Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Maribor Pohorje topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2019.01.10. 01:25
Én sem voltam a Pisker pálya alsó parkolóban, csak fent az Areh nagy parkolójában. A Bergfex térkép nem jelöl csak valami köves / föld utat az általad keresett parkolóhoz. Ez a parkoló is 900 méter felett van már- tehát mindenképpen hegyet kell mászni. Ha erre mész, akkor át kell menned Mariboron és utána még csalinkázhatsz a hegyoldalban. Talán mégis egyszerűbb Zoltán52 által leírt megközelítés. Az eléggé egyértelmű és kitáblázott megközelítés.
Ha mégis az eredeti megoldás érdekel, akkor talán Ruše (Maribortól nyugatra) tűnik jó kiindulópontnak. (Areska cesta, Lobnica útvonal?)
Előzmény: (csaba01 203225)
csaba01
18 élménybeszámolót írt
18
9 éve tag
2019.01.08. 16:59
Szia!
Köszönöm, de engem az a parkoló érdekelne ami közvetlen az Areh-i pálya ülőliftjének az aljánál található!
Közvetlen ezen pályán akarok síelni, ezért szeretnék itt megállni az autóval!

Köszönöm előre - mindenkinek - a segítséget!
Előzmény: (Zoltán52 203213)
Zoltán52
23 élménybeszámolót írt
23
13 éve tag
2019.01.08. 14:21
Az idén még nem voltam de régebben sokszor.
Autópályán a Maribor központi lehajtója után a Spodnje Hoce városrész lehajtónál jobbra a hegy felé ha jól emlékszem Pohorje feliratot követve hosszan egy kanyargó főúton tízen egy két kilométer után van egy elágazás jobbra Pohorje balra Areh. Az út egy régi szállodához vezet ott van egy elég nagy parkoló, illetve a kápolna felé vezető útnál is lehet parkolni. A jegypénztár ott a szálló mellett van. A buborékoshoz egy erdei úton kell lesíelni , egész addig amíg nagy tisztásra érsz és ott lemehetsz az aló beszállóhoz. A parkolóhoz vagy a felső állomástól egy kevésbé lejtős erdei úton mész vissza, vagy meredekebb erdei úton a csákányoshoz lesíelsz, ami felvisz a jegypénztárhoz.
Persze ha a kabinos lifthez lemenő pálya síelhető az a legjobb mert hosszú, szép, és kabinnal tudsz visszamenni. A kabinos lift alsó állomásához könnyebb és rövidebb az autózás. Viszont a felső állomásról csak busszal tudsz átmenni az Arehre, a buszra érvényes a bérlet, az út fél óra oda.
Jó síelést.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.