Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Utazás Szlovénián keresztül topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fidosan
189 élménybeszámolót írt
189
13 éve tag
2017.02.21. 22:45
Úgy látszik ott ez valami helyi szokás.... én nyáron jártam meg velük, Horvátországban voltunk nyaralni és rajtuk keresztül akartunk átmenni kirándulni Olaszba...a csomagtartóban felejtettem színes köveket amiket búvárkodás közben gyűjtögettem, a Horvát-Szlovén határ után megállítottak minket, rendben volt minden, erre kinyittatták a csomagtartót, és megkérdezték mik azok a kövek...mondom nekik, erre visszamentek a kocsihoz, susmus, majd közölték nem mehetek tovább, forduljak vissza Horvátba, biztos azért kellenek a kövek hogy kitörjem a parkoló kocsik ablakát, és kiraboljam... felajánlották hogy pénz ellenében tovább engednek :) nem akartam cirkuszt, sem fizetni ezért visszafordultunk...na akkor voltam utoljára Szlovéniában.... mikor haverok hívtak oda síelni rögtön mondtam na oda soha...
Előzmény: (Brockey 194291)
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2017.02.19. 01:48
Egy másik topicba írtam anno, ezt szeretném részletesebben kifejteni, idecopyzom az eredeti hozzászólásomat:
"Feladó: Brockey
Dátum: 2014.03.17. 23:50 (Üzenetazonosító: 171652)
Gergő, 2001 óta járunk a franciákhoz (legalábbis egy része a társaságnak), és még egyszer sem állítottak meg bennünket sem az olaszok és a franciák (Szlovéniában Pincénél volt egy sztorink a köcsög rendőrökkel, 60€-ba került, majd egyszer leírom részletesen). ... Én Szlovéniától tartok azóta a pincei incidens óta, nekem az Balkán (bocsánat, ha megbántok valakit ezzel, de így gondolom annak alapján, ahogyan ott bántak velünk). Azóta itthon vesszük meg a szlovén matricát és igyekszünk nem megállni sehol (csak a végén, Sempasnál van egy bejáratott ÖMV, visszafelé egy Petrol kutunk).
Előzmény: (Olasz Gergő 171641)"

2012 márciusában történt. Franciaországba indultunk síelni pénteken este, éjjel 01:00 körül érkeztünk Pincéhez, a nagyforgalmú benzinkúthoz, ahol szlovén autópályamatricát szerettünk volna venni, és tankolni. Lementünk az autópályáról, lassítottunk, és mivel egy rendőr a benzinkút felé bemenet lámpával villogtatott, ezért balra tartottunk a rendőrautó felé a benzinkút helyett. A 7személyes fekete Chrysler Grand Voyagert szerintem rögtön kiszúrták, ellentétben a mellettünk elhaladó, kétes tartalmú ukrán rendszámú 9fős mikrobuszokkal (ekkor még nem volt migránsáradat). A kocsi az én nevemen van, viszont a testvérem vezette, én a középső sorban ültem, a vezetőülés mögött. Ahogy megláttam, hogy ellenőrizve leszünk, elkezdtem keresni az autó papírjait. Már majdnem megálltunk (kb. 1-2 m-t gurultunk még), amikor kikapcsoltam az övemet, hogy minél előbb megtaláljam a papírokat. A rendőr ekkor már bevilágított a kocsiba zseblámpával, és simán látta, hogy akkor csatolom ki az övemet. Pár perc elteltével (miközben látta, hogy minden rendben van) mégis a kicsatolt övet sérelmezte, "This is Slowenia" jelmondattal arra hivatkozott, hogy ez milyen nagy és tűrhetetlen bűn itt. 60€-ra büntetett minket, és azt mondta, hogy 120€ a tétel, de ő milyen fasza gyerek, mert a felét elengedi. Miután vitatkoztunk vele egy 2-3 percet, hogy ez most lett kicsatolva, hát ő is látta, stb., beláttuk, hogy ha ellenállunk, akkor a pincei szlovén rendőrörsön tölthetjük az éjszakát, és jó esetben reggel 8-9 körül indulhatunk tovább. Így qrvaanyázva, de kifizettük neki a 60€-t, amiről jegyzőkönyvet is kaptunk, és indulhattunk is tovább távolabbi céljaink felé.
Miután megállított minket, kérdeztük, beszél-e magyarul. Á, hát azt ő nem, pedig magyar határon voltunk. Viszont angolul tényleg nagyon jól beszélt. Csak g*ci volt, mindenképpen büntetni akart. Először körbejárta a kocsit, megnézte a gumikat.
Az érdekesség még az, hogy 1 hét múlva jöttünk vissza, és ugyanott (csak a szemközti benzinkúton) álltunk meg tankolni, csak nappal. Ugyanúgy rendőri ellenőrzés, 3-4 rendőr járta körbe a kocsinkat, eleinte ők sem tudtak magyarul és amikor sérelmeztük a dolgot (mondtuk, hogy 1 héttel ezelőtt miért büntettek meg minket 60€-ra és mutattuk a papírt is), akkor már tudtak magyarul, és elengedtek minket. Talán egy kicsit szégyellték is magukat a papír láttán, mindenesetre visszavettek a nagy arcból.
Na azóta, én nem bízok Szlovéniában és a szlovén rendőrökben (Balkán), itthon vesszük meg a matricát, és csak Szlovénia végén állunk meg tankolni, Pincénél többet soha.
Nem tudom járt-e így valaki más is, de én ugyanezt tanácsolom mindenkinek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.