Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Falkert - Heidi Alm Skipark topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2018.01.26. 10:17
Kaptunk néhány friss információt Falkerttel kapcsolatosan:

Az elmúlt két év során, már 1860 és 2300 méter között is kiszámíthatatlan volt a hó helyzet, ezért a tervezett felvonó csere helyett, a hóágyú rendszer átépítése és bővítése mellett döntött a vezetés. Így a pályák magassága ellenére az összes pálya mesterséges hóval való ellátása biztosítottá vált. A fejlesztés három ütemben zajlik.

Első ütem: (már megtörtént) a hóágyúzáshoz szükséges csőhálózat lefektetése a föld alá, olyan mértékben, hogy a pályák 100 %-ban lefedetté váljanak, plusz a szükséges hóágyúk vásárlása.

Második ütem: A hóágyúzáshoz szükséges vizet a Falkert see-ből nyerik, viszont a jég alatt a víz hőmérséklete túl meleg ahhoz, hogy kisebb mínuszokban megfelelő hó készüljön, ezért az idei évben építenek egy hűtő házat, ami nagyban segíti a megfelelő minőségű hóágyúzást.

Harmadik ütem: (2019) felvonók fejlesztése.

Mindezek mellett a Kinder Parkot minden évben fejlesztik azzal a céllal, hogy nagyon rövid időn belül ez legyen Karintia legnagyobb és legszínesebb Kinder Parkja.

A Spitzlift - amiről írsz - valóban le lett állítva, mivel az elmúlt években átlagosan naponta 8-10 fő ment vele fel a csúcsra. De a csúcsra való feljutás ezzel nem szűnt meg: engedélyt kértek arra, hogy az egyik ratrak ráépített üléseken vigye fel a síelőket csúcsra, ez rajta is van az idei sítérképen. Az engedélyt december elejére ígérték, de sajnos még mindig nem érkezett meg. Bármelyik nap megérkezhet és attól kezdve síelhető lesz a csúcs is (erről majd hírt adunk itt a síelők.hu-n is). A kezelt sípályák hossza így mindössze 1 km-rel csökkent.

A sípályákkal kapcsolatos észrevételedre reagálva azt válaszolták, hogy a varázsszőnyegek melletti pályák után, van egy gyermek húzólift, amely mellett egy fokkal nehezebb pálya található, de még tanuló pálya, szín jelzés nélkül. Ezt követi egy igazán enyhe kék pálya, valamint hét különböző, folyamatosan nehezedő piros pálya, úgyhogy a lehetőségek ugyanúgy adottak kezdők részére is.
Előzmény: (Sí Jelek 198454)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2018.01.23. 13:13
Frissítettük az adatlapot, most már helyes információkat kapunk: https://sielok.hu/siterep/falkert/
Előzmény: (admin3 198607)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2018.01.23. 11:49
Köszönjük az észrevételeket! A pályaadatokat a sítereptől kapjuk közvetetten, de utánajárunk, hogy miért nem pontosak. Valóban, a térképen már csak 3 db lift szerepel, ehelyett 5 lift adatát kapjuk meg, valamint a fekete pálya sem létezik már (azaz freeride pályaként van feltüntetve).
Előzmény: (Sí Jelek 198454)
Sí Jelek
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
2018.01.18. 10:41
5 napot töltöttünk a Hotel Sneekönigben. A hotelról csak jót mondhatok, magyar a tulajdonos és a személyzet, elsősorban kisgyermekes családoknak tudom ajánlani.
A sípályákról már kevesebb jót tudok írni. A bébiliften és a varázsszőnyegen kívül összesen 1 csákányos és 1 tányéros felvonó van üzemben, a harmadik amely a leghosszabb és a fekete pályára vinne fel évek óta üzemen kívül van technikai okok miatt és nem is úgy tűnt, mint amit a közeljövőben üzembe helyeznének. Tehát, itt eleve pontatlan a a tájékoztató, amely ezen a honlapon is olvasható, mert nincs ennyi km pálya, mint amit írnak és fekete pálya sincs, csak elméletben, meg 2300 m tengerszint feletti magasság sincs, csak 2100 m...
A tányéros felvonónak 3 pályája van, 2 rövidke piros és egy kicsit hosszabb kék, ami pont annyira nehéz azért, hogy a teljesen kezdők és a kisgyermekek ne tudjanak lejönni rajta. A csákányos felvonó kicsit hosszabb és 4 piros pálya tartozik hozzá, egyik sem hosszú. Amint egy kis köd, vagy szél van leáll a csákányos, de volt, hogy a tányéros felvonó is....
Hogy ne csak rosszat, valami jót is írjak a pályák jól kezeltek és ottlétünkkor a hóviszonyok is jók voltak, nem volt jegesedés és tömeg sem. A hely adottságai egyébként kiválóak, mert eleve 1800 méterről indulnak a felvonók, és 2100 méteren van a legmagasabb pont (és nem 2300-on, ahogy reklámozzák, merthát amint azt említettem a pálya amely a legütősebb és leghosszabb lenne, nem üzemel már egy jó ideje).
Összegezve: a helyet azoknak ajánlom, akik a táj szépségei, levegőváltozás, szánkózás miatt mennek telelni, mert a kezdőknek nem igen van hol síelni, a haladók meg gyorsan ráunnak a pár rövidke pályára.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.