Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Valloire - Valmeinier topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2017.01.29. 22:21
Én nem voltam ott, de pénteken kezemben volt egy Salgótarjáni haverom léce, aki igen, a kantni alapján elhiszem amit a pályákról írsz.
Előzmény: (Zpéter 193432)
Zpéter
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2017.01.29. 11:25
Sziasztok Sielők!
Ott voltam, eltöltöttem egy hetet, és a friss élmény hatására bátran ki merem jelenteni: ez az első síterep a franciáknál, ahova biztos soha nem megyek vissza.
Nézzük sorban:
1. Pályák, időjárás
Hivatalosan tömörített 80 cm-es hó, 29/30 lift üzemben, hát persze, hiszem fiam, hiszem……… Tényleges jeges pályák, kövekkel 0 és 20 cm közötti hó-jég burkolattal. A hat napból kettőn szinte az összes pálya le volt zárva, az alján volt nyitva egy két libalegelő, ha pedig valahogy felküzdötted magad a hegytetőre, tükörfényes jégpálya fogadott vízszintesen metsző széllel. Persze köd is volt rendesen egy két napig. Jó, az időjárásról nem tehetnek, de elgondolkodtató, hogy a régi beszámolókat visszaolvasva sokan írnak pár napos síelhetetlen viszonyokról. Bennem az a kép alakult ki, hogy ennek a helynek a lokális meteorológiai adottságai nagyon kedvezőtlenek.
2. A falu
Az nincs. Valmeinier üdülőházakból álló laza csoportosulás, aminek egyes részei nincsenek közel egymáshoz. Villageban, ahol laktunk, egy darab Proxy nevű élelmiszerbolt, és egy darab étterem volt. Én elfogadom, hogy az icetea, a kakaó, a péksüti és a 100 %-os narilé nem nélkülözhetetlen eleme az emberi létnek, de itthon hozzászoktam ezekhez és sajna ott a boltban az egy hét alatt igen csak nehezen lehetett fentieket beszerezni. Az ingyenes síbusz 18.15-kor jön vissza és ezt követően gyalogolj, ahogy tudsz! Na a közlekedés is megér egy misét:
3. Közlekedés
Ugye jól hangzik a 150 km sípálya? Egész addig, míg ki nem derül, hogy a jelenleg nyitvatartó Sétaz hegyi pályák csak Valloireből megközelíthetőek és oda nem megy semmi! Ugye ezt most ülve olvassátok? Nem megy vonat, oké. Nem megy ingyenes síbusz, oké (de hát csak 12 km, istenem, miért is nem?). A slusszpoén: fizetős busz se megy! Szóval tényleg nem megy semmi, de semmi Valloire és Valmeinier nincs egy térképen Franciaországban.
4. Szállás
Itt nincs komoly gond, szokásos francia tömegszállás, kisebb érdekességekkel: ha nyitva van az erkélyajtó, a szoba fűtése leáll. A keretbe van beépítve egy nyomógomb, amire még azt is mondanám, hogy értelmes gondolat, ha nem kellett volna minden erkéklyajtó nyitás után ellenőrizni a kapcsoló állapotát, mert az ajtó néha nem nyomta be és ezért kis távtartót kellett beügyeskednünk a helyes működéshez. Erre viszonylag hamar, egy nap alatt rájöttünk, arra már nem, miért nem volt az utolsó napon melegvíz, csak langyos.

Még zizeghetnék a kevés hegyi hüttékről, amiknek olyan hangulata van, mint egy magyar falusi temetőnek, a találd meg az ügyesen elrejtett WC-t játékról, ami igazán izgalmas, ha egyszer menned kell, de ezek már csak szőrözések, tényleg nem komoly problémák.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.