Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bachledova Dolina - Bachledka - Jezersko topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2017.02.15. 09:35
Szia vh!
Bachledka síterep ideális középhaladó és haladó sízők részére. Teljesen kezdők számára azonban szerintem nem. Igaz, hogy van kezdőpálya 3 is. De a két alsó (az E és H jelű felvonók mellett) nem rendelkezik biztonságos kifutóval (sík vagy ellenlejtős végszakasz), ami a teljesen kezdőknél probléma lehet.
A felső kezdőpálya (D jelű felvonó mellett) meg azért problémás, mert ehhez a teljesen kezdő gyerekeket fel kell vinni a libegőn, majd vissza is kell hozni őket. Bár a libegő jó, van gyorsító szőnyeg, figyelmes személyzet, mégsem egyszerű teljesen kezdők esetében.
A felvonók egyébként jók a kezdő pályák mellett, megfelelnek arra, hogy a kezdők megtanuljanak felvonózni.
Hóágyú van bőven, az utóbbi években nem fordult elő, hogy ne lett volna jól síelhető hó a pályákon, még a hószegény években sem. A pályákat kitűnően kezelik.
A hüttékben az árak közepesek. Van a pálya alján egy nagyobb étterem, ez kicsit drágább, de van mellette egy olcsóbb és a tetőn lévő sem drága. Egy Bolonyai spagetti 3 euró, de van hotdog, tócsni és pizza is. Viszont juhtórós sztrapacska hiányzott az étlapról, amikor legutóbb ott jártam. Kultúrált WC van a pálya alján és tetején is. Van síkölcsönző is. A parkoló közvetlenül a pálya mellett van.
Annyi biztatót még tudok mondani, hogy ettől a sítereptől néhány kilométerre van még 2 terep Zsgyárban (Zdiar), ami teljesen kezdőknek is megfelelő. Azok is elég hóbiztosak, és jók a felvonók, de a haladóknak kevésbé ideálisak. Ha meg lehet osztani a csoportot a pályák között, akkor mindenkinek megfelelő lehet.
Előzmény: (vh 193998)
csemmyboy
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2017.02.13. 12:30
Szia! Szerintem ez egy jó választás a gyerekeknek. A teljesen kezdőknek a baloldali tárcsás (E jelű) vagy a hegy tetején lévő szintén tárcsás felvonó (D jelű) ajánlott (az A jelű 3-as beülős lassúcska liftből jobbra kicsúszva elérhető). A hosszú kék 1-es pályán van egy meredek letörés, amitől megijednek a gyerekek. Ha már csúszkáltak párat és megszokták a sílecet, akkor gond nélkül menni fognak lefelé :-), A 8-as nem kezelt, a 7-es vége nem kék, viszont a 9-10-es pályák inkább jók tanulni, elég szélesek.
A terep hóágyúzható, azzal nem hiszem, hogy gond lesz.
Mostani hütte árakat nem tudok neked mondani, de 3 euró volt egy lángos a fenti hüttében tavaly és 2,5 volt egy sör, 1,5 egy forró csoki.
belépőárak és bővebb infot találsz itt: http://bachledka.sk/zima/informacie/cennik/

Sikeres szervezést és jó szórakozást kívánok
Előzmény: (vh 193998)
vh
248 élménybeszámolót írt
248
18 éve tag
2017.02.11. 11:33
Üdv!
Aki jól ismeri a terepet, azoktól várok hozzászólást.
Iskolai csoportos síelést tervezünk. A csoport nagyon összetett, vannak abszolút kezdők, középhaladók és haladók is. Mit gondoltok, milyen a terep egy ilyen csoport részére? Van olyan hely, ahol a kezdők léchez szoktatását meg lehet oldani gyenge lejtésű helyen a forgalomtól távolabb? A tanuló pályákon milyenek a felvonók? Van-e hóágyú? Mi van akkor, ha kicsit kevesebb a természetes hó? Előre szervezett foglalás esetén nem mindegy, hogy milyen esélye van a csúszásnak. Elég nagy baj egy hómentes szezonban, ha beesünk 50 fővel és nincs műhó sem.
Minden vélemény jól jön, a hütték és az árak is érdekelnek. Előre is köszönöm az infókat.

Jó telet!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.