Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Saalbach - Hinterglemm topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Zoltan Koleszar
61 élménybeszámolót írt
61
6 éve tag
2019.01.15. 10:29
Az A6 - B320 - majd végig a völgyben OKés sztem, vagy Salzburg után délre és ott be a völgybe. A B320-on van egy nagyon rövid terelés- de ennek hála az egész úton nincsennek bent kamionok, mert onnan ki vannak zárva. de az osztrák autóklubnál látod h éppen hol van teljes lezárás. Én tapasztalatom (volt elég sok oda-visszám mostanában), hogy az utak hibátlanul járhatóak, hóesésnél minuszban persze kissé havasak, a para a lavina miatt van és emiatt alakul ki az, ami pl a B320 lezárást/terelést is generálja, h a csontszáraz úton sem engednek továbbmenni. Nincs 1m hó de még 10 cm se az úton sehol ezen a vonalon - folyamatos a takarítás még legnagyobb havazásban is, hibátlanul lehet közlekedni, csak lehet h lavina csúszik az útra és emiatt lezárják.
Lofer-t már csak azért sem éri meg odafelé eröltetni, mert az osztrák német határon Németo felé mostanában kialakulnak néha húzós sorok.
Előzmény: (apion 203565)
Zoltan Koleszar
61 élménybeszámolót írt
61
6 éve tag
2019.01.15. 10:23
Igen - minden megy , kivéve mikor szél van, meg mikor túl sok a hó odafent :-) akkor a felső pályák nem annyira :-( lásd ma sem. Az utak hómentesre vannak takarítva - hibátlanul lehet közlekedni. Ez jellemző szinte mindenhol. Egyetlen dolog, hogy időről időre a nagy havazás után keresztbe áll a csont száraz úton a rendőrautó és nem enged tovább, mert a hegyről még nem tudták lerobbantani az esetleges lavinát a saalbachi völgy bejáratánál. Egyebekben egy centi "hókáosz" nincsen... úgy takarítják a havat mindenhol, mint a kisangyal. Saalbackba egyébként megoldás lehet a bejutásra Leogang felől sível... volt ilyen nap, h a kocsiút nem ment, de sível át lehetett csúszni a hegyen. A challenge egyelőre nagyon kérdőjeles, mert a Fieberbrunni freeride terület már hetek óta áll.. kérdés azt mikor nyitják meg újra. Nekem is kéne már tolni egy challenge-t mert fogytán a waxom...
Jó porhavazást s ésszel :-)
Előzmény: (Stani 203561)
apion
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2019.01.15. 09:08
Köszi a friss helyzetjelentést. :-) Ahogy elnézem elég sok út le van zárva most, mi Lofer felől szoktunk menni, az valószínű felejtős lesz.
Előzmény: (Stani 203561)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2019.01.15. 08:56
Leogang minden további nélkül elérhető !

Ugyanúgy mennek a liftek a saalbachi völgyben is , és nem állt meg az élet.

Január 6. körül szintén volt egy ilyen egy napos útzár, ami maga a saalbachi völgy (Glemmtal) bejáratát érinti, azaz Maishofen és Viehhofen (külterülettől indul az útzár) közti útszakaszt, ami a völgy bejárata.
Előzmény: (apion 203560)
apion
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2019.01.15. 08:43
Én is aggódva figyelem az elmúlt időszak eseményeit, mivel vasárnap mennénk Leogangba egy hétre. Évek óta itt töltjük a január végét,de most elbizonytalanodtunk, az utazást illetően. Tavaly is rengeteg hó volt ebben az időszakban a terepen, meg is tudtuk csinálni a "The Challenge"-t. Remélem a következő napok javuló, hómentes időjárása lehetővé teszi, hogy a Sícirkuszban is helyreálljon a rend!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.