Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Schilthorn - Mürren topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2018.05.05. 18:06
Imádom az általad megosztott gyöngyörű tájakat és az üres pályákat:)

Nem tudom, hogy van-e viszonyítási alapod, de a képek alapján a svájci terepek kevésbé zsúfoltak lehetnek az osztrákokhoz képest.

Mondjuk magyarországi kiindulási pontot feltételezve gazdaságos síelést Svájcban nehéz lenne "kihozni" a pálya árak, a távolság és a szállások relációban, viszont, ha ott él az ember - ahogy nálad is ez lehet a szituáció -, úgy ez könnyen megoldható napi túrák keretében. Szezonbérleted van vagy napi jegyeket veszel?
Előzmény: (TibiF 201163)
TKata
214 élménybeszámolót írt
214
15 éve tag
2018.05.05. 12:30
Azt tudtad, hogy sok-sok millió évvel ezelőtt, amikor még a Föld sima volt és gömbölyű, és a dinoszauruszok legelésztek mindenfelé, teljesen kiegyenlített volt a hómérséklet? A sarkokon is ugyanúgy 20-25 fok volt mint az egyenlítőnél. Aztán a földrészek szétváltak, majd összeütköztek és elkezdtek felgyűrődni. Az Alpok-Himalája vonal kiemelkedése alkotta meg ezt a jelenleg is meglévő hőmérséklet eloszlás különbséget a Földön. A Kelet-Nyugati hegylánc vonulat elzárja a meleg levegő útját, ezáltal nem tud felhatolni a sarkokra, ott kialakultak a jégsapkák és az örök fagy birodalma.
Nagyon jók a beszámolóid, a képek ezekről a különleges helyekről! Külön köszönöm a kép aláírásokat!
Előzmény: (TibiF 201163)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2018.05.04. 19:59
Vasárnap megvolt a szezonzárás Schilthornon. Már csak egy sí felvonó üzemelt(Riggli) a kiszolgáló felvonók mellett néhány pályával. Az időjárásról annyit ahol egy hete síeltünk a Muttleren felvonó mellett (2200 méter felett) ott most 5-6 méteres lyukak voltak a pályán. Ez a rész teljesen déli fekvésű a nap merőlegesen rásüt, három ilyen részt láttam. Természetesen itt már nem lehetett síelni. A pályák 8-11 óráig jók voltak utána már felejtős a síelés. Ilyenkor már nem a síelés az elsődleges szempont. A lányaim azt találta ki, hogy vigyünk magunkkal sportcipőt, így ők ismét megnézhetik a Bond worldot illetve a Thrill walkon végig lehet menni. Fent láttam nem csak mi csináltuk ezt hanem mások is. Ennyire későn (április vége) nem gleccser terepen még nem síeltem.

Érdekes volt az időjárás ezen a hétvégén. Sokáig hezitáltam menjek vagy ne menjek síelni. Az Alpok déli részre esőt mondtak az északira napsütést. Nagyon erős szél fújt, ezt hogy egyik helyen jó idő másikon rossz nehezen tudtam elképzelni. Tényleg így volt: reggel mikor mentünk a Brünig hágón kelet fele nézve sötét volt az ég, nyugat felé nézve ragyogó kék ég volt. Napközben is ha Wallis felé néztünk láttuk mintha lehúzták volna a függönyt ott rossz idő volt, nálunk ragyogó napsütés. Pedig Wallis tőlünk légvonalban nem volt több mint 5km-re, igaz közte voltak a 4000 méteres hegyek, ami időjárásban a vízválasztó az Alpok északi illetve déli része között. Most mi voltunk a napos oldalon, máskor lehet fordítva történik.
a Schilthorn sípálya teteje
könnyebb kék pálya
jól ratkarolt pálya reggel
a Schilthorn lentről
a Schilthorn a felvonoból
arra volt a rossz idő
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.