Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2018.01.30. 11:03
Kedves tomace!

Az ülőszékek magassága a gyorsítószalghoz képest a tervek szerint van beállítva, sőt a szerelés során A Doppelmayr szerelője még szerette volna alacsonyabra állítani, a sok hozzánk érkező gyerek miatt, de pont az általad leírt okból nem szerettük volna ha még alacsonyabbra kerül a székek pozíciója. A jelenlegi beállítás egyébként olyan 6-7 éves kortól már szülői segítség nélkül is remekül használható, 6 éves kor alatt viszont kell a segítség a beszálláshoz.
Előzmény: (tomace 198820)
tomace
16 élménybeszámolót írt
16
7 éve tag
2018.01.30. 10:35
Kedves Mátraszentistván Sípark,

Köszönöm szépen a korrekt választ!
Az ötödik kapu szerintem sokat fog segíteni! :)
Illetve ha a kapuk előtt is kialakítotok egy "karámot", hogy az emberek rendesen sorba tudjanak állni és pl. az egyedül síelő síoktató ne tudjon balról bevágni a sor legelejére, az javítana a sorba állás morálján.

Plusz egy kérdés, én vagyok a béna, vagy mi mi lehet a gond?
A négyüléses alja pont olyan magasságban van, hogy ha beleülök akkor pont a bakancsom felső szára tartja az egész liftet.

PS. Magyarországon még mindig a Ti Síterepetek a legjobb :)
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2018.01.29. 16:08
Kedves tomace!

Köszönjük az építőjellegű hozzászólást!

A sorállást illetően sajnos azt kell, hogy mondjuk, ha rekordszámú látogatónk van akkor ez szinte elkerülhetetlen, ugyanis az elmúlt hétvégén naponta körülbelül 1.500-an síeltek nálunk. Tény, hogy jobb lift kihasználtság mellett lehet ezen valamelyest csökenteni, éppen ezért beüzemelés alatt van az ötödik beléptető kapu, ami az egyedül érkezőknek ad majd becsatlakozási lehetőséget a 2-3-as csoportokban érkezők mellé. Reméljük láttad, hogy az ülőszékes beléptető rendszere is lehető legmodernebb, de sajnos kis sípálya lévén a Skidata cég eléggé ritkán látogat el hozzánk, hogy a megrendelt telepítéseket befejezze.

Annyiban azért hadd védjük meg az ülőszékes beszállóját, hogy annak a kialakítását a Doppelmayr cég tervezte kifejezetten a helyi terepviszonyokra, ami szerintünk ennél professzionálisabb nem is lehetne főleg, hogy a beléptetű kapuk egy olyan speciális konzolra lettek felszerelve, ami megengedi, hogy a pályakezelőgép a lehető leglaposabb beszálló placcot készíthesse el hóból, mind a kapuk előtt, mind pedig az utána lévő részen. Ez azért fontos, hogy a sízők a sorbanállás során ne csúszhassanak egymásra, hanem kényelmes mozdulatokkal tudjanak besorolni a gyorsítószalaghoz.

A sártengert a parkolóban nagyon sajnáljuk, minden évben új zúzottkő réteget kap, de sajnos az egyedüli jó megoldás az a térburkolat/aszfalt lenne. Az utak burkolása részben a mostani beruházásba már belekerült (ere majd nyáron kerülhet sor), de parkolóhelyek leburkolása még várat magára.

A hóvastagságot amint újra lehül a levegő, növelni fogjuk a kritikus részeken. És igyekszünk az 1-es piros pályát is megnyitni.
Előzmény: (tomace 198756)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
tomace
16 élménybeszámolót írt
16
7 éve tag
2018.01.28. 20:30
Ma kilátogattunk Mátraszentistvánra.
11:45-re értünk ki, már nagyon tele volt a hely, alig lehetett parkoló helyet találni, de ami nagyobb gáz volt, hogy akkora sártenger volt mindenhol a parkolóban, hogy csak na.

Pénztárnál, meg mindenhol máshol most is nagyon kedvesek voltak.

Viszont az a két pálya ami nyitva van az max 3-4 órára nyújt elég szórakozást, illetve nyújtana, ha a négyülésesnél nem kellene 10-15 percet sorban állni a pocsék kialakítása miatt.
Nincs single line, hogy mindig négy emberrel menjen fel a lift és ne 2-3-al, hogy ne alakuljanak ki kígyózó sorok.

A pálya, hát túl sok hó nincs rajta, de azért élvezhető. Ami gáz, hogy a bejárathoz nem lehet becsúszni, fel kell menni a tányérossal és az utolsó pát métert onnan felsétálni. Illetve a négyüléses előtti utolsó 100m-en azért rengeteg helyen kilátszik a föld.

A Hüttében kedvesek, de az nem normális, hogy a sor Hütte előtt kígyózik, mondjuk még így is gyorsabb mint Eplényben.
Az árak nem annyira elszálltak, a kaja meg finom.

Jó lenne ha lenne hó, de az az 1,8-2 km ami nyitva van az édes kevés. Hiába "szépítik" a 4-es, 5-ös,6-os pálya az egy és ugyanaz, ez ilyen magyar sajátosság, hogy egy pályát háromszor számolnak bele a síterületbe.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.