Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szűzhóléc kérdések topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
JobaRob
33 élménybeszámolót írt
33
16 éve tag
2019.11.21. 11:32
Kedves Vid!

Két dolog érdekelne a full (mélyhó) rockeressel kapcsolatban:
-mentél-e már vele összetúrt és összefagyott (nem betonra, de kérgesre), szél által kimardosott havon pályán kívül? Kevésbé akad-e be az éle?
-vizes, tapadós, de mély hóban hogyan működik?
Nekem 186 cm-es Völkl Inuq van (ami túra freeride, fókával, freeride, nem emelősarkas kötéssel, mászásra adapterrel), de mivel csak tip rocker a hosszúsága miatt az előbbire életveszélyes, vizes mély havon meg nagyon fárasztó. Pályára és és friss, könnyű mély hóba tökéletes.
Ötletem az lenne, hogy már széthullóban lévő freestyle lécemet felváltanám egy minél rövidebb, de legalább 165-ös (184 vagyok) minél szélesebb full rockeressel, ami szélessége miatt megadná az Inuq felhajtóerejét, de rövidsége és rockersége miatt kevésbé akadna be és könnyebben forgatható lenne.

Kösz!
Előzmény: (Vid 205334)
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2019.03.10. 19:31
Hát akkor írok némi beszámolót, így néhány szűzhavazós nap után:
Friss hóban és buckasízésnél nagyon jó a léc. Végre kevésbé kell vizisíznem és derékig érő hóban is tudok előre haladni, már ha van elég lejtés.(Aki nehezebb mint én annak azért inkább a 97-es és a feletti közepű változatot ajánlanám) Ez a pályalécemmel sosem sikerült.
Azért persze ezzel is elmerülök, de ennyire sok szűzhó tényleg ritkán van, a nehezen elérhető mászós helyeket leszámítva.
Az erősen rokkeres, már már halálmetálos kialakítás miatt a buckákon, és erdőben nagyon jól jön a "magától fordul" hatás.
Konkrétan a pályalécemmel fák között nagyon béna voltam, ezzel már símán megyek erdőben is, a szűk fordulók nem okoznak gondot.
Az erősen kunkorodó első résznek hála sosem félek hogy befúródik az eleje a hóban.
Itt egy kérdés:

Miért látom sok újabb szűzhólécnél, hogy kevésbé van felállítva az elejük? Túl nagy lenne a fékező hatás? Vagy ezt puhasággal pótolják?

Pályán, pláne kemény pályán:
Katasztrófa. Rendes élen vezetett ívet nem tudok vele húzni, annyira puha, meg olyan rövid a hasznos él. Mintha valami kipuhult bigfoot lenne a lábamon. Igazából nem is merem rendesen odarakni , mert az az érzésem úgy járok mint Jóska a rokker lécpróbáján, azzal a különbséggel, hogy mivel nincsenek 25 -ösre állítva a kötéseim , talán megmaradnának a lábaim. :)
Párszor próbálkoztam, de semmit nem tartott, úgyhogy nem merem nagyon erőltetni. Kíváncsi lennék, ha tennék bele egy kis plusz hidat akkor milyen lenne. Az első flaffogó ahogy Replaci fogalmazott attól még felállna nemigaz?
Szóval most még inkább értem a " dejó magától fordul" beszámolókat, ami már elméletben is látható volt, de ehhez sok hó kell. Kemény pályán minden előny eltűnik.

Összességében friss hóra nagyon jó, de oda meg a szélesebb változat még jobban illene, a carving ív szinte teljesen felesleges. Talán a buckákon szímíthat valamit.

Az egész nagy lécekkel lehet középre, vagy előre terhelni nagy hóban?

Összességében kijelenthetem, hogy szűz terepen nagy előny a többlethossz, a szélesség, és ha feláll kissé az eleje. :)

Igazán gyorsan még nem mertem ezzel sem lejönni meredekebb helyeken, viszont szép "carving" íveket lehet hózni szűzhóban is amit már régóta akartam.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.