Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2017.02.01. 13:26
Kedves DietrichX, elég rég írtam ide, de most a hozzászólásaiddal mégis rá tudtál venni :)

Látom új vagy ezen a fórumon, talán ezért ért váratlanul, hogy itt ellentétes vélemények is megfogalmazódnak. Egyébként szerintem a ti válasz-stílusotoknál jóval tárgyilagosabb és korrektebb hangnemben.

Kétszer is átolvastam Kálmán és Sörapu posztjait, és nem érzek bennük semmi vádaskodót. Pedig bátran megmondhatnám nekik, mert barátaim, és ugyanúgy elfogadják tőlem a kritikát, mint ahogy nem szorulnak a védelmemre. Jó, belátom, a helyzet felesleges továbbgondolása volt Zsolt részéről, hogy Mariannal ti ketten valójában ugyanazok vagytok. Nekem is egyből ez jutott eszembe, mikor láttam a friss regisztrációt, mert nem életszerű - és az mindig gyanús - hogy valaki csak úgy spontán regisztrál egy ilyen topic miatt. De tőlem jár nektek az ártatlanság vélelme, simán lehet, hogy csak jól ismeritek egymást :)

A lényegre térve: Mariann posztja valójában senkinek sem ártott. Csak erősen félrevezető volt. Ennek a fórumnak pedig az egyik értelme éppen az, hogy a felhasználók objektív és szubjektív véleménye alapján tájékozódhassanak belőle más felhasználók.

Az elmúlt hétvégén én is négy napot síztem Lungau síterepein. Tökéletes időben, tökéletes pályákon. A hójelentésekkel, főleg amit a síterepek tesznek közzé, tizenéve nem foglalkozom. Tudom, hogy félig marketingeszköz ez számukra. Csak az érdekel, hogy a hó a pályán, vagy méginkább azon kívül jó, rossz vagy esetleg középszar.

Hidd el nekem, hogy aki sízni akart a múlt hétvégén, és nem fikázni, az a lungaui pályákkal nagyon is meg lehetett elégedve! Illetve nem tudom, hogy Mariann milyen "erdei" pályákról beszél, ha a lapos összekötő erdei utakról, azokról nem mernék nyilatkozni, mert ott nem jártam. Jártam viszont mindhárom síterep szinte összes kék, piros és fekete pályáján. Általában mindegyik nagyon rendben volt. Oké, Katschbergen néhol az A1 lapos eleje kijegesedett, illetve a Gipfelbahn alatti meredek pályák is itt-ott, de ez a 22 éve síző Mariannak nem hiszem, hogy gondot jelentett volna. Fanningbergen pedig a hátsó székes tetejéről a középső székes tetejéig vezető gerincútról lefújta a szél a havat, ott tényleg kikandikált a fű.
Egyébként pompás porhavon csúsztunk 4 napon át.
Grossecken még a katlant is megsíztük freeride, igaz a végén a laposon egy kicsit le kellet csatolnunk, de a hó szuper volt.

Azt hiszem alaposan ismerem Lungau pályáit. Meg az egyébként elég jó offpiste adottságait is (Speiereck katlan, a Grosseck főgerinc mögötti völgyig vezető erdei lejövetel, vagy a Fanningbergi hátsó erdő, hogy csak a krémjét említsem, mind-mind szuper) .
Golo hosszászólásához csupán annyit fűznék hozzá, most tényleg végig nagyon jó ott minden, még Grossecken a st. michaeli oldal völgypályája is (ahogy a mauterndorfi szintén, pedig tavaky ilyenkor az egy mestreséges jégpály a volt). Legalábbis vasárnapig nagyon jó volt, még ha plusszok is voltak, nehéz elképzelni, hogy a vastagon betaposott pályák ennyit romlottak volna, főleg az északi oldalakon. Akkor hogyan síznénk áprilisban, májusban?

Három éve a szezon egyik legnagyobb freeride-ja jutott nekünk Lungauban, térdig érő tökéletes porhóban, erdőben és erdő feletti részeken egyaránt. Persze, nem egy Sunshine Village, de nincs miért lebecsülni ezt a régiót.

Na, most kiírtam magamból előre a következő két évet :)

Szóval, kedves DietrichX, ha hosszabb távon tervezed jelenléted a fórumon, és elfogadsz egy konstruktív tanácsot: kevesebb indulattal többre mész itt :)

Peace, love, unity és hajrá:
Pálinkás Norbi

(Még mielőtt a szánalmas irigykedők táborába sorolsz, köszönöm, de síelek annyit, és olyan pályákon, hogy az irigység eddig nem alakult ki nálam. Szánalmas viszont biztosan lehetek egyes helyzetekben, ezt elfogadom, de talán nem a sielés terén.)
Előzmény: (DietrichX 193574)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2017.02.01. 09:06
Azért az általad hivatkozott "semleges poszt" szó szerint ezt tartalmazza:

"Nem értem miért kell 90/50 cm-t lódítani egy független weboldalon".

Ez szerintem nem korrekt. Nem szoktam a sihut védeni, de hazugsággal, csalással vádolni, azért mert szerinte kevesebb a hó, azért minden csak nem jóindulatú. És mégis mi lenne a követendő eljárás? Van több száz síterep, legyen mindenhol egy embere aki mér? Nyilván át kell vennie a helyi adatokat.

A hozzászólásom lényege ez volt, úgy vélem teljesen normális stílusban.

Egyébként, meg mire lennék irigy? Most jöttem onnan, a jövő hét végén megyek újra a környékre. Ja, és én névvel, fényképpel vállalom a véleményem.
Előzmény: (DietrichX 193574)
DietrichX
2 élménybeszámolót írt
2
7 éve tag
2017.02.01. 07:52
Hihi, rám gondolsz? Tévedsz. De ha nincs más dolgod, és ennyire érdekel a dolog, kérd le a poszt ip címét :)

Posztot meg azért írtam, mert szerintem szánalmas és arcpirító, ahogy egy tök egyszerű semleges posztot, ami egy fontos dologra hívja fel a figyelmet így megpróbáltok - teljesen értelmetlenül - lehúzni. Mégis mi lehet a szándéka azzal, hogy leírja, nincs 90 cm hó,hanem csak 20? De tényleg nagyokos főmegmondók, írjátok már le, hogy mi a fenét ártott ez bárkinek is? Lobbizik egy masik pályarendszernek? Esetleg vak és a havat földnek látja, és ezt meg is osztja velünk? Direkt azt akarja, hogy senki más ne menjen oda síelni, és a poszt után gúnyosan enekelni kezdi, hogy lálálálá lá lá?

Nem érzitek milyen ostobaságba köttök bele? Főként, mivel a hómélység kifejezetten ténykérdés és nem vélemény kérdése.

De hagyjuk, láthatóan csak pár szánalmas irígykedő nem talál más elfoglaltságot magának, csak posztolókba kötnbele.

Megjegyzem: most egész éjjel esett, most is esik, gondolom az egész környéken esik.
Előzmény: (Sörapu. 193562)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2017.01.31. 20:32
Tudod Mariann az a baj, hogy tényleg butaságokat írsz és ok nélkül bántasz másokat. Ha írsz a fórumba, akkor bizony előfordul, hogy válaszolnak rá. Most épp egy olyasvalaki válaszolt aki épp veled egy időben síelt ugyanazon a helyen és neki más volt a tapasztalata. Egyébként én is most jöttem haza ugyanonnan és ha nincs is mindenütt 90 centi hó, azért elmondhatjuk, hogy az utóbbi évek legjobb telét éljük át. Lungau hosszú évek óta a legjobb arcát mutatja, csak maradjon is így!
Más. Igen nevetséges létrehozni egy fake regisztrációt azért, hogy magadat igazold. Ezt csak jóindulatból mondom.
Mellékelek egy videót, ami szintén itt készült. A hölgy ugyan nem síel még 25 éve, de egy panaszos szó sem hagyta el ajkát :)
Légy pozitív!

https://sielok.hu/video/466800/
Előzmény: (Mariann 193552)
DietrichX
2 élménybeszámolót írt
2
7 éve tag
2017.01.31. 19:22
Sziasztok, mi is kint vagyunk Fanningberg mellet, tegnap voltunk Grosseck pályáin, és valóban szó sincs 90cm-ről. Sem a pályán sem körülötte., szerintem a 20 is túlzás néhol. De akkor meg mit jelent az itteni hójelentés? Az erdei pályák valóban kezdenek járhatatlanok lenni, itt max 5cm hó van, néhol csak a föld, veszélyes.

Mariann, azzal a vitázó személlyel ne állj le, mindannyian látjuk a stílusát.

Köszi a helyes hójelentést!
Előzmény: (Mariann 193552)
Mariann
19 élménybeszámolót írt
19
21 éve tag
2017.01.31. 19:09
Köszönöm a mellémállást, igazából azt hittük, itt jobban lesz hó mint a Dolomitokban, ahova egyébként járni szoktunk. Tudunk síelni, de akkor is az erdei pályák kanyarjaiban alig van hó.
Előzmény: (lordus 193543)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2017.01.31. 15:05
Akkor nem tudom, hogy mi hol jártunk. Csütörtök-szombat között voltunk itt meg Katschber-Ainecken. Aineck teteje volt néhol jeges mert viszonylag erős szél volt és -12, de egyébként hibátlan volt minden pálya.
Előzmény: (lordus 193543)
lordus
55 élménybeszámolót írt
55
17 éve tag
2017.01.31. 14:55
Egyetértek Mariannal, én is múlt héten voltam, és bizony a valóság köszönő viszonyban sincs a kiírt hóadatokkal.
A pályák ugyan síelhetők, de több helyen barna foltok vannak, itt-ott kilátszik a föld is, sok helyen pedig a fű, pontosabban növényzet. Kb. a felével kell számolni, mint a "hivatalos adat"

Sajnos erősen túlzóak voltak a hójelentés adatai, mind Grossecken, mind Fanningbergben és sztem Obertauernben is, bár ott volt hó azért rendesen.

A pályák kezelése sem volt túlzásba víve, érdekes módon reggel 9:30-kor már jegesedett bizonyos részeken és látszott, hogy ezt még tegnap csúszták így le, hiszen alig lézengtek még a pályán...

De egyébként menjetek, nagyon jó kis terep ez a maga 4 pályarendszerével, egy hétre szuper választás! Kár, hogy vége az akciós heteknek...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.