Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Dobogókő topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2017.08.28. 00:50
Pontosan, ahogy írod, azt a meredek részt ki kellene váltani valami enyhébb lejtésű pályával. Nem szélesíteni, hanem megszűntetni.
Hazai viszonyok között lehetetlen ilyen meredek pályát behóágyúzni, olyan mennyiség kell rá. Új pálya kell, a régit pedig visszaerdősíteni. Ez sokkal fontosabb, mint a felvonófejlesztés, bár persze az sem ártana.

Az a kerülő erdei út mellesleg egy vicc, az nem sípálya. A felvonó másik oldalán kellene megnézni, hogy ki lehet-e alakítani egy jó pályát.

Reméljük, hogy nem hülyeségekre fog elmenni ez a pénz...
Előzmény: (TZoli 195757)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2017.08.23. 10:56
Örömmel látom a főváros környéki terepek fejlesztési szándékát. A Dobogókői tervekben ...szerepel egy ülőlift építése, a pályahossz megnövelése, valamint a pályák kiszélesítése is. Ezen felül hóágyúk telepítése és a hóágyúzáshoz szükséges infrastruktúra kiépítése...
Sajnos egyre inkább lemondhatunk a természetes hó szolgáltatta örömökről és marad a keményre döngölt technikai műhó. De hát úgy nézem, a fennmaradáshoz ez szükséges. Ha van sípálya, akkor jönnek a vendégek és fenntartható a terület.
Nem tudom mit jelenet az elképzelésekben a pályák kiszélesítése, de azzal a meredek kezdéssel kéne csinálni valamit. Alapvetően nem az a problémám (meg gondolom sokaknak is) hogy meredeken kell síelni, mert elég széles és keresztben már minden vízszintes, hanem hogy nem marad meg rajta a hó, meg lejegesedik. Esetleg azon a kanyargós erdei úton lehetne valami kerülőt szerkeszteni ami be van jelölve a térképen is, csak még soha nem használtuk? Kiszélesítve és elég egy kanyarral is. Még változatosabbá is lehetne tenni a pályát.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.