Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
ZSLG
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
2018.09.07. 12:35
Szia! Én most néztem rá a webcam képekre és most szinte semmi, tényleg csak hófoltok vannak még a legfelső, Gipfel kameránál is.

Viszont ahogy nézem a beszámolóidat, október végén már "ne is aggódjak" az eddig tapasztalatok szerint? Soha nem voltam még ilyen korán síelni, de most láttam egy nagyon jó ajánlatot és gondoltam, hogy kiszaladunk egy pár napra és tökéletesítünk a technikánkon a szilveszteri nagyobb síelésre.
Előzmény: (Stani 201289)
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2018.08.30. 18:55
Augusztus utolsó hétvégéje meglehetősen téliesre sikeredett az osztrák hegyekben. Augusztusi hóesés nem megy ritkaságszáma, a mostani a helyenként igen alacsony hóhatár miatt tűnt ki a többi közül, hiszen voltak olyan völgyek, ahol 1000 méter alatt is havazott, sőt, ha csak ideiglenesen, de meg is maradt a hó.

A gleccsereken jelentős mennyiség jött össze. A hétvégi hóesést hétfőtől szikrázó napsütés követte, sajnos hétfőn és kedden nem sikerült kijutni Kaprunba, de ami késett az eljött, így szerdán sikerült a gleccserre feljutni, ragyogó napsütésben jó volt újra a gleccsert friss, havas ruhájában látni.

Képek itt:

https://sielok.hu/fotoalbum/kaprunaug292018/kep/1/

A hóágyúk már több helyütt kikészítve, többek közt az Alpincenter pályán, reméljük mielőbb beindulhatnak :)

A síterepen zajlanak a szokásos pályakorrekciós munkálatok, többek közt a Maurernél az 5a pálya alsó (gleccsermentes) részének a simítása, szintén hasonló munkálatok zajlanak a Kees pálya alján is. A tavasszal, kora nyáron felhalmozott és letakart hódepók jól bírták a nyarat és szinte hihetetlen, hogy mennyi hó megmaradt a "takarók" alatt.

A pályakorrekciós munkálatok mellett sokkal látványosabb a Maiskogelt és a gleccsert összekötő felvonó építése. A Maiskogelen már állnak az oszlopok és a kötélpálya, a 10fős kabinos próbakörei szeptemberben elkezdődnek, hogy decemberben már a síelők és boardosok tesztelhessék a vadiúj felvonót.
kaprunaug29-2.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.