Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2017.02.19. 20:46
Köszi, a Q5-re rá nem jöttem volna... Az R8 az stimm, nekem kissé megtévesztő volt így. Egy kicsit lehetne kalapálni a térképen. :)
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2017.02.19. 20:42
"Kedves" Tervező!

Bár már maga ez a név is gondolkodóba ejt, de csak a tényeket nézve. Ez a felvonótípus uszkve 30 éves, megtaláltam az eredeti fellelési helyén, vagy egy ehhez nagyon hasonlót: http://www.lift-world.info/en/lifts/2253/datas.htm

Ha egy 30 éves technika neked nem avult, akkor nincs több kérdésem, de akkor inkább ne reklámod eredeti foglalkozásod. Az bizony elavult, bármennyire is véded a mundért. Miért véded a védhetetlent? Zavaró, hogy üt a felvonó, és a szőnyeg sebessége is lehetne kissé gyorsabb. Pontosan ezen okok miatt kell sokszor lassú menetben járatni a liftet, ez pedig jön az elavult kialakításból. De bocs, biztos azért cserélik le más terepeken az ilyeneket lassító sebességű, párnázott, hatos, vagy hibrid liftekre, buborékkal. Biztos azért, mert ez túl modern...

Az megmosolyogtat, hogy megkérdőjelezed, hogy én mivel és mikor utaztam. 1990 és 2004 között hat alkalommal voltam Chopokon, a régi felvonó pedig 2003-ban lett lecserélve. 2001, 2002 és 2003-ban is volt alkalmam egy-egy hétig utazni vele, szóval azt inkább bízd rám, hogy én mire emlékszek. Ha kell, képet is tolok arról a korszakról. És nem sírom vissza, és nem írok nyilvánvaló hülyeségeket, hogy nem elavult. Istennek hála, hogy lecserélték! Ennek immáron 13 éve, tehát ez sem ma volt.

Az "eleve negatív" hozzáállásomról csak annyit, hogy 14 pozitív jelzőt írtam, amit kritikával illettem, az a büfé és a négyüléses. Ennyit még egy francia síterepről is írok kritikát, arról nem tehetek, hogy te ezt képtelen vagy megemészteni. Szerintem inkább te magad vagy a negatív a demagóg szövegeddel a stadionokkal, meg hogy velem foglalkozol.

És nincs már kommunizmus, verseny van, Eplény meg egyértelműen profi terep, profitorientált szemlélettel. És egy ilyen terepnek fejlődnie kell, az építő jellegű kritikát fogadnia kell, figyelnie ezekre. Mert egyértelműen ez a céljuk (nagyon helyesen!), de ebben kulcsfontosságú a szemlélet. A felvonót párnázni kéne, a szőnyeg sebességét módosítani és mindjárt kevesebb lenne a lassúmenet. Nem megrekedni kell egy szinten, gondolom te sem Wartburggal, vagy Trabanttal jársz. Mert 1986-ban még gyártották őket kétütemű verzióban...

A neten meg nem magázódunk, tehát bátorkodtam tegezni.
Előzmény: (Tervező 194292)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2017.02.19. 11:47
Ezért írtam a felvonóra, hogy nézőpont kérdése. Te gyermekkorod óta idejársz így ahhoz mérten valóban óriási fejlődés viszont van aki nyugatabbra járt előszőr sípályán és ahhoz szokott hozzá, annak valóban elavult lehet. Ezért írtam azt amit Tervező hozzászólására mert ő tényként közölte, hogy az bizony se nem elavult se nem lassú. :-)
Előzmény: (KCsabika 194301)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
KCsabika
301 élménybeszámolót írt
301
15 éve tag
2017.02.19. 10:31
A hatos kép alapján a csörlős ratrak még mindig, egészen pontosan 2017.02.14 óta a siratófalon vesztegel!
Ezek szerint a 4-es és 5-ös pálya nincs ratrakolva.

Felvonó: 20 évvel ezelőtt amikor általános iskolás koromban kijártunk apával még két szakadt bódé, meg a gaz között csúsztunk szóval, innen kell nézni a fejlődést. A felvonó azért lassú, mart egy külföldi síterephez képest aránytalanul sok a kezdő!!! Emiatt a piros és fekete pályákon gyakorlatilag "lézengenek", még telt ház idején is.
Előzmény: (Tobi 194282)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2017.02.19. 09:49
Az elavúltság nézőpont kérdése... Akinek kispolákja volt annak egy 30 éves maruti is modern lesz. A felvonó meg igenis lassú. Azért mert a kiszálláss témáját évek óta elmaszatolják én még sose ültem olyan ülősben ami ennyit áll. Ez kb olyan tempóban megy mint az ősöreg osztrák combverős de ott mentsége, hogy nincs szőnyeg.
Azért mert erre van keret még lehessen nevén nevezni a valóságot és ne kormányszintű komunikációt folytassunk mellette. Ez a baj Eplénnyel és az a citrom citrom marad mégha 2,5 méter havat is írnak olykor a honlapukra.
Mivel ön tervező így gudja, hogy a modern leakasztos felvonó nem a rugózástól nem ütnek. Egy picit én is rálátok erre :-)
Előzmény: (Tervező 194292)
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2017.02.19. 09:15
Q5: A régi 2- es pálya erdei szakasza előtt ágazik el, eddig dzsungeles volt, most kitisztították, bár pár napja volt rajta egy farönk is. Keskeny, meredek, be van havazva- most nem működik. A sítérkép nem teljesen arányos és pontos, ez a pálya még a nagy közös szakasz előtt csatlakozik az A1- be. Korábban én is többször kerestem.

R8: a 4 üléses nyomvonala alatti kitisztított terület. Bringával lehet menni rajta, de szerintem síelni sosem.
Előzmény: (Tobi 194282)
Q5 becsatlakozása
Tervező
84 élménybeszámolót írt
84
9 éve tag
2017.02.19. 08:28
Kedves Tobi,
a 4 üléses sem nem elavult, sem nem lassú. Lassabban járatják, mert a nagyobb sebességeknél még több kezdő esett el a be-kiszállásnál, és akkor a biztonság miatt egyértelműen meg kell állítani a berendezést, ami sem annak, sem az utasok komfortjának nem tesz jót. Tehát maradt a "lassan járj tovább érsz" taktika, a lassúbb, de folyamatosabb haladással több a szállított utas, mint a gyorssal.
A Chopok régi kettesen már nem sokat utazhatott életkora miatt, de az volt az első lekapcsolódó rendszerű személyszállító pályatípus (eredeti Von Roll, svájci gyártmány, persze az akkori színvonalon)
Szerintem valamennyi sípálya üzemeltető szívesen venné, ha valahonnan előkerítene 1,5-2 milliárd forintot egy vadonatúj ülősre, ami aztán a lehúzó görgőkön áthaladva ugyanúgy üt mint ez, csak a székek finomabb rugózása és a párnás ülés miatt az utasok kevésbé érzik.
A jelenleg működő magyar síterepek egy kivétellel megszállott emberek igyekezetéből, saját pénzből és embertelen hitelkonstrukciók alapján valósultak meg, ebből igyekezett mindegyik a lehető legjobbat kihozni. Ennek ellenére az egészségmegőrzésért többet tesznek, mint a stadionok. Egy olyan árából kb 12 eplényi síterepet lehetne berendezni, de a legújabb felvonókkal !
Azért annak ellenére, hogy eleve negatív beállítottsággal kereste fel a síterepet, mégis csak elismeri, hogy a lassú felvonónál pár perc volt csak a várakozás.
Előzmény: (Tobi 194282)
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2017.02.18. 20:36
Életemben ma (2017.02.18.) síeltem először Eplényben. Rosszabbra számítottam, ez a síterep igenis pöpec! Szinte mindegyik pálya jó lejtésű, van meredeksége, de egyben változatosak is. Nem olyan rövidek, megfelelően szélesek is, az infrastruktúra is jó.

Igazából egy pálya lóg ki a sorból, az A3 alja, az annyira fekete, mint egy néger segge, de komolyan. :D Életemben nem sok helyen láttam ennyire meredek, szűk és buckás fekete részt, talán Chopok-északnak a 3-as feketéje hozzá hasonló.

A térkép bal oldalán található két piros pálya a legjobb (A4 és A5) és ezeket síelik a legkevesebben, főleg az A5-ös az, ami a legtovább tartja magát.

A kék pályák sem szekérutak, ha ki vannak fagyva, teljesen jót lehet rajtuk döngetni. Ami hátrány, hogy a négyüléses felvonó bizony elavult, a futószőnyeg lassú, a felvonó üt, mint 15 éve Chopokon Záhrádkynál a régi kettes. :) Emiatt ott sok a gond, rengeteget megy a felvonó lassújáratban vagy áll, ami a kapacitásból sokszor hiányzik. Az üzemeltetők helyében ez lenne az első, amire költenék. Látszik, hogy sokan nem tudnak már hagyományos felvonókkal menni, mert ha sor is van a négyesnél, akkor is ott vár, ahelyett, hogy átemenne a 3-as csákányoshoz. Pedig megéri, ott szinte sosincs sor.

Az infrastruktúra és kitáblázottság megfelelő, a snowpark kicsi, de elmegy. A büfékben a kínálat kicsit lehetne szélesebb, az ár kissé drága.

Az alsó pályákon (A1, Q2), bár szerintem az egy pálya, ott nagy az embertömeg, sok a kezdő síelő. Összességben egy kellemes kis terep, komplex, egy-két napra tökéletes.

A maximális sorbaállás pár perc volt a négyesnél, a pályák pedig 10-13 óra között voltak a legjobb állapotban. Előtte jegesek voltak, utána pedig kásásak. +7 fok volt, kész csoda, hogy az egész rendszer üzemelt. Ez nem sok napot fog már így kibírni.

És a Q5 és R8-as sípályákat mi nem találtuk, azok nem üzemelnek.
Az alsó rész reggel
Pályatalálkozások (Q7-Q2)
Csak a pályák voltak havasak
A 3-as csákányos felvonó alja (kis hó nem ártott volna)
A4-es pálya fekete része, a legmeredekebb rész
Az A3-as pálya alja, a feka rész
Az alsó kékek délután, +7 fokban
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.