Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Rossz vax vagy élezés? topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Olasz Gergő
573 élménybeszámolót írt
573
17 éve tag
2019.02.23. 20:26
Nagy eséllyel talp felől csiszolták a lécet és így 0 fok let a kantni talp felöl. Tipikus hiba 0.75-1 fok körül kéne lenni és mindjárt normálisan megy a síléc.
Előzmény: (kisgabi 205049)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2019.02.23. 18:57
Nagyon érdekes kérdés. Kérdés: milyen paraméterű lécekről van szó, a szervizelés hol történt (vannak, akik az él "nem letörésére" esküsznek, van aki feltétlenül letöri - az sem mindegy, hány centit csőrnél, saroknál...). Az ikonodból úgy látom, nem kezdők vagytok, tehát még a síelési stílus is számít!
Nagyon arra hajlok, hogy nem voltak letörve a lécvégeken az élek, a szokott mozgásodhoz képest a kantni "túlvezetett" - tehát csak a legtisztább élvezetéssel lettek volna megsíelhetők. Ilyen tapasztalatom nekem is volt, amikor "profihoz" adtam a lécemet - mintha elfelejtettem volna síelni 60 év után. És itt jön a megszokás: tiszta élvezetés, enyhe flatterolás, vagy valami más, ami a léc karakterisztikájától is függ! WFeri
Előzmény: (kisgabi 205049)
kisgabi
4 élménybeszámolót írt
4
5 éve tag
2019.02.23. 18:30
Kedves Sítársak, ma egy olyan problémával szembesültünk, amilyennel még soha, ezért szükségünk lenne a szakértelmetekre. Frissen szervizelt léceinkkel kezdtük meg ma az egyhetes síelésünket, de azt tapasztaltuk, hogy a keményebb pályaszakaszokon (ahol kemény volt a hó) egyszerűen nem tudtuk irányítani a léceinket, nem voltak hajlandók kanyarodni. Olyan volt, minta a sílécek eldöntötték volna, hogy merre akarnak menni, és nem lehetett kormányozni őket. Se lassan, se gyorsan, se előrébb terhelve, se hátrébb. Én végül hóekében jöttem le a pályáról két, teljesen lapos szakaszon elkövetett esés után. :-( Sokszor síeltünk már kemény pályákon, ilyen problémánk soha nem volt. Az az érdekes, hogy ahol porhó volt, vagy már olvadt, ott semmilyen nehézséget nem tapasztaltunk, úgy ment a sí, mint máskor. Azért gondolom, hogy a szervizelésnél rontottak el valamit, mert mind a ketten pontosan ugyanazt tapasztaltuk. Lehetséges, hogy rosszul vaxolták, vagy túlélezték, vagy éppen ellenkezőleg, "letörték" a sílécek élét? Nyilván elvisszük itt, Ausztriában szervízbe a léceinket, de ezért jó lenne tudni, mi lehet a baj. A segítségeteket előre is köszönjük!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.