Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Utazási irodák vagyoni biztosítéka topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
bkonyi
7 élménybeszámolót írt
7
6 éve tag
2017.10.30. 13:21
Szia Kelea,

Teljesen igazad van. Addig nem lesz változás, amíg valaki szívesen eladja 5000 ember síelésének biztonságát pár forinttal olcsóbb árért..

Ráadásul itt ennél több történik, mert úgy kerül illegálisan külföldre a SkiLines utasok pénze, hogy nem is tudnak róla...
Erre jó a kvázi biankó SkiLines - Travellines bizonylat/nyugta, amit az utasok befizetéskor kapnak.

Zoli
Előzmény: (kelea 196319)
kelea
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2017.10.30. 11:57
Kicsit off, de Daddy hozzászólásán ledöbbentem.
Már most bocsánat a kifakadásért!

Szóval akkor az nem baj, sőt akár normális is, hogy esetleg vki adót csal? Ráadásul nem is kis mértékben?
No, ezért (is) tart a kis országunk ott ahol: ügyeskedjen mindenki, hisz a magyar a jég hátán is megél, és az a f*sza gyerek, aki ott csippent magának egy kicsit, ahol tud!?

Az ugye világos, hogy
- a befizetett adóból működik az állam, a hivatalok, az iskolák, az úthálózat..., abból történnek beruházások...? (abba most ne menjünk bele, hogy hogyan költik el a lóvét a közös kasszából)
- aki adót csal, az jogtalanul komoly versenyelőnybe kerül, ami erősen torzítja a piacot?

Nem utaztam a megszólított irodával, nem tudok róluk semmit. Igyekszem nem ítélkezni, de ha a felvetések nem állják meg a helyüket, egy korrekt magyarázattal lezárhatnák az "ügyet".

Az dicséretes, hogy jól dolgoznak, és eddig állták a szerződéseikben ígérteket. Azt hiszem, ez lenne az alap!!!

De ha emellett áfát (ezzel egyidejűleg a forgalmi adatok miatt iparűzési- és társaságiadót) csalnak, esetleg ügyeskednek a járulékkal, akkor azért én nem esnék hanyatt tőlük.
Ha az ebbéli költségeik egy (jelentős) részét "megússzák", akkor a konkurenseiknél könnyebben "ugrálnak".

Ráadásul ha etikailag és morálisan nem nézem, akkor meg kb. 15-20%-kal olcsóbban kellene utakat szervezniük a többi irodához képest, mivel olcsósítanak.
Ha nem így van, akkor Daddy eddig a befizetésekor jóhiszeműen kifizetett minden adót tisztességgel, amit egyszerűen lenyúltak.
Nem szoktam számla nélkül vásárolni, de ha azt mondják, hogy számla nélkül 27%-kal kevesebb, akkor azt értem. De ha számla nélkül ugyanaz az ár, akkor az még csak nem is deal a vevőnek.
Előzmény: (Daddy 196089)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2017.10.11. 21:00
Kedves Gábor!
Nem érdekel, hogy a szóban forgó utazásszervező könyvelésében, állammal szembeni elszámolásban mennyire tartja be a szabályokat, mert ez nem az én dolgom. Van erre hivatott állami szerv amelynek feladata ezt (is) vizsgálni. Engem mint utast az érdekel, hogy kapcsolatunkban a szerződésünkben foglaltaknak megfelelően teljesítsen. És ebben az elmúlt években nem volt hiba.
Valószínű, hogy nem olvastad figyelmesen a Zolival történt üzenetváltásunkat. Én csak reflektáltam nekem címzett írásában arra, hogy készítsek magamnak saját weboldalt.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Johny Cash
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
2017.10.11. 20:12
Sziasztok,

Daddy. Te jól átgondoltad, hogy itt miről van szó???

Ma a legnagyobb és legmegbízhatóbb(?) síutazási irodába - Travellines Skilines - miután beviszi a pénzét kb 3-5000 síelő, az átadott összeg nem jelenik meg a könyvelésükben, egyszerűen nyoma vész.

Ha megjelenne, akkor automatikusan fizetnének utána vagyoni biztosítást, mert azt ellenőrzi a hatóság. De nem fizetnek...

Leírod, hogy hadd írja le mindenki a véleményét, meghogy Te tiszteletben tartod ezeket, miközben 2 sorral lejjebb meg szétszeded Zolit, mert neked nem tetsző dolgokat ír... Ne viccelj már. A témához esetleg hozzá tudsz szólni azon kívül, hogy Te velük utazol?

Gábor
Előzmény: (Daddy 196081)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2017.10.11. 15:16
Kedves Zoli!
Az én véleményem szerint a sihu fórumai nem a fogyasztói érdekvédelem panaszai intézésére illetve jogorvoslat, érdeksérelem, vagy méltánytalanság kezelésére "vannak kitalálva", még akkor sem, ha azok valamilyen módon a síeléshez, snowboardozáshoz kapcsolhatók. Mi síelők figyelünk egymás tapasztalataira, véleményére, és ha tudjuk hasznosítjuk is azokat. Beszélgetést indító írásod számomra semmi hasznosítható információt nem tartalmazott, inkább a nevezett utazásszervező ellen írott pamfletnek tűnt. Gondolom, hogy sérelmed alapja nem egy múlt heti síút volt, így érthetetlen hogy miért vártál hónapokat arra, hogy egy új idény foglalási időszakában tedd közzé írásodat. Vártál, hogy nagyobbat szóljon?
Stílustalan a velünk egyet nem értő beszélgetőtársunkat azzal revolverezni, hogy nem szereti ha más is ír a fórumra. Eszembe sem jut a fórumon való hozzászólás lehetőségét magamnak megtartani, Te pedig fogadd el hogy lehet a tiédtől eltérő vélemény, álláspont.
Előzmény: (bkonyi 196077)
bkonyi
7 élménybeszámolót írt
7
6 éve tag
2017.10.11. 14:21
Szia Daddy,

Ha jól tudom az ilyen fórumok pont erre vannak kitalálva. Ha csak magadnak akarod megtartani, mert nem szimpatikus, ha más is ír rajta, akkor csinálj saját weboldalt.

Egyébként megmondanád, hogy hova-kihez forduljak a problémámmal hamár a SkiLines lekoccolt, annyival hogy szerintük ez normális??

Üdv, Zoli
Előzmény: (Daddy 196073)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2017.10.11. 13:15
Én is az Egér 64 álláspontját osztom. Évek óta velük utazom minden probléma nélkül, és azt kapom amit vállaltak illetve amire befizettem. Ez az iroda, amely az oda-visszaúton sem hagyja magára az autóbuszon utazókat. Senkinek nem kötelező utazásszervező által kínált úton részt venni. Aki csak magában bízik, szervezze meg saját utazását. Az, hogy valaki regisztrációját követően erről akar beszélgetni, alapot ad az utazásszervező válaszának szubjektív részére.
Előzmény: (Egér 64 196058)
Egér 64
225 élménybeszámolót írt
225
14 éve tag
2017.10.10. 13:01
Szia, Évek óta velük megyünk egyénileg, semmi probléma nem volt velük idáig.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.