Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból
Üzenet szövege
Feladó:  Mátraszentistván Sípark
Dátum: 2018.01.29. 16:08
(Üzenetazonosító: 198799)
Mátraszentistván Sípark Hozzászólások: 1001
Regisztrált: 2009.12.11.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves tomace!

Köszönjük az építőjellegű hozzászólást!

A sorállást illetően sajnos azt kell, hogy mondjuk, ha rekordszámú látogatónk van akkor ez szinte elkerülhetetlen, ugyanis az elmúlt hétvégén naponta körülbelül 1.500-an síeltek nálunk. Tény, hogy jobb lift kihasználtság mellett lehet ezen valamelyest csökenteni, éppen ezért beüzemelés alatt van az ötödik beléptető kapu, ami az egyedül érkezőknek ad majd becsatlakozási lehetőséget a 2-3-as csoportokban érkezők mellé. Reméljük láttad, hogy az ülőszékes beléptető rendszere is lehető legmodernebb, de sajnos kis sípálya lévén a Skidata cég eléggé ritkán látogat el hozzánk, hogy a megrendelt telepítéseket befejezze.

Annyiban azért hadd védjük meg az ülőszékes beszállóját, hogy annak a kialakítását a Doppelmayr cég tervezte kifejezetten a helyi terepviszonyokra, ami szerintünk ennél professzionálisabb nem is lehetne főleg, hogy a beléptetű kapuk egy olyan speciális konzolra lettek felszerelve, ami megengedi, hogy a pályakezelőgép a lehető leglaposabb beszálló placcot készíthesse el hóból, mind a kapuk előtt, mind pedig az utána lévő részen. Ez azért fontos, hogy a sízők a sorbanállás során ne csúszhassanak egymásra, hanem kényelmes mozdulatokkal tudjanak besorolni a gyorsítószalaghoz.

A sártengert a parkolóban nagyon sajnáljuk, minden évben új zúzottkő réteget kap, de sajnos az egyedüli jó megoldás az a térburkolat/aszfalt lenne. Az utak burkolása részben a mostani beruházásba már belekerült (ere majd nyáron kerülhet sor), de parkolóhelyek leburkolása még várat magára.

A hóvastagságot amint újra lehül a levegő, növelni fogjuk a kritikus részeken. És igyekszünk az 1-es piros pályát is megnyitni.
Előzmény: (tomace 198756)
Feladó:  tomaceFérfiProfi síelő
Dátum: 2018.01.28. 20:30
(Üzenetazonosító: 198756)
tomace Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2016.12.28.
8 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma kilátogattunk Mátraszentistvánra.
11:45-re értünk ki, már nagyon tele volt a hely, alig lehetett parkoló helyet találni, de ami nagyobb gáz volt, hogy akkora sártenger volt mindenhol a parkolóban, hogy csak na.

Pénztárnál, meg mindenhol máshol most is nagyon kedvesek voltak.

Viszont az a két pálya ami nyitva van az max 3-4 órára nyújt elég szórakozást, illetve nyújtana, ha a négyülésesnél nem kellene 10-15 percet sorban állni a pocsék kialakítása miatt.
Nincs single line, hogy mindig négy emberrel menjen fel a lift és ne 2-3-al, hogy ne alakuljanak ki kígyózó sorok.

A pálya, hát túl sok hó nincs rajta, de azért élvezhető. Ami gáz, hogy a bejárathoz nem lehet becsúszni, fel kell menni a tányérossal és az utolsó pát métert onnan felsétálni. Illetve a négyüléses előtti utolsó 100m-en azért rengeteg helyen kilátszik a föld.

A Hüttében kedvesek, de az nem normális, hogy a sor Hütte előtt kígyózik, mondjuk még így is gyorsabb mint Eplényben.
Az árak nem annyira elszálltak, a kaja meg finom.

Jó lenne ha lenne hó, de az az 1,8-2 km ami nyitva van az édes kevés. Hiába "szépítik" a 4-es, 5-ös,6-os pálya az egy és ugyanaz, ez ilyen magyar sajátosság, hogy egy pályát háromszor számolnak bele a síterületbe.

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »