Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Alpe d'Huez topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2019.02.18. 17:37
Mindenben igazad van, de a szállással kapcsolatban szerintem nem a franciáknak kell címezni a leírtakat, hanem a magyar szervezőknek, akik úgy próbálják alacsonyan tartani az utak árát, hogy 5 embert bezsúfolnak egy max 4 fős apartmanba a pótágyat is teljes áron számolva. A franciáknak szerintem mindegy hány fő fizeti az apartman árát. Valamint az alacsonyabb ár érdekében nem a legfelkapottabb helyekre viszik a magyar síelőket, így próbálva 400 euro alatt tartani az árakat. De őszintén, ha jobban bele gondolunk, hol kapnánk ennyi pánzért Ausztriában, vagy Olaszországban utazással, sokszor pályaszállással, 6 napos síbérlettel 200 km körüli pályarendszerekre lehetőséget? Hát sehol. Amíg a magyarok ennyire árérzékenyek lesznek, be kell érnünk ezekkel a gagyi szállásokkal.

A másik észrevétel: számomra is érthetetlen, hogy miért ilyen katasztrófális a WI-FI ellátottság a franciáknál, de az olaszokat is említhetném. Jahorinán szinte mindenhol, szállodában, hüttében, étteremben, volt free WI-FI, Európa fejlettebb felén, meg szinte sehol. "Jobb" helyeken nagy kegyesen megadják a kódot, de ott vagy korlátozzák a felcsatlakoztatható eszközök számát, vagy olyan lassú és állandóan megszakad, hogy nem érdemes vele vacakolni, mint pl. legutóbb Vars-ban, ahol viszont még a térerő is olyan gyenge volt szinte mindenütt, hogy még a 3G-t sem vitte.
Előzmény: (Zpéter 204634)
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2019.02.11. 09:54
Két éve voltunk itt, és mi is hasonlókat tapasztaltunk.
A szállásünk szintén Oz-ban volt és ugyanilyen szűk helyen. Mi 7 fős appartmanban laktunk. Egy nappali 2 ággyal, egy franciaágyas kis szoba és egy ablaktalan pici szoba 3 ággyal, az egyik ágy az ágyneműtartóból kihúzható. Ezt a kihúzható ágyat mi kigurítottuk a nappaliba, így éjszaka jobban elfértünk, nappal pedig begurítottuk a nappaliban lévő egyik ágy alá, hogy ne legyen útban.

Az élelmiszer bolt valóban drága és szegényes kínálatú volt. Ez a nagy sörfogyasztóknak hamar feltűnt. Viszont van egy Carrefour szupermarket a völgyben lévő városban Le Bourg d'Oisans-ban. Mi busszal voltunk és egy napra átmentünk Les 2 Alpes-ra. Az út éppen a szupermarket mellett halad el, így megáltunk és feltankoltunk étellel és itallal. Itt a sör harmadába került, mint Oz-ban.

A magyar ember találékony is.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Zpéter
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2019.02.10. 14:21
Ma reggel érkeztem meg innen. Néhány szó, jó és kevésbé az, nehogy Ti is belefussatok azokba a gondokba, amibe én.
1. Sípályák. Sok van, jó vonalvezetésűek, volt rendesen rajtuk hó. Reggelente kicsit nagyobb a sor, de bőven ki lehet bírni, később már eloszlik. Kicsit fura volt, de egyáltalán nem bántam, hogy sok felvonó kilenckor kezd és bőven négy után áll le.
2. Szállás. Oz en Oisans-ban volt, valaminek a C,D épületében. Összességében az átlagos francia színvonalnak megfelelő volt. Azért jó lenne, ha valaki egyszer elmagyarázná a franciáknak, hogy a magyarok is értelmes, érző emberek, sőt tovább menve kulturált lények tehát:
Egyikünk sem akar ágyneműtartóban aludni, mert ugye az apartman öt személyesnek van eladva, de öt ágy már nem fér el 28 nm-en, tehát egy ágyneműtartót hívnak ötödik ágynak, 20 cm-el lejjebb.
Mi is szeretjük, ha nem húz be a hideg az ablakok alatt, különösen azért, mert az említett ágyneműtartóban, öt cm-re a föld felett alvó fiam rendesen megfázott (lehet, hogy emiatt?).
A különszobában levő franciaágyat jó lenne, ha rendesen meg lehetne közelíteni több oldalról, tehát átlagos felépítésű embernek nem elég 40 cm az ágy és a fal között körbe, ez csak arra jó, hogy néha-néha jól beverd a lábad az ablak alatti radiátorba, ami még elvesz a fenti 40 cm-ből.
Nekünk is van ám okostelefonunk, és használunk internetet is, és ha lenne a házban pl. a közösségi szobában vagy a recepció mellett free wifi, akkor nem éreznénk úgy, hogy el vagyunk a világtól zárva egy hétre. Ebben a házban nem volt sehol free wifi, tudom, nem is előírás, de jól eső apró figyelmesség lenne, amivel azért sok helyen találkozik az ember utazás során. (A teljességhez hozzátartozik, hogy az A,B szálláson, 50 m-re van a recepcin free wifi)
3.Beszerzés. Egy élelmiszerbolt van Oz en Oisans Station helyén, megdöbbentően kis kínálattal és magas árakkal. A párom kérte, hogy külön említsem meg, hogy még ez a kevés kínálat is néha igen-igen alacsony minőségű termékekből volt. Három jó evő, 70-90 kilós nagykamasz gyermekeink nem bírták megenni az ott vásárolt készételeket.
4.Közlekedés. Egy faluba (10km) megy egy ingyenes busz, (nem Alpe d Huezbe, nem ám!) kb óránként, de itt sincs egy normális bolt sem, és valamilyen okból kifolyólag a busz is csak akkor közlekedik, ha mennek a felvonók, kb 4-ig, 5-ig.
Viszont Alpe d Huezben a központi stationon van egy Intermarche, ez teljesen rendben van. Csakhogy ide Oz-ból és innen Oz-ba csak sílécen (illetve felvonóval) lehet eljutni.
Szóval ezt jobb tudni, ha azt tervezed, mint én, hogy esténként főzöl egy isteni vacsit a családnak, hát jól át kell gondolni a logisztikáját.
Összességében jó síterep, de ez az Oz-i rész egy nagyon kezdetleges, problémákkal terhelt, alacsony szintű szállás.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.