Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síelésünk kivesézése topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2019.01.12. 15:35
:-) Kiválogattad az internet magvát!

A két első videó a síhorror kategóriájába tartozik, a harmadikban van valami okosság is a több hülyeség mellett, a negyedik meg jó, de nagyon spéci dolgok vannak benne, amihez kell egy edző, aki tudja, hogy mikor, kinél, miért és nem utolsósorban hogyan végezteti ezeket a gyakorlatokat.
Ezeket a videókat felejtsd el, töröld ki a fejedből is őket.

Ne oktatóvideókat keress, hanem nézz sokat jól(!!!) síelőket, az hasznos. Például Richi Bergert, ez tényleg hosszúlendület:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
&autohide=1

Ezt meg nézegesd meg mondjuk százszor, hadd égjen bele az agyadba a látvány, hogy mi az a ritmus és dinamika! :-)
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Itt könnyen érthető a mozgás. (nekem ugyan nem tetszik a tartása, amikor ennyire osztrák oktatósan síel, de ez egy dolog, a síelés ettől még rendben van)
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Többiek mellett én is hosszan leírtam, most csak röviden, de tömören újra leírom:
Nem fogod tudni saját magad kijavítani a síelésedet, nem fogod tudni magadat megtanítani.
Előzmény: (aronsl 203362)
gaboca
3374 élménybeszámolót írt
3374
15 éve tag
2019.01.11. 13:11
,,Egyébként ezekkel az autodidakta videókkal vigyázni kell, mert sokszor érzed belülről, hogy rendben van, viszont kívülről nincs."

Jól mondja keskesonka,a leglényegesebb hiányzik az ilyen tanulásból a visszacsatolás, valaki aki kívülről látja a síelésedet(és ért is hozzá), mert a valóságnak, és annak amit te érzel, gondolsz a síelésedről belülről, sokszor kevéssé vannak fedésben.
Előzmény: (aronsl 203362)
keskesonka
180 élménybeszámolót írt
180
16 éve tag
2019.01.11. 12:46
Szia!

Ha 50 éves korodban térdprotézis nélkül szeretnél létezni, akkor a Bergfexes videókat gyorsan felejtsd el. Másik 2 videó most ahogy néztem jó. Viszont én csínján bánnék az utolsóval, mert tapasztalatom szerint versenyzős technikáknak a tanulása több kárt tud csinálni, mint hasznot.

Ha jó videókat akarsz ajánlom youtuben:
-Alltracks Academy
-Reilly McGlashan
-Harald Harb

Ők sokat magyaráznak és nagyon jól síelnek.

Egyébként ezekkel az autodidakta videókkal vigyázni kell, mert sokszor érzed belülről, hogy rendben van, viszont kívülről nincs.

Jó sielést!
Előzmény: (aronsl 203362)
vau
81 élménybeszámolót írt
81
13 éve tag
2019.01.11. 11:27
Khmm...

Magadtól nagyon jó szintre meg tudsz tanulni, HA megfelelő alázattal, sok sok gyakorlással, elemzéssel tanulsz. Ehhez egy oktatói szemléletet kell felvenned. Egyébként oktató, és felejtsd el a gyors, nem fárasztó meneteket, azzal NEM tanulsz semmit!

"Amit nem írtam, hogy 7 éves korom óta síelek, de mindössze a 2. hét volt rendes SL léccel, amikor a videó készült. Előtte 15-20 szezont gyenge, puha lécekkel mentem, amiket nagyon könnyű volt irányítani, bárhol gyorsan le tudtam velük menni, nem fáradtam semmit."

Pontosan leírtad, miért kell TELJES MÉRTÉKBEN SZEMLÉLETET VÁLTANOD, enélkül egyedül teljesen esélytelen vagy! 15-20 idény alatt versenyzői szintre fel lehet fejlődni.

NE a felszerelést hibáztasd, mert nem abban van a hiba, hanem a szemléletedben. Tény, hogy egy bizonyos szint után a puha léc hátráltat, de nem ezen a szinten. Sőt, a Te szintedre gyártják a gyártók a puha léceket. Egy kemény léccel reménytelenül hátul fogsz ülni.

Más:
A "C" tartás (csípőszög) fontos dolog, csak kérdés, mikortól érdemes erőltetni. A nélkül soha nem fog jól síelni az ember, főleg jégen. Első körben továbbra is az előrejövetelt erőltesd, ha nem akarsz oktatót.
Előzmény: (aronsl 203362)
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2019.01.11. 07:54
Na pont az első videoban látottakat nem ajánlom. A 19. mp-nél megállítják a képet és nyilakat rajzolnak a megállított képre. Én ezt a kifli helyzetet kerülném, mert a csípő ilyen mértékű kanyar közepére helyezése az ívbelső térdben csavaró erőket ébreszt. A térdízület felépítése alapján egy csuklóízület flexio (hajlítás) és extensio (nyújtás) a fő mozgásirány, de hajlított helyzetben némi rotatio is észlelhető. Ekkora csípő helyzetnél ez a "némi rotatio" mértékénél nagyobb lehet.


Keress egy jó oktatót.

A francia utakon is szokott lenni oktató.
Előzmény: (aronsl 203362)
aronsl
15 élménybeszámolót írt
15
7 éve tag
2019.01.11. 00:18
Nagyon köszönöm a sok hasznos választ!

Külön nem fogok most az összesre reagálni, de elolvastam mind. Hamarosan indulunk síelni, előtte/közben is biztos átnézem még mit írtatok. Sok hasznosat láttam, amikkel egyébként mind egyetértek én is.

Igen. Tudom, hogy egy síoktató lenne a legjobb megoldás. Sajnos ez azért nehezen megoldható, mert leginkább egy hetes francia túrákra megyünk. Ha pedig már oktatás, tényleg olyan kéne, ami többet nyújt, mint a saját síelés elemezgetése, youtube-os videók alapján való korrigálás.

Amit nem írtam, hogy 7 éves korom óta síelek, de mindössze a 2. hét volt rendes SL léccel, amikor a videó készült. Előtte 15-20 szezont gyenge, puha lécekkel mentem, amiket nagyon könnyű volt irányítani, bárhol gyorsan le tudtam velük menni, nem fáradtam semmit. Tudom, nem a legjobb megoldás, de azért hiszek benne, hogy még magamtól is tudok valamennyit fejlődni, csak komolyabban kell vennem. Utána meg ha lesz rá mód, felépítem egy profival az alapoktól az egészet újra.

Egyébként erre a szezonra eddig ezeket gyűjtöttem ki, mint kiindulási alap:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.