Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Gerlitzen Alpe - Karintia topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2020.01.08. 17:32
Nekem Murau-Kreischberg egyértelműen jobban tetszik, ebben a távolságban, árban és pályahosszban. Obertauern sem rossz. Mellette meg van néhány kisebb pályarendszer viszont kicsivel olcsóbban, mint Grebenzen, Praeblich illetve a szlovéknél a Rolta hangulatos ha van elég hó.
Előzmény: (fmark 207210)
fmark
3 élménybeszámolót írt
3
5 éve tag
2020.01.07. 08:37
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat és az értékes javaslatokat, meg fogom nézni az említett terepeket. Nekem az volna az alapvető szempontom a lehetőleg minél kedvezőbb napidíj és a relatív közelség mellett, hogy legyen legalább egy kb. 3 km körüli piros pálya, ami ülőlifttel használható. A Gerlitzenben ez tetszett meg (főleg a Klösterle I és II).
Előzmény: (molesz52 207226)
molesz52
39 élménybeszámolót írt
39
16 éve tag
2020.01.06. 19:33
Üdv. Nekem is lenne javaslatom. Tauplitz és környéke ami schneeberland néven fut.2 napos bérlettel már bármelyik hozzá tartozó 5 siterep igénybe vehető. Mi már többször voltunk - most 20-án is megyünk-és mindig volt olyan terep amely síelhető volt. Kedvencünk a a Riesneralm, mert ott a síelés az sielés azaz nem liftezed szét az agyad. Hosszúak a pályák, kellemesek kékek, nem túl piros a piros. A másik a Planneralm ami egy kisebb pálya -kb 15 km-, viszont ott is a két beülőssel gyakorlatilag majdnem az egész pályarendszer besíelhető.A Tauplitz is jó de ott ismerni kell a terepet, hogy ne kelljen botozni egyes részeken. Mindezek Pesttől kb 400 km.
Előzmény: (fmark 207210)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2020.01.06. 11:57
Bocs, hogy beleszólok, én is elcsodálkoztam, hogy ennyire felment a napijegy ára (itt is). Ha beírod a részletes keresőbe, Ausztria, min 20 km sípálya (mert itt sincs több, a többi az marketing), Budapesttől max 5 és fél óra és a lekérdezés a napijegy ára szerint, akkor érdemes lehet a listát átbogarászni.
Koralpe, Klippitz rögtön az elsők közt, ha az időjárás engedi egy jó választás lehet. Aztán Ramsau, Prabichl szintén jó lehet. De ott van még Tauplitz is. Utána már nagyon hasonló árszint, de esetleg egy jobb terep mint Murau vagy egy kicsit messzebb Turrach.
De ha mégis marad ez, azért egy-két napra a hátsó Klösterle I és II pálya a haladóknak is tudd igazi élményt nyújtani.
Előzmény: (fmark 207210)
fmark
3 élménybeszámolót írt
3
5 éve tag
2020.01.06. 10:53
Kedves Sporttárs! Köszi a beszámolót. Melyek lennének szerinted azok a bejegyzésed végén jelzett pályák, amelyek ár-érték arányban jobbak Gerlitzennél? Azért kérdem, mert mi is nézegettük magunknak Gerlitzent, de még nem döntöttünk, mert drágának találom a napijegyeket. Kíváncsi lennék, Budapesttől kb. hasonló távolságban merre érdemes még menni, ahol ekkora vagy ehhez hasonló a pályák mérete és kínálata. Mi haladók vagyunk, tehát kifejezetten kék kezdő pályára nincsen szükségünk. Köszönöm előre is a javaslatokat.
Előzmény: (otapi 207187)
otapi
23 élménybeszámolót írt
23
16 éve tag
2020.01.05. 09:53
3 napot voltunk most síelni a gyerekekkel Gerlitzen. Kezdőknek nem ajánlanám egyáltalán: igazi könnyű kékpályával nem találkoztunk, a kevés kéknek mondott pályákon is mind van pirosas letörés és/vagy néhány méterre beszűkülés. Az sem segít hogy már 10:30-ra buckásak a pályák (az sem biztos hogy egyáltalán ratrakolva voltak). Ilyen durván buckás pályákat másik osztrák vagy francia terepen csak ott látni ahol szándékosan nem kezelik a pályát. A térképen kék 1-es a helyszínen pirossal volt kijelölve, érzés szerint is az volt, a szűkülésekkel, buckás-jeges hóval meg pláne. A pályajelzések hiányosak, a csúcsról ahol egymás mellett is több pálya indul, csak érzésre lehet kitalálni hogy melyiken is indulsz el.
A harmadik évezred még nem igazán jutott el a síterepre, sehol nem lehet kártyával fizetni, egyetlen kívétel a lenti Edelweiss étterem, de az meg rendelős étterem, rá kell szánni minimum egy órát.
ATM automata csak a kabinos alján van, ami sielés közben már nem elérhető.
Középhaladóknak viszont nem rossz síterep, de hiányoltam a kisebb könnyű kék pályákat legalább átvezetésnek pályák között. Ár/érték arányban mindenképp vannak jobb síterepek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.