Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sachticky topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2018.01.15. 11:10
Hát igen, ahogy olvasom a tapasztalatszerzés megtörtént. Javasolnám, hogy ha sikerül beszerezni egy hóláncot, akkor először otthon, normál körülmények közt próbáld meg felrakni. Mert hidegben, hóesésben, és még esetleg sötétben egy teljesen ismeretlen valamivel nem biztos, hogy túl jó kezdés. De ha már egyszer felrakod, utána már behunyt szemmel is egyszerűen megy. Nem árt egy szerelő kesztyű is. Mert egyrészt hideg, másrészt koszos. (Besztercebányán van Tesco, esetleg ott érdemes lett volna megnézni.) Besztercebánya környékén a hegyek közt az időjárás előrejelzésekkel szemben egész szombaton havazott, hol jobban, hol kevésbé. Mi péntek este mentünk, Zólyomnál +3 fok és erős eső volt, de aztán a felhők fölé menve tiszta száraz idő lett. Reggelre fagyott és kezdett szállingózni a hó. Vasárnap délután érdekes volt a kép, mert a szinte hómentes Szlovák rész után itthon Rétságtól kezdve teljes fehérség és minuszok fogadtak.
Előzmény: (cwetok 198268)
cwetok
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
2018.01.14. 22:29
Két napos szlovákiai síelésem második napját töltöttem ezen terepen. Még az első nap nap délután Donovaly után mentem ide. Kb. fél óra autózásnak nézett ki - eredetileg. Aztán "kicsit" másként alakult. Az egész napos hószállingózás az út utolsó 2-3 km-én megtette hatását. A hóláncra figyelmeztető tábla után nem sokkal egyszer csak havas és jeges lett az út (addig száraz volt). Borzasztó hamar vesztett a kocsi a lendületéből az emelkedőn. 800m-re a hotel előtt pedig nem volt pardon. Kocsiból ki, és az utolsó 800m-t gyalog tettem meg a hotelig. A recepción két hölgy is beszélt magyarul, a srác meg nagyon jól tudott angolul. Bejelentkezés után (itt volt foglalásom), segítséget kértem. Nagyon készségesen hívták a sofőrjüket, aki elvitt a legközelebbi benzinkútra hóláncért. De sajnos kiderült, hogy nagy a kerekemre. Így nem volt mit tenni, megkezdtük a "keressünk szombat este a városban hóláncot" c. programot. De egész Banska Bystricában (Besztercebánya) egyetlen benzinkúton sem volt. Autósboltok meg már zárva voltak. Ez a kaland kb. 3 órámat vette igénybe. Aztán az lett a vége, hogy megfordultam a kocsival és leereszkedtem egy olyan részre, ahol biztonságban hagyhattam (keskeny hegyi út széle erre nem alkalmas). A sofőr meg jött utánam a minibuszával, átpakoltam abba minden cuccomat és felvitt a szállásra. A szálloda később ezért az esti városnézéssel egybekötött hólánckeresésért 30€-t még felszámolt - teljes joggal. Megígérték, hogy vissza is visznek majd másnap a síelés után.
Nekem ebből az volt a tanítás, hogy hóláncnak mindig kell lennie a kocsiban, ha síelni megyek. Jelentem, megtanultam :) A recepciós fiú elmondása szerint itt elég 10 perc hóesés, és az út felső szakasza járhatatlanná válik a nem összkerekes kocsik számára. Szóval inkább legyen nálatok.
A szálloda amúgy jó. A szoba pici, de 1-2 éjszakára jó. Az uszodát sajnos a fentiek miatt nem tudtam kipróbálni. A vacsora finom és bőséges, a reggeli úgyszintén. A személyzet csillagos ötös.
Ja, és van itt még egy síterep is :) A napijegy - mivel szállóvendég voltam a hotelben - 16€ volt a 19 helyett. A pályákkal kapcsolatban az előző hozzászólásokban leírtak teljesen rendben vannak. Most vasárnap 2 felvonó üzemelt, az 1-es, 3-as, 4-es és 7-es pályák voltak nyitva. A 1-es piros pálya két letörése máshol simán fekete minősítést kapna. Tulajdonképpen ugyanaz a nyomvonal, mint a felvonó másik oldalán található 3-as jelzésű fekete pálya, csupán annyi, hogy az nem kezelt. Ami tetszett, hogy sokkal kevésébe voltak jegesek, mint Donovaly-ban. Buckák nem voltak. A parkoló szépen megtelt, de a pályán ebből alig lehetett valamit érezni. Aztán du. 2 után meg gyakorlatilag üres pályán lehetett síelni. Ülőliftek hiánya miatt azért elég strapás a pályarendszer. A pomák nagyon gyorsan húznak, de figyelni kell, mert könnyen ki lehet esni belőlük. Teljesen kezdőknek nem ajánlanám én sem.
Hüttét nem próbáltam, mert a szállodai szobámra késői kijelentkezést kértem, ami itt azt jelentette, hogy akkor távozok, amikor akarok :) Ott pihentem egy kicsit ebédidőben. Aztán vissza fél 2 körül a második etapra. Megvártam a du. 4 órát, utána összepakoltam, jött a transzfer le a kocsihoz és irány haza. A hazautat 2 óra 50 perc alatt sikerült abszolválnom. Erősen "I'll be back" érzésem van a pályát illetően - de már hólánccal :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.