Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síléc élezés topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2017.01.30. 20:03
Jópár éve pontosan ugyanígy jártam , Kálmán megcsinálta a lécem, csak a tudásom volt kevés a végig élezett léc vezetéséhez, folyton akadt az eleje. Lekellett tőrni. Aztán amióta magam is szervizelek ( szezononként 500-800pár léc) megtanultam mikor, kinek mennyit kell letörni, mennyit kell talpfelől , miért éppen annyit......oldalról mennyit.......
A lényeg, hogy átlag sízőnek szervíz utàn nem szabad csalódást éreznie az élezéssel kapcsolatban, mert akkor ott valami hiba van.
Sőt az élességben is vannak fokozatok, a gyerekléc teljesen más mint pl. a Hirschel versenyléce, amivel lelehet fejezni egy embert ,annyira éles.
Előzmény: (WéberF 193492)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2017.01.30. 15:45
Profi kezébe adtam a lécemet (Kálmi), csak azt nem beszéltük meg, hogy a talpcsiszolás és a kötés alatti kavicssérülés kofix-gyertya helyetti javításán kívül mi legyen a kantnival.
Tehát megcsinálta szakszerűen. Első csúszásnál úgy éreztem, mintha a kötés előrébb került volna. Kicsit odafigyeltem - mert nehezebb volt kilépni az élvezetésből - naná! az él nagyon fogott a léc végén (ja, egy 175-ös profi GS lécről van szó). Szóval nem mindegy, hogy milyen léc van végig élezve, milyen stílussal síelsz - nekem le kellett törnöm a léc végén az élt, hogy visszakapjam a korábbi élményt a fordulásoknál. Megismétlem: a végig élezett léccel úgy éreztem, mintha előrébb került volna a kötésem! WFeri
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.