Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Dolny Kubin - Kubinska hola topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobzoska
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2019.01.09. 20:23
Kubinska Hola számomra 5 éve ár érték arányban a legjobb szlovák terep. Jasna után itt lehet szlovák viszonyok között a legjobban döngetni. Ugyan nem túl változatos maga a terep, hiszen gyakorlatilag egy széles pálya az egész, de nem is vártam mondjuk egy Lenzerheidét tőle. Sose kellett öt percnél többet várnom a lifteknél. Bár való igaz, a legkorábban kell kiérni, hiszen már reggel fél kilenckor tömve a parkoló, s mindig az első két három csúszás az igaz. Tehát nem a másnapos, fél tizenegykor kiténfergő partiarcoknak való terep. Imádom a jojós lift tetején elterülő törpefenyvest. Imádom az ülőlift tetején levő "rock hüttét". Egyszerűen lazán kell venni mindent. Még azt is, amikor a "madarski fascisti" című szlovák rap zene bömböl a hüttéből. Idén is tervezem legalább egyszer egy hétvégén fölkeresni e terepet.
Előzmény: (tomika 203134)
20170121-122320.jpg
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.01.06. 21:12
Sziasztok!
Mivel még nem voltam Kubinskán,úgy éreztem eljött az idő és megnézzük,amíg Chopokon elfelejtik ezt a 60 euros jegyárat ünnepek alatt.Szombati napra esett a választás január 5-én.Pár perccel nyitás után értünk oda,de már akkor feltűnt az a borzalmasan sok autó....Basszus ezek tényleg csak erre a kis terepre jöttek?Na mondom majd meglátjuk.Gyorsan öltözés, majd irány a jegypénztár. Mivel sor nem volt a már megvett jegyemmel irány a felvonó..Hát ami itt fogadott az már nem volt bizalom gerjesztő ugyanis,ha még valaki emlékszik a régi azokra a megboldogult 90-es évek szlovákiájára(hál égnek én csak 2008 óta síelek úgy hogy csak az írásokból tudom talán még Chopokon az első időkből)Lent 1 iszonyatosan elavult 4 üléses tatrapoma lift szolgálja ki azt az emberáradatot akik szeretnének hódolni eme remek sportnak.Jah igen meg egy 2 állásos húzos poma ,aki tudja milyen ez, az átéli így az írás alapján is milyen érzés az, amikor beteszi a lába közé a síelő vagy boardos és azonnal kettétöri a mogyeszt és repül vele vagy 2 métert:))) Ekkor már ömlött a hó szóval mi a 4 est választottuk de mire felértünk féltávig(a csúcsra ugyanis még 1 átszálló van,szintén 1 "modern csiga lassú pomára plexi nélkül ,ami igazi kihívás szakadó hóban-5 fokban és szélben:))))Szóval csúcsra érvén, ha az ember még túléli az időjárást és érez még magában csúszás vágyat, és nem akar a hüttébe azonnal pokrócért könyörögni , hát elindul ..Mivel nem ismertem a terepet irány a szélső kék(volt velem 1 kezdő síelő ) szolidáltam egyet.Bár ne tettem volna kezeletlen pálya fogadott (lehet a sok hó miatt)de,ami a legfelháborítóbb,hogy a vihar hozadéka is még a pályán(kidőlt fenyőfák igazi balesetveszély)Na szóval, nagy nehezen túléltük azt a pályának nem mondható szakaszt végre elértük a piros részeket.Én még ekkora buckákat ilyen korán soha nem láttam -a brutális tömeg és a sok hó valószínűleg ezen okokból-,de dermesztő volt,hogy mi lesz itt nap végére.Hát lett is igazi buckasí,szegény kezdő barátom legnagyobb bánatára és még sokak szívfájdalmára,mert én még ennyi szirénázó motorosszánt 1 napon nem láttam. Az emberek úgy hullottak mint a legyek.A liftek gyorsaságáról annyit,hogy aki járt már Eplényben az tudja,hogy ott sem zökkenőmentes a feljutás ,de azt még ossza el hárommal:)))Na mondom 2 feljutás után elkerülvén a fagyhalált és a buckhalált":) irány a hütte ill csak irányba álltunk ,de amikor beléptünk már jöttünk is ki,mert szerintem nem csak mi láttuk a szombati napot reménytelennek és 1 ülőhely nem sok annyi sem volt a melegedőben.Késöbb mégegyszer tettünk 1 próbát és középtávon(első 4-es poma kiszállója alatt nem sokkal) legalább ettünk 1 marha jó grilltálat
.Nem mondom a snowboardos haveroknak a friss hó,és a freeride élmény széppé tette ezt a mai napot,de mivel én nem vagyok freerider, na ezt én nem mondhattam el.Így biztosnági síelést folytatva beálltam a lenti tanuló poma lifekehez a kis klambók" közé és maradtunk is ott a nap végéig,bár addigra már a tanulópályák is szedték az áldozatokat.Na szóval összegezve a napunkat.
Akiknek ajánlom ezt a terepet:akik szeretnék átélni újra a retró szlovák síélményt, poma liftezést(2 méteres repülésekkel)nem akarnak sokat fizetni a bérletért,ráérnek hétköznap,vagy ha nem akkor szeretnek 20-30 perceket sorban állni,szeretik a szép kilátást,és nem szeretnek rendezetten parkolni.
Akiknek nem ajánlom:nem szeretnek sorban állni,szeretik a modern síközpontokat,
Szóval,mondhatnám azt,hogy legalább síeltünk 1 jót,de inkább azt mondom,hogy ettünk 1 jót és síeltünk 1 rosszat.)))'Egy szónak is száz a vége kétszer voltam ezen a terepen először és utoljára:))))
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.