Előzmény és válaszok a Rossz vax vagy élezés? topikból

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
vau
81 élménybeszámolót írt
81
12 éve tag
4 éve
Hát, megfelelő sítechnikával nem feltétlenül kell tompítani az él elejét és végét. Sok éve olvastam erről először, végül soha nem próbáltam ki, sőt, az általános élkopás szabályai szerint valószínűleg nekem az élek végei a legélesebbek.
Az Amphibio, de az összes modern rockeres léc (az eleje és esetleg a vége is hamarabb kezdi a felemelkedést mint az oldalív vége) pont azért olyan amilyen, hogy ne kelljen az élvégek tompításával foglalkozni.
Előzmény: (fezso6 205075)
fezso6
118 élménybeszámolót írt
118
14 éve tag
4 éve
Én kétszer jártam így két különböző léccel, mind a két alkalommal Zalaegerszegen élezték. Első alkalommal délben abbahagytam a sízést mert féltem ,hogy kárt teszek magamban a lécet meg ketté vágom! Ezt Szombathelyen orvosolták pillanatok alatt. A második alkalom egy hete történt Dachstein West-re menet Ebensee-ben álltunk meg. A fordulóknál kénytelen voltam a terheletlen lécet teljesen felemelni! Másnap reggel a Gosau-i beülőnél lévő sportboltban-szervízben javították meg. Az üzletben nem kellet sokat magyarázni a fiatalember azonnal mutatta ,hogy mi a hiba és tizenöt perc alatt elkészült ./ Elan Amphibio 78 Ti/ fezso
Előzmény: (epc 205062)
Olasz Gergő
567 élménybeszámolót írt
567
16 éve tag
4 éve
Volt olyan léc a lábamon ami a kanyar közepén úgy döntött hogy az egyik jobbra a másik balra megy olyan f@szán volt élezve. Nem baj majd csiszolok a technikámon! :-)))
Előzmény: (epc 205062)
h i r d e t é s
epc
28 élménybeszámolót írt
28
18 éve tag
4 éve
Sziasztok.
Én magamnak szoktam élezni. Sosem töröm le az élt se elöl, se hátul, talp felől is 0 fok van. Szeretem ha jeges pályán sincs gond.
Szerintem ha idővel jobb technikával síeltek, az ilyet észre sem veszitek majd. :)
Üdv!
Előzmény: (kisgabi 205049)
Olasz Gergő
567 élménybeszámolót írt
567
16 éve tag
4 éve
Nagy eséllyel talp felől csiszolták a lécet és így 0 fok let a kantni talp felöl. Tipikus hiba 0.75-1 fok körül kéne lenni és mindjárt normálisan megy a síléc.
Előzmény: (kisgabi 205049)
WéberF
1982 élménybeszámolót írt
1982
16 éve tag
4 éve
Nagyon érdekes kérdés. Kérdés: milyen paraméterű lécekről van szó, a szervizelés hol történt (vannak, akik az él "nem letörésére" esküsznek, van aki feltétlenül letöri - az sem mindegy, hány centit csőrnél, saroknál...). Az ikonodból úgy látom, nem kezdők vagytok, tehát még a síelési stílus is számít!
Nagyon arra hajlok, hogy nem voltak letörve a lécvégeken az élek, a szokott mozgásodhoz képest a kantni "túlvezetett" - tehát csak a legtisztább élvezetéssel lettek volna megsíelhetők. Ilyen tapasztalatom nekem is volt, amikor "profihoz" adtam a lécemet - mintha elfelejtettem volna síelni 60 év után. És itt jön a megszokás: tiszta élvezetés, enyhe flatterolás, vagy valami más, ami a léc karakterisztikájától is függ! WFeri
Előzmény: (kisgabi 205049)
kisgabi
4 élménybeszámolót írt
4
4 éve tag
4 éve
Kedves Sítársak, ma egy olyan problémával szembesültünk, amilyennel még soha, ezért szükségünk lenne a szakértelmetekre. Frissen szervizelt léceinkkel kezdtük meg ma az egyhetes síelésünket, de azt tapasztaltuk, hogy a keményebb pályaszakaszokon (ahol kemény volt a hó) egyszerűen nem tudtuk irányítani a léceinket, nem voltak hajlandók kanyarodni. Olyan volt, minta a sílécek eldöntötték volna, hogy merre akarnak menni, és nem lehetett kormányozni őket. Se lassan, se gyorsan, se előrébb terhelve, se hátrébb. Én végül hóekében jöttem le a pályáról két, teljesen lapos szakaszon elkövetett esés után. :-( Sokszor síeltünk már kemény pályákon, ilyen problémánk soha nem volt. Az az érdekes, hogy ahol porhó volt, vagy már olvadt, ott semmilyen nehézséget nem tapasztaltunk, úgy ment a sí, mint máskor. Azért gondolom, hogy a szervizelésnél rontottak el valamit, mert mind a ketten pontosan ugyanazt tapasztaltuk. Lehetséges, hogy rosszul vaxolták, vagy túlélezték, vagy éppen ellenkezőleg, "letörték" a sílécek élét? Nyilván elvisszük itt, Ausztriában szervízbe a léceinket, de ezért jó lenne tudni, mi lehet a baj. A segítségeteket előre is köszönjük!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.