Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2018.03.31. 10:07
Sajnos a videot nem sikerült feltölteni... Talán a formátuma miatt.

https://sielok.hu/rovat/portalinfo/cikk/video-feltoltes/

youtube- ra fel lehet tölteni, majd annak a címét bemásolni a beszámolóba. Ezután már, megjelenik a video kis kezdőképe, rákattintva pedig megnézhető.
Előzmény: (Kis Kovi 200989)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2018.03.31. 09:06
Kicsit olvadt, kicsit buckás, de a miénk:)

Tegnap végre megismertük ezt a hazai síterepet is és szerintem az egyik legjobb sínapunk volt a szezonban.
Ez köszönhető annak is, hogy ilyen nyugodt (eleinte pár ember, majd később szerintem max. 30 ember használta a pályákat) gondtalan, stresszmentes síelés nagyon ritkán adatik meg az embernek.

A pályák gondosan elő voltak készítve és a kevés síelőnek is köszönhetően kb. 2 órán keresztül (11:30-ig) egész jól tartották magukat. Megjegyzem, később viszont már úgy belejön az ember a síelésbe, hogy bár rosszabb minőségű felületen csúsztunk, de úgy is évezetes volt.
Szerintem este egyátalán nem fagyott és reggel már bőven + fokok voltak (4-5 c), de a pár nappal azelőtti jobb esti/reggeli hőmérsékleti viszonyok miatt a pályák még bőven használhatóak voltak. Szél és csapadék nem volt, csak a bekúszó felhők rontották néha a látási viszonyokat.
A hó mennyisége bizonyos szakaszokon már a "végét járja", de sok helyen bőven van még tartalék. Mondjuk az 1-es pályát én már lezártam volna (nem is nagyon használták).
Számomra a 3-as volt a legélvezetesebb pálya.

A hazai viszonyokat figyelembe véve, nekem igen változatos és a lehetőségekből a maximumot kihozó terepnek tűnik.
A lift egyszer sem állt meg, a be/kiszállásnál egy picit figyelni kell, de simán abszolválható a feladat.
Laza ütemben kb. 7 perces köröket mentünk (csúszás+felvonó) így pár óra alatt annyit síeltünk - mivel nem kellett sorba állni - , mint egy nagyobb terepen:)

Mondjuk nagyobb tömegben biztos "megremegnék", ám akkor valószínűleg a téli viszonyok dobnának egyet az élvezeti faktoron:)

Ami viszont borzasztó, az a pálya megközelíthetősége. Totális balkáni útviszonyok (temérdeketelen balesetveszélyes kátyús útszakasz) vannak Mátrakeresztestől felfelé, illetve a pályától Mátraházáig és még egy picit lefelé.
Oda felé Pásztó irányából, visszafelé Gyöngyös felé jöttünk, így felmértük totálisan a viszonyokat. Persze a tél végén mindig rosszabb a helyzet, ám szerintem ez nem "egyszezonos" probléma.
A síterep parkolójára mondjuk ráférne egy aszfaltozás, mert elég nagy dagonya van olvadtabb időszakban, igaz, különösebb probléma ezen kívül nem volt.

Szóval összességében nagyon is ajánlani tudom a terepet, annak ellenére, hogy a hétvégén már április kezdődik, szerintem jobban jártunk, mint ha valamelyik külföldi terepet céloztuk volna meg és sokkal gazdaságosabb is volt ez a kör.
DSC02431.JPG
DSC02443.JPG
DSC02439.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.