Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 4
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Síoktatás Eplényben topikból
Üzenet szövege
Feladó:  KrampuszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.05. 06:33
(Üzenetazonosító: 198990)
Krampusz Hozzászólások: 362
Regisztrált: 2007.12.06.
20 síterepet értékelt

Pont a SMSZ szervezte a segédoktatói tanfolyamot!

"Sí segédoktató tanfolyamot szervez a Síoktatók Magyarországi Szövetsége. A tanfolyam célja alapfokú képzést nyújtani leendő síoktatóknak abból a célból, hogy a sípályákon szakképzett síoktató segítőjeként és felügyelete alatt a foglalkozások lebonyolításában aktívan és szakszerűen közreműködhessenek. A képzésre jelentkezők megismerkedhetnek a síoktatás alapfogalmaival, módszereivel, tematikájával. A tanfolyam jó felkészítést nyújt az OKJ síoktatóképzés teljesítéséhez is.
Aki a tanfolyamot elvégzi, részvételi igazolást kap a Síoktatók Magyarországi Szövetségétől, mely alapján segédoktatói tevékenységet folytathat." FB

Ismerek néhány eplényi oktatót. Ők már az elején látták, hogy ez lesz a vége. A segéd kap minden órát, mert nekik kevesebbet kell fizetni. A munkaadó, meg szép lassan elfelejtette, hogy a segéd nem vezethet önállóan oktatást.
Eddig nem is volt gond, mert nem tette senki szóvá a szakszerűséget a nyilvánosság előtt.
Előzmény: (RM 198981)
Feladó:  RM
Dátum: 2018.02.04. 21:34
(Üzenetazonosító: 198981)
RM Hozzászólások: 858
Regisztrált: 2004.10.27.
75 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Amellett, hogy az eplényi "segédoktatós" sztorinak van keményen alapja, kicsit nekem furcsa, hogy első hozzászólásos (marika22, Pacherbale) ostorozza leginkább őket ... Így még volt munkáltató elleni bosszúnak is tűnhet.

Ha tényleg vannak problémák a "segéd oktatók" képzettségével, pl. az SMSZ (Sioktatók Magyarországi Szövettsége) nem tud kiállni a képzett oktatókért?
Feladó:  PacherbaleFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2018.02.04. 19:23
(Üzenetazonosító: 198973)
Pacherbale Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2017.11.16.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szep estet mindenkinek !
szerencsed volt Marika hogy nem ment el a kedve a gyerkocnek a sielestol!
Mert amit Eplenyben sioktataskent muvelnek az szégyen es gyalázat, es rablás !!!! eladjak a semmit 4500 Ft ert , és akkor meg szerencsés vagy , mert nem 18500 at fizettel egy kukásmellényt viselo fiunak akinek fingja sincs a sielesrol !!! azt se tudja mit mondjon , hogy kezeljen egy érzekenyebb gyereket ...konkretan sirva kellett kivennem a csoportbol a gyereket es egy orat nyugtatni , mire felszáradtak a konnyei.

Es meg van pofájuk a tv ben nyilatkozni hogy itt van az orszagban a legprofibb oktatas !! szegyeljek magukat ...mindenkinek ajánlom kerulje el eplenyt amilyen nagy ivben csak lehet ,fogadjon egy maganoktatot 100 euro /nap es ausztriaban egesz nap sielhet , es meg is fog tanulni !
Előzmény: (marika22 198959)
h i r d e t é s
Feladó:  marika22NőHaladó síelő
Dátum: 2018.02.04. 10:32
(Üzenetazonosító: 198959)
marika22 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2018.02.02.

Szép napot mindenkinek!

Röviden megosztanám az Eplényben szerzett, oktatással kapcsolatos tapasztalataimat.

Ausztriába készülünk, szokásos téli síelésünkre, gondoltuk visszük ezúttal kisebbik, 6 éves fiúnkat síoktatásra.
A honlapon profi síoktatást ígértek, profi oktatókkal. Pár éve a nagyobbik fiúnk is itt tanulta meg az első lépéseket, szerette meg a síelést.
Ez alkalommal viszont a kisebbik bekerült egy nagy csoportba, ahol egy piros mellényes oktató (mint később kiderült "segéd") próbált velük feladatokat végeztetni. Nem sok sikerrel. Így férjemre maradt a gyerek oktatása, ami szerencsésen végződött. Szerencsére nem ment el a kedve.
Estig maradtunk. Végülis jól zárult eplényi sínapunk, a döcögős kezdés ellenére. Ha kinyit a 7-es, lankásabb pálya, visszajövünk, de már a férjem fogja a picit tanítani, pedig ezt szerettük volna szakemberre bízni.
Javaslat: Érdeklődjetek, melyik oktatóhoz kerültök, mert nem olcsó mulatság.
laponként:
összesen 4
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »