Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bosznia-Hercegovina: Jahorina topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
nemzo
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2017.03.04. 21:38
Köszönöm az infót Teletabiii (Pasitynak is), a portyázó rendőrökre utalásod esetemben telitalálat. Két-három éve történt, hogy a városháza mellett beszorultam a belső, balra visszakanyarodó sávba és talán két méternél is hosszabban megsértettem a záróvonalat sávváltás közben, szó se róla, szabálytalan voltam. Láttam a szemben figyelőállásban lévő rendőrautót, de túl közel voltak, hogy reagáljanak, két másodperc múlva elhagytam őket. Legalább három kilométer kellett nekik, hogy utolérjenek és sort keríthessünk a szokásos baráti csevejre, minek a vége a szokásos tíz (néha húsz) euró átadása volt. Meglehetős rutinom van a dologban, egy perc alatt eljutunk a kilátásba helyezett száz (kétszáz,stb.) eurós büntetéstől a tíz (néha húsz) eurós baksisig. A barátságos elköszönés során általában figyelmeztetnek a következő szakaszon rám leselkedő hasonló veszély helyére. Egyszer Dobojnál leintett egy magányos rendőr, mire kitaláltam volna mi lehet a baj, közölte, hogy munkába megy, csak stoppol. Na, ez az egy eset volt ami nem került semmibe. Becsületükre legyen mondva, egyszer sem fordult elő, hogy mondvacsinált okra hivatkozva próbálkozzanak. Nem vagyok notórius szabályszegő, ne bántsatok, legfeljebb minden századik rendőr büntet meg. A viccet félretéve, itt a szokásosnál jobban kell figyelni. És ezzel együtt is nagyon szeretek idejönni, szeretem a bosnyákokat, a délszlávokat és noha Jahorina talán nem a legjobb, de mindenképp a legkedvesebb helyem.
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
19 éve tag
2017.03.04. 07:42
Szia !

Én többször mentem arra, mindenképpen jobb választás, mert nem csak Szarajevot, de az ott portyázó rendőröket is kikerülöd. Jó minőségű út, csak rá kell találni, ez eleje nem a legjobban kitáblázott, utána viszont vannak jelzések.
Előzmény: (nemzo 194743)
nemzo
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2017.03.03. 23:23
A Szarajevót délről kerülő, a reptérnél induló R446a számú utat ismeri valaki? Én eddig Pale felé mentem, de gyanítom, hogy a másik gyorsabb lehet ha nem túl rossz a minősége. Reggel 8-10 közt még egyszer sem sikerült 30-40 percnél hamarabb megúszni a városon való átjutást. Ha jól tudom csak pár éve van ez az út, már sokszor gondoltam a dugóban araszolva, hogy legközelebb megnézem, a jövő héten sort kerítenék rá. Csak a próféta szóljon Pasityből a hét eleji havazást illetően.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.