Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Grúzia topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5441 élménybeszámolót írt
5441
Admin
2018.03.08. 21:46
A síterep évről évre fejlődik, így az itt olvasható posztok egy része sem feltétlen topaktuális.

3 éve járunk vissza és minden szezonban van valami újdonság, új szállások, hütték vagy éppen pályák, liftek. Jövőre a Kobi felé épül a felvonó, a földmunkálatok ősszel elkezdődtek és most szezonban is folyamatosan jártak a munkagépek az érintett területen.

Pénzváltás:

A benzinkút melletti NONSTOP élelmiszerüzletben (Smart) van pénzváltó, illetve kinn az út mellett, továbbá az egyik nagyobb ****-os hotelben van TBC bank, mindegyik helyen ugyanúgy váltanak, ahogy Tbilisiben vagy a reptéren vagyis teljesen normális árfolyamon (eurót, dollárt larira).
Ellenben Új Gudauriban található két pénzváltó már jelentősen rosszabbul vált, így az nem javasolt.

Éttermek:

évről évre több van, három főre egy kiadós vacsora (előétel, leves, saláta, főétel, köret) italfogyasztással 200-300 lari, kb harmada annak, ha Kaprunban, Saalbachban, Kitzbühelben mennél el vacsizni.

Amit ajánlok az Askaneli Új-Gudauriban, elég sok grúz ételből lehet választani és a konyak is nagyszerű !

Amit nem ajánlok: Meatloaf , ugyancsak új Gudauriban. Ez egy felsőbb kategóriás étterem, az árak is ehhez mérten magasabbak. A kajákat nem egyszerre és iszonyatosan megkésve hoztak, az enyémet 2,5 óra után sem. Két különféle bort kértünk és a pincér szemrebbenés nélkül rátöltötte a korábbi pohárba (teljesen más bor) borra az újat..

Pályaszéli hütték:

Forralt bor 5-10 lari, 0,5 víz 2-3 lari, faszén felett sütött csirke salátával 13-23 lari, helyszíntől függően. A kaják jók, szerencsére az osztrák mirelit nem ért (még) ide. S nem csak a mirelit, hanem a germán lakodalmas is elkerülte a síterepet, vagy rock, de leginkább elektronikus (deep,prog house, techno, ambient, chill out) szól.

Szállások

A bookingos képek és leírások néha csalókák és az értékelések után se nagyon menjetek :) Néhány amire hotel van írva az Ausztriában a legegyszerűbb Frühstückspension szintjét sem éri el. Érdemesebb a **** kategóriában keresgélni , akár apartman, akár hotel szintjén (még mindig jóval az osztrák pályaszállások árai alatt). A **** kategória jellemzően hozza az osztrák **** szintet, sőt. A legjobb az olyan szállás, ahonnan egyből a pályához, lifthez csúszol.

Freeride

Lifttel sok rész elérhető, de érdemes (szintén lifttel elérhető) síterep túloldalára merészkedni, itt még 10 nappal a havazás után is találhatunk élvezhető, porhavas lejtőket. A terek hatalmasak. Természetesen lavinaszett + zsák mindenkinél legyen és, ha először mész, akkor érdemes helyi guide-ot kérni. 40-50 USD-ért / fő elvisznek, ez Ausztriában a többszöröse.

Egy-két februári képet csatolok, galéria majd később.
Előzmény: (sonic182 200367)
1.JPG
2.jpg
3.jpg
sonic182
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2018.03.03. 21:16
Nemrég érkeztünk haza és a korábbi hozzászólásokkal ellentétben azt tapasztaltuk, hogy igenis vannak boltok és éttermek. Legalábbis a benzinkút környékén ahol mi laktunk volt egy nagyobb bolt és 2-3 kicsi. 500m sugarú körzetben pedig legalább 5-6 étterem volt az egyszerűbbtől kezdve a csilivili kategóriáig. Az árak sem vészesek, átszámolva 2-4 ezer Forintból kijött egy kiadós vacsora.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.