Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Osztrák autópálya tapasztalatok topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2018.11.22. 15:03
Sajnálhatod. Nálunk ezt ügyes ügyvédek megbuktatták, mondván nem hitelesített óra meg nem kalibrált meg nem akkreditált labor csinálja és ugyan alkalmas lenne az autópályán elhelyezett kamerák az u.n. átlagsebesség számításra (section control), mégsem működnek. Au az más, ott lefoglalhatják az autód egy 30 Eu-s tartozás (seb. túl lépés bírság be nem fizetése) fejében. Itthon nem, mert túl nagy az "aránytalanság".
Előzmény: (Kis Kovi 201920)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2018.11.21. 19:46
Nincs szándékomban túllépni a sebességhatárokat, mert marginális öncélú haszon érdekében mások életével játszol, a baj, hogy a többség ezt le...ja és valószínűleg ezért is szigorodnak a szabályok, de azért az nem mindegy, hogy milyen módon.

Számtalanszor alakulhat úgy a helyzet mások tolakodásából (rád másznak) vagy egyszerűen csak ismeretlen vagy a terepen és a táblát, a korlátozást nem időben veszed észre (esetleg takarásban van párhuzamos haladás esetén), hogy a pár százalékos dolgokba még ilyen magatartással is "belefutsz".

Az osztrákok esetében hallottam, hogy van egy olyan eljárás, miszerint egy nagyobb útszakaszon mérik az átlagsebességet (két pont között megtett út/idő) és ha úgy léped túl a határokat, akkor büntetnek. Ennek tényleg van értelme, mert ez esetben a szándékos gyorshajtást büntetik. Sajnálnám, ha nem ez lenne a tendencia a jövőben.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.