Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 3
, rendezés:
Előzmény és válaszok a Rossz vax vagy élezés? topikból
Üzenet szövege
Feladó:  FuxosFérfiProfi síelő
Dátum: 2019.02.27. 12:24
(Üzenetazonosító: 205120)
Fuxos Hozzászólások: 65
Regisztrált: 2016.02.11.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Jó a felvetés.....egyébként meg nem tudnám biztosan mondani, hogy milyen arányban terhelem a léceket. Egy a biztos, a külső élen kezdem a fordulót és a két kanyar között mindkét sítalpat (élet) terhelem....érzésre mondva szerintem fifty-fifty alapon.
Előzmény: (vau 205108)
Feladó:  vauFérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2019.02.26. 00:06
(Üzenetazonosító: 205108)
vau Hozzászólások: 81
Regisztrált: 2011.01.05.
5 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Igazad van, normál esetben nincs terheletlen léc. Carving esetében a léc által futott sugár függ a döntéstől és a terheléstől. Ha a kanyarban azt akarod, hogy párhuzamosan fussanak, akkor a döntés és a tehelés kombinációját úgy kell elosztani, hogy azonos rádiuszon menjenek a lécek (azaz közel azonos a terhelés, bár hogy pontosan mi az arány, arról azt hiszem nagyon megoszlanak a vélemények).
Tipikus hiba, amikor a síző nem egyenletesen terhel, és a két léc más íven akar futni. Ennek az lesz a logikus következménye, hogy mivel a külső lécen állni biztonságosabb érzés (ha elmegy az egyensúly, ott a belső léc támasznak), a belső lécről a delikvens elveszi a terhelést, lapjára rakja, és flatterol azzal a léccel. Kívülről nézve egy ronda X-elést okoz a lábnál. Minél inkább csúsztatja a belső lécet, annál nagyobb lesz az X, és annál nehezebb korrigálni.
Tipikusan azt érzik, hogy ha élre rakná a belső lécet, a belső menne egy íven, a külső meg egy jóval szűkebb íven keresztezné a másikat. Érdekes módon élváltásnál fordított a helyzet, ott a külső léc megy el "vadászni", azaz a belső indít szűkebb íven, a külső elmegy egyenesen, majd amikor a láb teljesen kinyúlik, és a külső az élére áll, az hirtelen visszajön és keresztez.
Ezen a szinten rekednek meg a legtöbben, akik eljutnak a carving kapujába. Baromi nehéz innen továbblépni, mert ha nem teljesen jó az indítás, a lécek azonnal megfélemlítik a sízőt, és az ember mindenképpen blokkolni fogja a helyes élvezetést.
Előzmény: (TKata 205107)
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2019.02.25. 19:42
(Üzenetazonosító: 205107)
TKata Hozzászólások: 214
Regisztrált: 2009.03.10.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az mi hogy terheletlen léc? Aminek fel kell emelni az elejét. Nem értek hozzá, azért kérdem. Nem egyformán terheljük mindkét lécet?
h i r d e t é s
laponként:
összesen 3
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.