Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Testreszabható talpbetét topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2017.01.30. 19:40
A K2 siboltban készítenek Sidas lábra formázott talbetéteket, bár így a leírtak szerint szerintem neked inkább egy alapos ortopédiai vizsgálat kellene és utána egy személyre szabott ortopédiai betét.
Illetve az általad preferált síeléshez egy lazább cipő is elég lehetne.
Előzmény: (JobaRob 193498)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2017.01.30. 18:29
A sidas talbetétet szokták ajánlani sokan bár nekem és a haveromnak nem vált be.
Előzmény: (JobaRob 193498)
JobaRob
33 élménybeszámolót írt
33
16 éve tag
2017.01.30. 17:37
Üdvözletem!

A következő problémám lenne:
Pár éve eltörtem a jobb bokámat (kívül és belül is), egy évre rá még csavarokkal-és dróttűzéssel síelgettem. A korábban jó bakancs kissé szűk volt, a napi síelés végére a bokám fájt. Ettől nem is voltam meglepve. Ami viszont meglepett, hogy a jobb lábam III-IV. ujja (vsz. a lábboltozat megváltozott statikája és az emiatt kialakuló nagyobb terhelés miatt) kificamodik (legalábbis én így érzem). Kb. olyan érzés, mintha megrázna az áram. Ezután a talp fele hajlításra, a fájdalom enyhül (néha halk "visszapattanás" is hallható). A ficamodást nem tudom ellenőrizni, ugyanis csak a sícipőn belül jelentkezik.
Az egyéb panaszok a fémkivételt követően elmúltak, a cipő az ép bal lábhoz hasonlóan kényelmes, de az általam ficamnak gondolt fájdalom egyre gyakrabban és véletlenszerűen jelentkezik. Akár sícipőben gyaloglás hatására, a cipő levételekor, de akár a liftnél sorban állva hátra forduláskor, vagy nyáron vékonyabb talpú cipőben bringázáskor (ficamodott állapotban így sem sikerült tetten érni). Idén már a jobb lábam lábközépcsontjainak ízületei is kezdenek hasonló panaszokat produkálni. Valamint a lábujjaim a síelésről 3 napja hazaérve sem az igaziak, ilyen sem volt korábban. Az "egészséges" bal láb közben teljesen panaszmentes.

Tecnica Diablo Race Pro 130-as sícipőt használok 3 éves koromban tanítottak meg síelni immár 30 éve űzöm ezt a sportot. 2005-ös Völkl Expression freestyle léccel síelek ha tehetem a pályán kívül... Mivel sajnos általában nincs számomra elegendő friss hó, általában a pálya szélső 2 méterére kitúrt havon (ez emlékeztet engem legjobban az összetűrt mélyhóra) síelek apró gyors szlalomokkal. Ennek ellenére a panaszok inkább akkor jelentkeznek, amikor a pálya jegesebb részén vagyok kénytelen tartósabb statikus terhelésnek-hosszabb íveknek kitenni a jobb lábamat.

Mit lehetne csinálni? Én az egyébként jó minőségű és állapotú gyári talpbetétre gyanakszom... Hol foglalkoznak Mo.-on sícipőbe alkalmas egyedi talpbetét készítéssel?

Köszönöm a Válaszokat!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.