Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Pécs - Misinatető topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2017.01.24. 17:37
Kedves Hajba G. ! Mi itt Kékestetőn évtizedekig ilyen felvonóval élveztük a sielés örömét az északin. Valaha az erdőgazdaság használta rönk húzásra. Imádtuk, mert rengeteget tudtunk síelni a gyaloglás helyett. Sajnos az utóbbi időben, a felvonó korszerűsítése miatt (csákányosra cserélte a vállalkozó),nagyon ritkán van alkalmunk.Mivel a pálya természetvédelmi területen van, így hóágyúzni TILOS ! Várjuk a természetes havat, amit, ha az üzemeltető megfelelő mennyiségűnek ítél, ratrakol és akkor indítja a felvonót. Tavaly 1 napot sem tudtuk használni a felvonót. Visszasírjuk ezt a kezdetleges liftet !Tapostunk, flatteroltunk, de síeltünk az északin.
Előzmény: (hajbag 185803)
hajbag
9 élménybeszámolót írt
9
13 éve tag
2016.01.08. 19:59
Sziasztok!

Folytatva hazai síterep "gyűjteményem" a mai napon Pécsen jártam. Igazi retró hangulat, kezdőknek nem ajánlom, inkább az olyan fanatikusoknak, mint én vagyok. Amit most leírok, az tanulság,és semmiképpen sem kritika, minden tiszteletem az üzemeltetőké, akik forró teával, és zsíros kenyérrel dobták fel minden odalátogató hangulatát!
Jártam már Dunakömlődön, ezért van tapasztalatom a bájos, hazai low cost-ból üzemeltetett pályákkal. Aki ismeri Pécset könnyen odatalál, a TV toronyig könnyű eljutni, ám havas napokon a parkolással gond lehet mert a parkolót nem tisztítják, bár csak elfértünk valahogy. Ami a legfontosabb: Munkáskesztyű az ideális a felvonó miatt, és olyan léc, meg síruha amit nem sajnálsz! A síház abszolút korrekt, van melegedő, segítőkész üzemeltetők, és megmutatják a felvonó használatát is. Érdemes a parkolóból sima cipővel lesétálni a síházhoz, mert visszafelé jelentős emelkedő van. A felvonó az egy külön történet. Kapsz egy övet, amelyen rajta van a felvonó, amit te fogsz ráakasztani a kötélre. Ezt megkapod még a síházban, aztán léccsatolás, és jön a pálya felső brutális része amin nincs mindenhol hó, ezen a lesíelést kezdőknek abszolút nem ajánlom. Utána viszont kellemes kék pálya, és a szűz havat kedvelőknek sok erdős rész a régi felvonó felé, illetve ott még egy pálya. A felvonózás a következőképpen működik: bal kéz megfogja a kötelet, hagyja, hogy csússzon a tenyérben, jobb kézzel a kampót ráhelyez, megfeszít, aztán a felvonó ránt egy nagyot. Én az első kettőnél hasra estem, de utána már nem volt gond :) Kezdőknek nem egyszerű, snowboardosoknak úgy láttam egy kicsivel nehezebb. Ha kezdőként Pécsen jársz, felső szakaszon érdemes legyalogolni, majd sajnos vár rád egy felfelé gyaloglás is, ha csak nem leszel nagyon ügyes a felvonóval. :) Mivel ratrak nincs a pályát a síelők, boardosok simítják le, pár órával a kezdés után egész elfogadható volt a minősége.
Ár-érték arányban rendben van a fanatikusoknak, nagyon bájos a retró hangulat!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.