Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bad Kleinkirchheim topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hauser
3 élménybeszámolót írt
3
7 éve tag
2017.02.11. 16:33
⛷✌
Előzmény: (salamoncs 193826)
salamoncs
21 élménybeszámolót írt
21
11 éve tag
2017.02.06. 18:13
A január 28. - február 4. héten voltunk Bad Kleinkirchheimban. Régebben is jártunk itt, azt kell mondjam, 9 év alatt kb. semmit nem változtak a felvonók, és már akkor sem voltak újak. Ugyanakkor az is kiderült, hideg időben nem kell félni a kevés hótól: a pályán kívül alig láttunk havat, de szinte mindegyik pályát hóágyúzzák, így 1-2 kivétellel nyitva voltak és vastag (mű)hó borította őket.
A pályák szélesek, jó vonalvezetésűek, kevés volt a vendég, így igazán élményszámba ment a síelés. Nekem a Scharte nevű rész (két, egy helyről menő négyüléses a Nockalmbahn és St. Oswald között), valamint a Maibrunnbahn alatti pálya, illetve a 7-es és 8-as a kedvenceim. Enyhe időben a St. Oswald meredek alja buckássá, tapadóssá válik, ezért aki nem ott fejezi be a napot, inkább délelőtt látogassa meg azt a részt.
Kezdők a Nockalmbahn tetejéről két irányba induló gerincen, vagy a síiskolák mellett rövid pályákon próbálkozhatnak. Élvezetes, hosszú kék pálya Bad Kleinkirchheimban szerintem nincs; az egyetlen hosszabb kék a 17-es, de az csak elméleti lehetőség, néhol annyira vízszintes, hogy bot nélkül nem is lehet végigmenni rajta. A már nem teljesen kezdő, de meredekebb pályákon bizonytalan síelők itt vagy megtanulnak síelni a széles pályákon, vagy csak a rövid pályák maradnak… Talán a Nockalmbahn alatti 16-os olyan piros pálya, ahol a meredekebb szakaszok többségét ki lehet kerülni.
A két pályarész közötti, patakmederben kialakított gyalogos átkelőt nem mindenki szereti, de naponta egyszer oda-vissza szerintem simán ki lehet bírni: kb. 100 métert kell gumiszőnyegen sétálni, nekem nem tűnt fárasztóbbnak, mint mondjuk felmászni a Kaiserburg kabinos földszinti állomásának lépcsősorán… A pataktól induló kétüléses mellett van egy biogazdaság (Mallhof), ott jóféle tejtermékeket árulnak, ha valakinél van hátizsák.
A mi szállásunk egy Brunnleiten nevű ház volt a Nockalmbahn völgyállomásánál. A 6 személyes ház mindenestül 990 euróba került egy hétre, és itt is érvényes volt a „familien-euro” kedvezmény, azaz a 12 évesnél kisebb gyerek heti 6 euróért síelhetett. Több, talán 5 egyforma ház van egy patak mellett a hegyoldalban, nem újak, de nagyon tágasak; mi 2 házat béreltünk, és a nappaliban a 2 háznyi, 12 ember nagyjából elfért, az asztalt 8-9 ember körbe tudta ülni. Mikró kivételével volt minden, semmi sem új, de minden (pl. sütő, mosogatógép, wifi) működött. Nagyjából pályaszállás: az utca kivezetett a pályához, kb. 150 m-t kellett sétálni a réthez, amiről már átcsúsztunk a pályára. Utolsó napra már elolvadt a réten a hó, így plusz 100 m-t kellett sétálni a pályáig. Az utca nem volt meredek, szóval havas időben is jól megközelíthető autóval. Aki lemond a modern dizájnról és pl. a szaunáról, cserébe tágas házat kap, egész jó áron. A tulaj jól beszél angolul.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.