Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
2019.02.05. 15:53
Ehhez csak annyit, hogy Ausztriában Tilos felcsatolt sporteszköz nélkül a felvonóba szállni, tehát a boardos nem gyalogolhat be a deszkával, mert a kezelő leüvölti a fejét.
Főleg a kiszálláskor ebből akár baleset is lehet. De nálunk ugye "demokrácia" van....

(Ugyancsak nem megengedett gyalogos és síző szállítása egy székben, sőt sízés közben egyáltalán nem szállítanak gyalogost. Persze egy-egy esetben azért megoldják , lassítanak, stb., de rendszert nem szabad csinálni belőle. A kabinos pályáknál természetesen nincs probléma. Azért azt ne kérdezze meg a következő hozzászóló, hogy mikor lesz kabinos Eplényben...Lesz, amint a hegy magassága eléri a 2000 m-t !)
Előzmény: (sneeuw 204420)
sneeuw
62 élménybeszámolót írt
62
8 éve tag
2019.02.04. 23:44
„Emlékszik valaki arra, hogy mikor és milyen hosszan volt nyitva utoljára minden pálya?” Szerintem sosem volt nyitva az összes pálya, mert az R8 megnyitásához a 4-üléses lift alatti bozótost ki kellene irtani. Egyébként a 2016/17-es szezonban előfordult, hogy az összes többi nyitva volt (kb. 2017. január második felében). Lehet, hogy a 2017/18-asban is volt ilyen, de nem vagyok benne biztos.
„Szerény kérésem lenne a oktatókhoz, hogy tanítsák meg a bot helyes használatát - beléptetőnél, beszállónál stb. – balesetveszélyes vízszintesen tartva. Csak úgy mint az, ha egy 3-5 fős snowboard-os brigád majd' a pálya közepén egymás mellett elfekve csüng az oktató szavain.” Ezekkel egyetértek. Kiegészítve azzal, hogy ne csináljanak olyat az oktatók, hogy síelnek elöl, utánuk egy busznyi gyerek libasorban, a pályán keresztben, 1-2 méter követési távolsággal a pálya egyik szélétől a másikig haladnak, mert így lehetetlenné válik az előzés. Vagy a pálya bal szélétől menjenek a közepéig, majd vissza a bal szélre; vagy a pálya jobb szélétől indulva a pálya közepéig, majd vissza a jobb szélre.
„Jó lenne, ha rögzülne az is, hogy nem rongyolunk be a beléptető felé haladók közé, bármilyen kényelmes is így.” Ezzel csak részben értek egyet. Én ha lassan haladok a négy darab „háromlábú” felé (bár ez csak közvetlenül a jegyvásárlás után fordul elő), akkor nem zavar, ha valaki a hegy felől jövet becsúszik elém. Kivéve (ezért értek részben egyet veled), ha 1./ már olyan közel értem valamelyik „háromlábúhoz”, hogy az előző személy a becsúszásával veszélyezteti a testi épségemet vagy legalább a síléceim épségét és/vagy 2./ várnom kell miatta a beléptetéssel (vagyis az eredeti tempómmal hamarabb be tudtam volna jutni, ha nem jön elém). [Azzal gondolom minden normális ember egyetért, hogy ha már ténylegesen kialakult egy sor, akkor oldalról nem illik befurakodni, akkor sem, ha ott rokon vagy barát van.] Ami engem zavar, az az, hogy van, hogy már átmennek páran a „háromlábún”, de még nem a „csapóajtón”; ott ketten vagy hárman megállnak (mert valamelyik családtagot vagy havert be akarják várni, hogy együtt felvonózhassanak), ezzel akadályozva a többi ember hozzáférését a lifthez. Az általad vázolt problémát legegyszerűbben úgy lehetne áthidalni, hogy a rendszabályokat kiegészítenék azzal, hogy a beléptető előtti szakaszon akik gyalog haladnak (tipikus példa erre a boardos, hónalja alatt a deszkával), azok a bal oldali sávban menjenek, akik ennél gyorsabban, de lassan, azok a középső kettő sáv valamelyikén, akik pedig gyorsan, azok a jobb szélső sávban haladhatnak. Így mindenki nyugodtan és biztonságban közelíthetné meg a liftet.
pisti a garazda
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2019.02.04. 14:28
A múlt hét tapasztalatai - hétfőtől péntekig minden nap kint voltunk.
Hétfőn reggel érkezéskor leirányítottak a 2 üléses aljánál lévő parkolóba - elkövettük azt a hibát, hogy bevalottuk, mindenkinek van felszerelése. Ebből kifolyólag két ovissal és egy kisiskolással talpalhattunk oda-vissza az erdőn át. Képviseltette magát az idősebb generáció is, nekik sem csalt mosolyt az arcukra az extra gyalogtúra. A feljutás sem volt egyszerű, mivel a 2 ülésessel nem tudtunk egy menetben felvinni 3 gyereket - laza 10 perc után találtunk valakit, aki hajlandó volt felvinni az egyiket. Másoknak sem kifejezetten tetszett a parkolás ilyetén szabályozása - mintha betelésig csak az első sorokba lehet jegyet venni a moziban, mondván gondolni kell azokra is, akik később jönnek és távolra látnak jól...
Azon már nem is csodálkoztunk, hogy a két kieső délután kompenzálására nem lehet 4 napos jegy árában 5 napot
kapni.
A megnyitott pályák péntek kivételével gondozottak voltak, a liftkezelők lelassítottak, amikor gyerekekkel akart valaki beülni - a kétkezi munkások szemmel láthatóan ott vannak a szeren. Tömeg nem volt, lassulást a többek által is kritizált beléptető rendszer okozott a 4 ülésesnél. Még a pizzázó is kinyitott hétköznap, tavaly ezt hiányoltuk. Azon viszont csodálkoztunk, hogy bár a megelőző hét sem volt túl meleg, még pétekre sem volt használható minden pálya. Emlékszik valaki arra, hogy mikor és milyen hosszan volt nyitva utoljára minden pálya?
A távolabbról érkezők valószínűleg bekalkulálták a csütöröki/pénteki délutánok kiesését, ezeken a napokon
még a hétköznapokhoz mérten is jóval kevesebben voltak. Péntek reggel ratrakolás nyomát sem tudtuk felfedezni,
illetve a 4 üléses beléptetője előtti szakasz is jeges volt. Talán kevesebb kuncsaftak kevesebb jár.
Tökéletes hely lehetne ez az Eplény, ha nem lennének ezek a "kicsit sárga, kicsit savanyú" momentumok...
Szerény kérésem lenne a oktatókhoz, hogy tanítsák meg a bot helyes használatát - beléptetőnél, beszállónál stb. balesetveszélyes vízszintesen tartva. Csak úgy mint az, ha egy 3-5 fős snowboard-os brigád majd' a pálya közepén egymás mellett elfekve csüng az oktató szavain. Jó lenne, ha rögzülne az is, hogy nem rongyolunk be a beléptető felé haladók közé, bármilyen kényelmes is így. Érdekelne, hogy az üzemelető szerint is a 4 üléses beléptetőjéig tartanak-e az A1, Q2 pályák, ahogy a térképen van. Csak mert így pl. egy snowboard-ját kezében vivő kuncsaft útban beléptető felé gyakorlatilag a pálya közepén sétálgat, ami meg ugye nem kóser.
Talán a nagyobb múlttal bíró síterepek mintájára ki lehetne táblázni, hogy eddig tartott a pálya, innentől csak
lassan...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.