Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2017.02.19. 22:34
Így van, a 2-est tilos hóágyúzni. 10-15 cm hó volt rajta, megcsináltuk, bár én estem egy nagyot, mert a vékony hóréteg alatt fogtam egy fát.

Az 1-esen tényleg nagyon kevés a hó, be kéne tolni a pálya oldaláról. Az alsó víztároló tele volt, a felsőben kb. 1/3-ad vízmennyiség.

Síelő ellenben sok. :)
Előzmény: (TKata 194321)
TKata
214 élménybeszámolót írt
214
15 éve tag
2017.02.19. 21:44
A behavazási kapacitások szűkösek, van egy sorrend, amit minden évben követnek. Első a felső rész, aztán az 1-es a 3-as után jön. De idén már üzembe állították az új hóágyúkat, jövőre reméljük más lesz.
A felvonón túli terület Natura 2000-es, a 2-es pályára más szabályok vonatkoznak. Ha jól tudom, ott nem szabad hóágyúzni meg ilyenek.
Előzmény: (Tobi 194319)
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2017.02.19. 21:23
Ez a hétvége a magyar terepeké volt, megjártuk Mátraszentistvánt is. Mivel talán ez az utolsó egyik olyan hétvége, amikor minden pálya nyitva volt, ezért mindenképpen már nyitásra ott akartunk lenni.

Amikor decemberben voltunk, csak a fönti rész volt nyitva, most a 2-es fekete kivételével minden pálya üzemelt (azért azon is lecsúsztunk). :)

A hóviszonyok jók voltak, a fenti részen kifejezetten sok hó volt, a lenti részeken viszont kifejezetten kevés, a 1-es pályán már reggel látszott, hogy kevés lesz, délutánra már egyes szakaszai kritikusak voltak. Ezt nem egészen értettük, mert a terep egyik legjobb pályája, és a mellett futó, szintén jó lejtésű 3-ason meg állt a hó délután is. Az 1-es és 3-as pálya a rendszer két legjobbja, jó lejtés, csak kissé rövidek. 25-30 mp alatt megcsináltuk őket a nap elején padlógázzal. :) Nagyon szépen meg voltak ratrakolva, tényleg élmény volt az első 6-7 csúszás!

A 2-es fekete (le volt zárva) is meghódításra került, igazán ez egy sötétvörös pálya, nem sokban különbözik az 1-estől, csak annyi, hogy kezeletlen. A 4-es (erdei szerű) pálya kifejezetten kellemes, jó kanyarok vannak benne. A fenti pályák (4, 5, 6, 7, 8) rövidek és tényleg elsősorban a kezdőknek valók. Ezeken rengeteg hó volt még délután is, erős a gyanúm, hogy még március közepén is lehet majd rajtuk síelni.

A hütte árai drágák, a választék és az adagok ellenben jók. Az infrastruktúra igen magas színvonalú, viszont délutánra alul már jelentősebb sorok alakultak ki, 4-5 perces várakozási idő is előfordult, pedig minden felvonó járt. Egyértelműen kellene a lenti pályákra a nagyobb hógyártó kapacitás és felvonóteljesítmény, legalább hétvégére.

A helyet a magassága és hóbiztossága emeli az átlag fölé, illetve a magas színvonalú infrastruktúra. Ami hátrány, hogy a pályák egy része meglehetősen hasonló, a snowparkon is lehetne még erősíteni, mert kicsi.

Mindenesetre egy-két napra ideális választás, főleg gyerekesek részére. A parkoló nem túl nagy, érdemes korán érkezni.

Azért öröm látni, hogy fejlődnek a magyar terepek!
Rálátás a fenti részre a parkolóból.
Az 1-es (hosszú) piros a nap elején
A 2-es (lezárt) fekete, rajta kb. 10 cm hó
Kilátás a Hóhatár Hüttéből
Délután is tartotta magát a fenti rész
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.