Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hóvadász topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2019.01.12. 00:23
Szerintem holnap nézzétek meg a Resterhöhe-t, talán kevésbé van szem előtt és tovább bírja. A Panoramabahn (G10) tetejétől ki lehet menni jobbra, ahol egy nagy, igaz elég lapos mező van, de hidegben, nem olvadó hóban elég a lejtése. Alul az erdei úton balra vissza lehet térni a pályára, onnan pedig a középállomáshoz. Tovább lemenni a völgybe nem érdemes. Ezen kívül jó még G1 felvonó lefelé nézve bal oldalán az erdő, nyugodtan be lehet menni és le az aljáig, mert alul van a kék pálya, amin vissza lehet térni a felvonóhoz. A jobb oldal is jó, de vannak mély árkok, patakmedrek, amit nehéz keresztezni. Mentem már le egészen jobb oldalon is az erdő szélén, sőt azon túl is, járható az is, de haladó szint.

https://sielok.hu/fotoalbum/pass-thurn/kep/1/
Előzmény: (esslegg 203400)
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2019.01.12. 00:09
Egy rövid freeride élménybeszámoló Kitzbühelből, ahol egy kisebb boardos csapattal vagyunk péntektől-vasárnapig.
Hátha érdekes másoknak is... :-)
Tényleg brutál mennyiségű hó van, pályán kivül 1.000-2.000 méter magasság között combközépig-derékig ér a friss réteg.
Ma reggel a terepnek csak kb. 1/3-a ment, de 11.00-től varázsütésre megnyitották szinte az összes, napok óta lezárt pályát a középső részen (Steinbergkogel, Pengelstein). Ezzel egyidőben az idő is kitisztult és kisütött a nap.
Valóban úgy tűnik, hogy tömegsporttá vált a freeride: amikor látszott, elinditják az új lifteket, az emberek elkezdtek felsorakozni a kapuk előtt, mindenki első akart lenni az új, még nem bejárt részeken, és nem sajnáltak 15-20 percet sorban állni ehhez. Az újonnan megnyitott közel 10 pálya és a kapcsolódó részek kb. 2-3 óra hosszat tartották magukat, ennyi idő kellett ahhoz, hogy minden össze legyen járva. Mindez 4-es lavinaveszély mellett - az volt a benyomásom, hogy mindenki ki akarja maxolni a napot, kicsit mintha nem lenne holnap.
Mi az elején óvatosak voltunk (a csapat inkább carving / pályaboardos, stabil sb tudással, de kevesebb freeride tapasztalattal), és inkább csak a pályák mellett meg az erdős részeken mentünk, de aztán, látva hogy sokan bevállalják az erdő feletti, magasabban fekvő, nyitott lejtőket, párat mi is kipróbáltunk.
Nagy élmény volt, de azért bennünk volt a félsz a meredekebb részeken.
Most újra esik a hó...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.