Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Alpesi Sí Világkupa topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2019.03.12. 12:36
Igen, ahogy a korábbi nagy kedvenc Tina abbahagyta, felfigyeltem Petrára és ebben az évben a GS miatt jött el számára az igazi áttörés, igaz egy ici-picit a slalom hátrányára (mondjuk Shiffrinnt ott megfogni szinte lehtetlen).
Nagyon szurkolók a szlovák hölgynek, mert igazán imponáló, hogy milyen háttérből mekkora eredményeket tudnak ezek a kelet-európai lányok elérni.
Sajnos Stuhec újabb sérülése miatt már nem hiszem, hogy a szlovén hölgy valaha az összetett győzelem környékére tud majd ismét jutni.
Ellenben feltűnt egy újabb szlovén tehetség, Meta Hrovat személyében, érdemes figyelni a fejlődését a kishölgynek.
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2019.03.11. 18:08
A győztes Zenhausernnek - aki a méreteihez képest nagyon ügyes és folyamatosan fejlődött az elmúlt években - egyszerűen fekszik ez a pálya és a tavaszi körülmények is valószínűleg, mert a meredek szakaszokon egy nem túl széttűzött pályán - feltételezhetően a termetéből adódóan - jobban be tud gyorsulni. Szerintem nagyon jól kihasználta a fizikai adottságait a második futamban könnyebb pályán és erőből, nagyobb hiba nélkül, kellő dinamikával végigvitte a menetet.

Hirscher fejében szerintem kb. a következő ütemterv lehet, ha nem vonul vissza az idény végén (meglepne ezzel szerintem sok mindenkit). "Megcsinálni" a 10-et (zsínorban 10 összetett) és beérni Stenmarkot a világkupa futamgyőzelmek terén és lezárni egy utolsó olimpiával a pályafutást.
Mivel 30 éves és egyre több komoly kihívója akad (jelenleg Pinturault, Kristoffersen, esetleg Schwarz, később Odermatt, Noel), így a visszavonulás mellett a csúcson lévő befejezés (megszakítás nélküli összetett világkupa elsőségek) és a családi "bővülés" szól, viszont elég vonzóak a még elérhető csúcsok.

Szerintem már senki sem tudja megdönteni ezt a 8-as, nem hogy egy estleges 10-es szériát, előbb olvad el a hó végleg a hegyekben:)
A női vonalón Shiffrinnél van esély erre talán, de ahhoz, mint Marcelnél is, komoly (szezon kihagyást eredményező) sérülés nélkül kell végigvinni egy karriert.

Az összetett világkupa számítást szerintem már rég reformálni kellett volna, mert nagyon igazságtalan azzal, hogy a "gyors" számokban síelőknek sokkal kevesebb versenyük van és eleve a sérülésveszély is jóval nagyobb.
Úgy gondolom, hogy ha maximalizálták volna, hogy egy szakágban mondjuk a 4 (legjobb)versenyt lehet egy szezonba berszámítani, úgy derült volna ki, hogy ki az, aki tényleg a legkomplexebb, mivel a pont maximalizálás miatt át kellett volna merészkedni a többi szakágba is. Marcel mentségére szólva, szerintem így is megoldotta volna az összetett győzelmek többségét. Izgalmasabb, fordulatosabb és nyíltabb lenne így az összetett.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.