Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Splitboard topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
bouquetk
383 élménybeszámolót írt
383
12 éve tag
2017.03.24. 08:44
Már szinte senki nem túrázik a régi egyenes lécekkel. Ahogy eltűntek a pályákról, úgy innen is kikoptak. Hihetetlenül nagy a specializáció. Vannak olyan túralécek, amelyek nem nehezebbek egy sífutó lécnél, létezik 8 dekás kötés és 80 dekás sítúracipő. A másik véglet amikor 100 feletti derekú lécre tesznek túrakötést. Van olyan kompromisszum ami simán vállalható. Nekem a jelenlegi túralécem egy gyönyörű Ski Trab 80-as derékkal 180-as hosszal, talán 18-as rádiusz. Sokszor használom pályán is.
Előzmény: (TZoli 195111)
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2017.03.23. 08:46
...a túrasí sem az igazi lefelé...
Igazuk van. Nekem még az ősrégi párhuzamos lécek vannak. Kimondott sítúraléc. Nagyon jó vele túrázni. Azonban annyira teljesen más a dinamikája, hogy lefelé inkább csak olyan "érjünk már le". Már pár éve kitalálták a piskóta alakú túralécet is. Ehhez aztán külön rászabott fóka kell. Nem próbáltam még, de nem is akarom. Lehet, hogy túlzott a csalódásom a lesiklás terén, de ez a teljes egyveleg engem már taszít. Elment a kedvem a kipróbálásától.
Úgy döntöttem, inkább a telemarkkal próbálkozom. Egyenlőre még csak próbálkozom, igazi túrára még nem volt alkalmam, de most ebben bízok.
Egyszóval nehéz olyan dolgot találni, hogy le is fel is működjön, de azért felvonó mentes legyen és nem utolsó sorban élvezzük is. Mert a sör is csak akkor esik jól igazán fent is lent is, ha az elvégzett munka teljes megelégedésünkre szolgál.
Előzmény: (Bélapó 193402)
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2017.01.28. 23:10
Megvolt a premier! Háááát......... Felfelé fenomenális, össze sem lehet hasonlítani a hótalpal! Üröm az örömben, a talpállítás roppant kényelmetlen, a sarokemelőt csak kézzel tudom fel kattintani le csukni már tudom bottal is. Lefelé katasztrófális. Főleg jégen. Semmi tartása nincs. Csak arra jó, hogy leszenvedje magát az ember a hegyről. Tegnap Ajnek teteje tükörjég volt, a szél lefújta a havat, ott nagyon bizonytalanul éreztem magam, lejjebb, ahol már volt némi hó, ott valami visszajött, de nem volt az igazi. Gyakorlott sítúrázó barátaim vigasztaltak, hogy a túrasí sem az igazi lefelé és ne izguljak, majd megszokom. Úgy legyen!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.