Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Snowboard bakancs kérdés topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2019.11.07. 01:42
A jó bakancsot megtalálni a legnehezebb. Mivel még nincs tapasztalatod, ezért nem is tudhatod, hogy mit akarsz. Ezért először tanulj a témáról! Olvasgasd például ezt a fórumot, nézegess snowboardos oldalakat, olvass teszteket! Böngészgesd a webshopokat, hogy lásd milyen a kínálat, és tudd egymáshoz viszonyítani az árakat. Csak azután menj el egy üzletbe, miután képben vagy arról, hogy milyet is szeretnél.

Pontosan, mm-re mérd le lábadat! Egyforma a kettő? Ha igen, akkor nyert ügyed van. Kerekítsd lefelé, mert 2-3 mm-t tágulni fog a baki. Tehát újonnan felpróbálva kicsinek kell érezni, de ne nyomjon 1 pontban sehol, hanem mindenhol egyenletesen. Ha álló helyzetben hozzáér a lábujjad, de rogyasztott térdekkel, ahogy a deszkán fogsz állni, már nem, akkor jó lesz. Nem baj, ha az első pár nap szorít, ne aggódj, be fog járódni! Én már csak webshopból vásárolok, és ezzel "A mínusz fél szám" módszerrel még mindig sikerült.

Fűzési rendszer: A legjobb a hagyományos fűzős, lehetőleg 2 szekciós (azaz alul-felül külön állíthatod). Lehet boa is, ami kényelmesebb, gyorsabb felvenni, de elromolhat. Amilyet semmiképpen ne vegyél, az a gyorsfűzős, mert a műanyag alkatrészek hamar elkopnak, ettől kilazul, és nem tart. Fontos! A belső résznek is külön fűzője legyen, olyan, ami hátul a saroknál a külsőhöz van rögzítve, ezért a sarkadat hátrahúzza. (Ha nem tudod mi ez, görgess vissza ebben a topicban!) Arra is ügyelj, hogy a sarkad semmiképpen sem mozoghat fel-le!

A talp legyen minél alacsonyabb és puha gumiból készüljön.

Ha majd mész vásárolni, a kötésedet is vidd magaddal, hogy összepróbáld a bakival. Ha nem passzol és mocorog, akkor a kötés kikoptatja és ki fog lyukadni.

Ja, és inkább keményebb legyen a baki, mint puha, mert a használattól puhulni fog.
Előzmény: (csabi826 206282)
csabi826
5 élménybeszámolót írt
5
4 éve tag
2019.11.06. 21:11
Sziasztok,
Keskeny, vékony lábra való, közepes keménységű snowboard bakancsra szeretnék kérni tippeket. Van valakinek ilyen témában pozitív tapasztalata? Kb. 50-60 ezer Ft körül szeretnék egyet, ami jól tartja a 265-270 es keskeny, nem torkos lábamat. :)
Márkára nincs megkötésem, kb 4-5 szezont jó lenne, ha kibírna, illetve nekem a boa szimpatikus, de egyáltalán nem ragaszkodom ahhoz sem, a lényeg, hogy fogja a lábam.
Köszi, ha valakinek van tippje.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.