Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Roll
22 élménybeszámolót írt
22
13 éve tag
2019.02.06. 15:52
Örülök, hogy nem csak én húztam fel magam ezen a parkoltatáson, bár Facebookon csak én jeleztem, hogy ezen azért van még mit csiszolni. Legközelebb simán azt fogom mondani, hogy bérelni megyek, vagy oktatásra. Nem vagyok hajlandó ennyit sétálni, ha sícipőben megyek tönkreteszi a talpát, ha cipelem akkor bérelnem kell értékmegőrzőt a sima cipőmnek. Azt már nem is említem, hogy nem mindenki Lada Nivaval megy síelni, tehát a zúzott kövön autózás sem volt szimpatikus. Sokkal jobb volt tavaly, mikor bevittek kintről mikróbusszal.
Tervező
84 élménybeszámolót írt
84
9 éve tag
2019.02.05. 15:53
Ehhez csak annyit, hogy Ausztriában Tilos felcsatolt sporteszköz nélkül a felvonóba szállni, tehát a boardos nem gyalogolhat be a deszkával, mert a kezelő leüvölti a fejét.
Főleg a kiszálláskor ebből akár baleset is lehet. De nálunk ugye "demokrácia" van....

(Ugyancsak nem megengedett gyalogos és síző szállítása egy székben, sőt sízés közben egyáltalán nem szállítanak gyalogost. Persze egy-egy esetben azért megoldják , lassítanak, stb., de rendszert nem szabad csinálni belőle. A kabinos pályáknál természetesen nincs probléma. Azért azt ne kérdezze meg a következő hozzászóló, hogy mikor lesz kabinos Eplényben...Lesz, amint a hegy magassága eléri a 2000 m-t !)
Előzmény: (sneeuw 204420)
sneeuw
62 élménybeszámolót írt
62
8 éve tag
2019.02.04. 23:44
„Emlékszik valaki arra, hogy mikor és milyen hosszan volt nyitva utoljára minden pálya?” Szerintem sosem volt nyitva az összes pálya, mert az R8 megnyitásához a 4-üléses lift alatti bozótost ki kellene irtani. Egyébként a 2016/17-es szezonban előfordult, hogy az összes többi nyitva volt (kb. 2017. január második felében). Lehet, hogy a 2017/18-asban is volt ilyen, de nem vagyok benne biztos.
„Szerény kérésem lenne a oktatókhoz, hogy tanítsák meg a bot helyes használatát - beléptetőnél, beszállónál stb. – balesetveszélyes vízszintesen tartva. Csak úgy mint az, ha egy 3-5 fős snowboard-os brigád majd' a pálya közepén egymás mellett elfekve csüng az oktató szavain.” Ezekkel egyetértek. Kiegészítve azzal, hogy ne csináljanak olyat az oktatók, hogy síelnek elöl, utánuk egy busznyi gyerek libasorban, a pályán keresztben, 1-2 méter követési távolsággal a pálya egyik szélétől a másikig haladnak, mert így lehetetlenné válik az előzés. Vagy a pálya bal szélétől menjenek a közepéig, majd vissza a bal szélre; vagy a pálya jobb szélétől indulva a pálya közepéig, majd vissza a jobb szélre.
„Jó lenne, ha rögzülne az is, hogy nem rongyolunk be a beléptető felé haladók közé, bármilyen kényelmes is így.” Ezzel csak részben értek egyet. Én ha lassan haladok a négy darab „háromlábú” felé (bár ez csak közvetlenül a jegyvásárlás után fordul elő), akkor nem zavar, ha valaki a hegy felől jövet becsúszik elém. Kivéve (ezért értek részben egyet veled), ha 1./ már olyan közel értem valamelyik „háromlábúhoz”, hogy az előző személy a becsúszásával veszélyezteti a testi épségemet vagy legalább a síléceim épségét és/vagy 2./ várnom kell miatta a beléptetéssel (vagyis az eredeti tempómmal hamarabb be tudtam volna jutni, ha nem jön elém). [Azzal gondolom minden normális ember egyetért, hogy ha már ténylegesen kialakult egy sor, akkor oldalról nem illik befurakodni, akkor sem, ha ott rokon vagy barát van.] Ami engem zavar, az az, hogy van, hogy már átmennek páran a „háromlábún”, de még nem a „csapóajtón”; ott ketten vagy hárman megállnak (mert valamelyik családtagot vagy havert be akarják várni, hogy együtt felvonózhassanak), ezzel akadályozva a többi ember hozzáférését a lifthez. Az általad vázolt problémát legegyszerűbben úgy lehetne áthidalni, hogy a rendszabályokat kiegészítenék azzal, hogy a beléptető előtti szakaszon akik gyalog haladnak (tipikus példa erre a boardos, hónalja alatt a deszkával), azok a bal oldali sávban menjenek, akik ennél gyorsabban, de lassan, azok a középső kettő sáv valamelyikén, akik pedig gyorsan, azok a jobb szélső sávban haladhatnak. Így mindenki nyugodtan és biztonságban közelíthetné meg a liftet.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
pisti a garazda
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2019.02.04. 14:28
A múlt hét tapasztalatai - hétfőtől péntekig minden nap kint voltunk.
Hétfőn reggel érkezéskor leirányítottak a 2 üléses aljánál lévő parkolóba - elkövettük azt a hibát, hogy bevalottuk, mindenkinek van felszerelése. Ebből kifolyólag két ovissal és egy kisiskolással talpalhattunk oda-vissza az erdőn át. Képviseltette magát az idősebb generáció is, nekik sem csalt mosolyt az arcukra az extra gyalogtúra. A feljutás sem volt egyszerű, mivel a 2 ülésessel nem tudtunk egy menetben felvinni 3 gyereket - laza 10 perc után találtunk valakit, aki hajlandó volt felvinni az egyiket. Másoknak sem kifejezetten tetszett a parkolás ilyetén szabályozása - mintha betelésig csak az első sorokba lehet jegyet venni a moziban, mondván gondolni kell azokra is, akik később jönnek és távolra látnak jól...
Azon már nem is csodálkoztunk, hogy a két kieső délután kompenzálására nem lehet 4 napos jegy árában 5 napot
kapni.
A megnyitott pályák péntek kivételével gondozottak voltak, a liftkezelők lelassítottak, amikor gyerekekkel akart valaki beülni - a kétkezi munkások szemmel láthatóan ott vannak a szeren. Tömeg nem volt, lassulást a többek által is kritizált beléptető rendszer okozott a 4 ülésesnél. Még a pizzázó is kinyitott hétköznap, tavaly ezt hiányoltuk. Azon viszont csodálkoztunk, hogy bár a megelőző hét sem volt túl meleg, még pétekre sem volt használható minden pálya. Emlékszik valaki arra, hogy mikor és milyen hosszan volt nyitva utoljára minden pálya?
A távolabbról érkezők valószínűleg bekalkulálták a csütöröki/pénteki délutánok kiesését, ezeken a napokon
még a hétköznapokhoz mérten is jóval kevesebben voltak. Péntek reggel ratrakolás nyomát sem tudtuk felfedezni,
illetve a 4 üléses beléptetője előtti szakasz is jeges volt. Talán kevesebb kuncsaftak kevesebb jár.
Tökéletes hely lehetne ez az Eplény, ha nem lennének ezek a "kicsit sárga, kicsit savanyú" momentumok...
Szerény kérésem lenne a oktatókhoz, hogy tanítsák meg a bot helyes használatát - beléptetőnél, beszállónál stb. balesetveszélyes vízszintesen tartva. Csak úgy mint az, ha egy 3-5 fős snowboard-os brigád majd' a pálya közepén egymás mellett elfekve csüng az oktató szavain. Jó lenne, ha rögzülne az is, hogy nem rongyolunk be a beléptető felé haladók közé, bármilyen kényelmes is így. Érdekelne, hogy az üzemelető szerint is a 4 üléses beléptetőjéig tartanak-e az A1, Q2 pályák, ahogy a térképen van. Csak mert így pl. egy snowboard-ját kezében vivő kuncsaft útban beléptető felé gyakorlatilag a pálya közepén sétálgat, ami meg ugye nem kóser.
Talán a nagyobb múlttal bíró síterepek mintájára ki lehetne táblázni, hogy eddig tartott a pálya, innentől csak
lassan...
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.