Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bukovel topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Schlosser
82 élménybeszámolót írt
82
14 éve tag
2019.01.05. 10:33
Szia mrelod!

Sajnálom, hogy összességében negatív élménnyel jöttetek haza Bukovelből, de engedd meg, hogy néhány ponton reagáljak a hozzászólásodra:

HATÁRÁTLÉPÉS
Egész évben (és egész téli szezonban) a szilveszteri időszak a legterheltebb mind a határ, mind a sípálya szempontjából. Sajnos amikor jöttetek vissza, akkor beleestetek abba a tömegbe, akik az ünnepeket otthon töltötték és január elején visszaindultak dolgozni Nyugat Európa felé, ezt pedig nem tudták a határok kezelni, mindenhol nagy sorok voltak, mi egy másik határon 4,5 óra alatt jutottunk át.
De szilvesztertől eltekintve az átlagos határátlépési idő kifele és befele is 1 óra körül szokott lenni.
Csúszópénzt kizárólag a román-ukrán határ ukrán részén kérnek, de nincs rá szabály, hogy hol és mennyit, ha mondja, hogy káfé, tradícija, akkor kezébe kell nyomni 20 UAH-t és kész. Tőlünk útlevélbe rakva sosem kértek. A magyar-ukrán határokon pedig egyáltalán nem kérnek.

UTAK
Igen, ezt én is mindenkinek javaslom, hogy világosban érjen oda. De idei évre egyébként a korábbiakhoz képest sokat javult a helyzet, ha Beregsuránynál vagy Tiszabecsnél léptek be Ukrajnába, akkor egészen Husztig új az út, és Rahótól is teljesen jó. Vannak viszont szakaszok, ahol nagyon észnél kell lenni, sötétben a kátyúkat és az út mellett sötét ruhában, kivilágítatlanul sétáló embereket is nehezebb észrevenni.

ANGOL TUDÁS
Itt is csak azt tudom mondani, hogy az előző évekhez képest nagy fejlődés van, mert 5-6 éve még minden csak cirill betűvel volt kiírva, az információs táblák is, a sípálya bemondójában is csak ukránul beszéltek... Most már kint van minden angolul is. Lehet még olyan helyeket találni, ahol nem fognak beszélni angolul, de egyre többen tudnak. Hüttékben is, kölcsönzőkben is, bérletpénztárakban is.

SORBANÁLLÁS, SÍKULTÚRA
Ez jogos, tényleg nagyon messze vannak még az elfogadhatótól, de évről évre itt is érezhető a javulás. A szilveszteri időszak után pedig már lecsökken annyira a tömeg Bukovelen, hogy sorban állni szinte nem is kell, így kevésbé lesz zavaró, hogy rámennek a lécedre... De a pályán tényleg nekünk kell jobban figyelni!

ÁRAK
Itt is nagy változás van a pár évvel ezelőtti viszonyokhoz képest, de sajnos nem jó irányba. Néhány éve még bárhova beülhettél, biztosan sokkal kevesebbet fizettél egy hüttében, mint Ausztriában, Olaszországban vagy akár Szlovákiában vagy nálunk. Most ez már nem teljesen igaz, vannak hütték (főleg azok, amelyeket a sípálya üzemeltet), ahol pofátlan árakkal lehet találkozni.
Van hütte, ahol 165 UAH egy 0,5l Heineken, ez ~1.700 Ft. De szerencsére vannak még normális árazású hütték, ahol 50-60 UAH-ért ugyanúgy tudsz venni rendes helyen egy korsó sört, vagy 65 UAH-ért nagyon finom helyi kézműves sör is kapható. Van olyan hely, ahol 32 UAH (350 Ft) egy leves. Ukrajna legjobb pizzériája is itt van, szintén nincs elszállva árakkal, mert 1.600 Ft-nak megfelelő hrivnyáért kapsz fatüzelésű kemencében sült pizzát.

Összeszedtük a travelbukovel.hu oldalon, hogy melyik helyeket érdemes becélozni, ahol jó a minőség és az árak is elfogadhatók, indulás előtt érdemes átlapozni:
http://travelbukovel.hu/programok/

üdv,
Schlosser
travelbukovel.hu
Előzmény: (mrelod 203035)
mrelod
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
2019.01.05. 10:10
Sziasztok!
Mi iden szilveszterre mentunk bukovelbe. Nagyon dicsertek, nagy remenyeket is fuztem a kiruccanashoz. De oszinten szolva kisse csalodtam... de kezdem az elejerol.
Romanian keresztul mentunk at a hataron. Maramarosszigeten. 3 oraba telt ossz-vissz ahogy atertunk. Nagyon lassan megy minden. Pedig csak 30 kocsi volt elottunk. Az ukranoknal osszesen 3 helyen kell csuszopenzt adni. Ha nem adsz kerik. Nem kell sokat, csak jelkepes 500 forint erteku lejt, hrivnyat, forintot nem adtunk. Az elso katonanak aki megszamolja hanyan vagyunk nem kell adni. A masik srac aki megnezi az autot meg a okiratok ellenorzese elott se kell adni. De a ahol van az irat ellenorzes ott mind a ket kisablaknal kell adni. Figyeljen mindenki hogy legyen ukrajnara is kiterjedo biztositasa az autora. Mikor pedig messz tovabb es a sorompos katona is megallit. Keri az utleveleket, de nem azert hogg megnezze, hanem hogy vane benne penz. Mi nem tettunk, kerte. De az ukranok meg se nezik, hogy az iratokhoz mik vagy kik tartoznak. A kocsit se neztek meg, az utasokat se. Nekik a penz a fontos es a kezukbe levo iratok jok legyenek.
Az ut elso 40 km az a kritikusabb, jarhato. De esznel kell lenni. Mert ha egy katyut elkapsz, ott is maradtal :)) ajanlatos napvilag odaerni.
Tenyleg ahogy mondtak. Az elmaradt ukran videk utan mintha ausztriaba kotnel ki.
Raterek a sizos reszere: haromnapos berletet vettunk postan kikuldve, persze postan veszett a mienk a berlet, csak hogy nehogy minden ugy mukodjon ahogh kell. Elso reggel be kellett menni kerni szemelyesen a berletet. Na hat ott az angol tudas kihal ott, hogy three days two persons. A masik kezzel labbal intette hogy egy mukkot nem tud angolul, ezt azzal bizonyitotta, hogy az utlevelen nem talalta meg, hogy hol irja a nevet, mi kellett megmutassuk... de ott mar konnyesre rohogtuk magunkat, mikor a billentyuzeten ment az ujjaval soronkent vegig es kereste a betuket. Ezt levideoztuk es mikor vegeztunk trollkodaskent a sorban allo utolsonak megmutattuk az majd sirva fakadt :)))) erre csak annyit tudok hozzafuzni, hogy nem hajlandoak keriteni embereket, akik legalabb folyekonyan dadognak angolul es olyan embert talalni aki szamitogepet nem csak tevebe latott azelott.
A sorbaallas az megint egy idegrendszert nem kimelo dolog. Az ukran, orosz sporttarsak gyurodnak, nagyon hangosak, lepnek a leceidre, elolrol, hatulrol. Es annyit se mondanak hogy bocsii, ez termeszetes ott. Semmi sikulturajuk nincs. A liftrol ahogy leszallnak nem az az elso hogy felrealljon valami olyan helyre ahol a kovetkezot nem zavarja. Megall ahol neki jol esik. Es ha elutik meg o van felhaborodva.
Mi egy kicsit komolyabb szinten nyomtuk, volt koztunk aki verseny szinten is sizett, nemzetkozi porondon is. De nagyon esznel kell lenni. Ott nem eleg csak az elso figyelni, ott a latoszogon belul mindenkire kell figyelni. Ossze vissza mennek, ott all meg ahol a legveszelyesebb. Kanyarokba kepesek megallni es selfiezni, telefonoznak akar beszelgetni is megallnak a kanyar kozepen. Volt olyan hogy egy nagy bucka alatt levoltak ulve, ami fentrol egyaltalan nem latszott. Fittyet hanynak a sajat egeszsegukre. Utolso este az esti sizesen egyik palyan mar csak olyan 7 meter szelesen volt jo kozepen. Nagy buckas es jeges volt a ket szelle. A palya kozepen azon a jo iven ket snowboardos olelkezve selfiezett leulve... nagyon idegesito tud lenni az ilyen. Mert szinte minden lesiklasnal volt hasonlo. A tarsunkat egy reszeg orosz utotte el hatulrol ugy, hogy bot nelkul egyenesen ment be a piros palyan. A lecet szervizelni kellett az eses utan... az orosz egy szot se szolt, ment tovabb.
A szallasnal egy nagy hazat vettunk ki, kifizettunk 2500 eurot 4 napra. grillezni akartunk kozoltek hogy 100 hrivnya a fa. 1000 forint kb. De itt is az a kicsinyesseg, hogy ekkora osszeg utan van pofajuk elkerni.
A sikozponton belul nem ajanlom a kajalast, mert osztrak arak vannak :))) pl egy sör 2000 forint, egy leves ugyanennyi. A kave 1000 stb. Van egy grill&bar az ut masik oldalan ott a kaja is jo es az arak is nagyon.
Osszessegebe, a palyak jok, az emberekkel van baj inkabb. Nem csak a palyakon, a jardakon is 10 centis ho, nem takaritjak le tobb nem utan sem.
Hazafele 6 orat alltam a hataron, az eleg is volt nekem. En ketszer voltam uktajnaba: eloszor es utoljara. :) remelem segithettem az elmenyeimmel akik ezutan szeretnenek menni! Jo sizest mindenkinek :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.