Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2019.02.27. 19:31
Köszönöm! Nem kell mindig mindent a lécbűvészek szemével nézni. Érdekes megközelítés. Csak így tovább!

Csabor az "élvezeti" síelő
Előzmény: (Memu 205110)
Memu
16 élménybeszámolót írt
16
5 éve tag
2019.02.26. 14:56
Kezdő szemmel:
Febr. 21-24-ig síeltünk Kreischbergen. A tavaszias idő ellenére a hó mennyisége és minősége is tökéletes volt.
Míg a völgyben eső esett, a hegyen havazott. Egyébként a havazás, három szikrázóan napsütéses nap közé ékelődött be. Szóval katalógus időt fogtunk ki.
Hiába volt tartományi síszünet, a tömeg a hegyen eloszlott és a sorban állás, mint bosszantó tényező gyakorlatilag nem jelent meg.
A reggeli feljutás a hegyre az más kategória. Viszont ha időben érkezünk (mondjuk 9-ig), akkor lent sem kell 2-3 percnél többet várni.
Muraui első bálozóknak mondanám, hogy az alsó kabinosból ("A" felvonó) az első állomásnál nem kell kiszállni, hacsak nem a fekete pályák miatt érkeztél.
Ez a pályarendszer tökéletes a kezdő, bátortalan szinttől a haladó, subidubidú feelingig.
Abszolút kezdőként a "G" felvonó melletti 4c, 4b, 4a és kék 4 -es pályákat javaslom.
Amikor megnő a bátorság akkor mehetünk a "H" felvonó feléig, ott lecsatlakozva kék 3-ason.
Utána jöhet az "I" felvonó teteje vagy a "H" felvonó teteje és onnan az alagúton át az 5-14-3.
Ahogy a bátorságunk mértéke és az új pályák megismerésének vágya összeér mehetünk az 5-18-19-es kombón.
Igen, a 18-as piros pályára gondolok. Már viszonylag kis tudással is könnyen teljesíthető. Szóval szerintem annak a besorolása inkább kék. Viszont az 5-ös pálya közepén van egy letörés, ami elég meredek egy kezdőnek. Persze ahogy nő a rutin, az sem fog gondot okozni.
Rutinos kezdőként a piros 18 végig és kék 12 is élvezetes pálya. Nap végére már elég buckás a vége, de hát az ennyire közkedvelt pályák már csak ilyenek. Ott is meg kell tanulni leérni.
Itt a jutalom a csákányos felvonóktól és a csúszástól elfáradt lábunk megpihentetése a 10 személyes "M" kabinosban. A térképen legelőször meglátott 6-os kék pálya ha csak félig is, de végre elérhető lesz. Ne adja fel senki! Jöhet egy 6-5-és 7-es vége egyveleg, és már irány is a legmagasabb csúcsra.
A 7-es vége már igényel némi sítudást. De hát már reggel óta a csúcsra vágyik a kezdők lelke! Elvégre kék pálya fut a gerincen! Szóval csak bátran és ügyesen.
A felvonón megpihenve érünk a nap fénypontjára, és látjuk meg a gyönyörű kilátást és a 6-os pályát teljes valójában. Aztán gyorsan rájövünk, hogy milyen rövid és uncsi is. Szóval ha tényleg kezdő vagy, akkor a tudásodat nem ezen a pályán csiszolod tovább. Ide már csak megpihenni fogsz visszajárni.
Ami nem kezdő barát pálya az a kék 2. Itt szerintem megint színt tévesztettek. Határozottan pirosra színezném. Nekem ez a pálya lesz a következő mérföldkövem. A következő lecsúszásnál, már élvezni is akarom, mert így elsőre inkább csak megcsináltam és túléltem. Kezdőként kerüld el a 2-es pályát.
Murau szuper hely. Jó hangulatú sokrétű pályarendszerrel.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.