Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bukovel topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Schlosser
82 élménybeszámolót írt
82
14 éve tag
2020.01.09. 11:56
Szia András,

köszönjük a részletes beszámolót, pár dologhoz írnék kiegészítést, ha nem bánod:

"A síterep mindkét "széléről" egy-egy piros pályán tudunk bejutni a pályarendszer közepébe."
Idei évre megcsinálták a 2C pályát, így az 1-es és a 2-es lift tetejétől ezen a 2C kék pályán keresztül le lehet jutni az 5-ös lift aljába, ahonnan bejárható az egész síterep szintén kék pályákon keresztül!

"A napijegy 1455 UAH"
Ez csak a január 2-6 közötti, ortodox ünnepi időszakra vonatkozó ár, egyébként 1120 UAH a napijegy, illetve reggel 9:00 előtt reggeli akcióban hétfőtől-csütörtökig 785 UAH, péntektől vasárnapig pedig 895 UAH.

"A hagyományos éttermek elég drágák"
Sajnos nagyon nagy a szórás az éttermek és hütték árazásában és tény, hogy az idei árfolyammal (ami 1 UAH = 10 Ft-ról 1 UAH = 14 Ft-ra változott) már nincs az a nagy olcsóság Bukovelben.
Viszont érdemes tájékozódni az éttermekkel kapcsolatban előzetesen, összeszedtük az ár/érték arányban legjobb helyeket itt:
http://travelbukovel.hu/ajanlott-ettermek-bukovelben/

"de abszolút túlzónak látszottak a pár éves bejegyzésekben leírt horror útviszonyokról, vagy kötekedő rendőrökről leírtak"
Az elmúlt 10 évben most a legjobbak az útviszonyok a Bukovelbe vezető ukrán szakaszon, a korábbi években helyenként jogosan lehetett írni horror utakról...
És szerencsére megszűnt az ellenőrzőpont is a Tatár hágón, ahol sok magyar turistával is kekeckedtek a rend őrei. Ezek szerencsére már nincsenek.

üdvözlettel,
Lakatos Dániel
travelbukovel.hu
Andraslazar
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
2020.01.09. 11:22
Sziasztok, 2020 Jan 2-Jan 7-ig voltunk Bukovelben, leírnám a tapasztalataimat.

Két apuka két kisgyerekkel (7 évesek) és testvéremmel mentünk 5 fiú, autóval. Követtük a Google útiterv tanácsát és Tiszabecsnél léptünk határt, simán, gyorsan ment. Ukrán oldalon egy pecsételős lapot adnak, arra kell 2 pecsétet begyűjteni, az egyiket az útleveles, a másikat csomagos határőr adja. Csak akkor engednek át, ha megvan a 2 pecsét. Nekem vissza kellett tolatni a sorompótól, hogy pótoljam az egyiket. Volt nálunk útlevél, zöld kártya és a gyerekek anyukájától egy nyilatkozat, hogy vihetjük a gyerekeket. Ezt nem kérték, de állítólag kérhetik. Odafelé nem volt sor, az átkelés összesen 15 percet vett igénybe, a pecsétes ügyetlenkedésemmel együtt.
Tovább is a Google utasításait követtük Nagyszőlős (Виноградів) majd Rakhiv / Rahó (Рахів) felé mentünk. Az utak csak néhány helyen voltak közepesnél jobban kátyúsak, 60-70 km/h átlagban lehetett menni a faluk között. Voltak kifejezetten jó szakaszok is, nagyon rosszak szerencsére nem voltak. Így is 9 óra lett az út, ennél kevesebbel nem érdemes vele számolni. (1 órát még veszítünk is odafelé az időzóna váltás miatt)

A síterepről a benyomások:
- Fontos, hogy kötelező a bukósisak, anélkül nem engednek fel a liftekre. Aki eddig sisak nélkül síelt, sajnos itt fel kell adnia ezt a szokását
- A síterep nagyon szuper, a hóra, a tájékozódást segítő táblákra, valamint a liftekre (4 üléses majdnem az összes) nem lehetett panaszunk. Az üzemeltetők nem sokat mosolyognak, de nagyon türelmesek voltak, egyszer sem idegeskedtek.
- A pályák jellemzően hosszabb kék pályák, nagyon jók gyakorlásra, tanulásra. A piros pályák meredekebbek, de szélesek és jól kezeltek voltak. Amikor mi voltunk csak a H5-ös fekete pálya volt nyitva, a többit éppen hóágyúzták.
- Sorbanállás nem volt jellemző, szombaton volt egy 10 perces az R2 liftnél, egyéb helyeken és napokon 1-2 perc alatt fel lehetett ülni bármelyik liftre.
Praktikus infók:
- Mi négy napot voltunk, egy nem-pályaszálláson. Háromszor a P1 parkolótól kezdtük a síelést, egyszer a P2-ből. A síterep mindkét "széléről" egy-egy piros pályán tudunk bejutni a pályarendszer közepébe. Az 1-es lift tetejétől (P1 parkolótól indul) a 2A piros pályán, A 3-as / 13-as lift tetejétől (P2 parkoló) a 13A + U piros pályán lehet bejutni. Szerencsére a gyerekek jól bírták, a piros pályák bár meredekek, de jól kezelt / széles pályák voltak.
- A P1 parkoló ingyenes, a P2 parkoló 100 UAH-ba kerül. Ezt a 100 UAH-t lehet automatában (csak kézpénz, 50 UAH legnagyobb címlet, amit elfogad) vagy a parkoló kijáratánál a sorompónál törleszteni. Ez utóbbi azért fontos, mert nem kell az autómatával vacakolni, nekem 20 perc szaladgálás volt, hogy beváltsam a 200 UAH-s bankjegyet 50-esekre.
- P1 parkolónál van egy nagyobb bolt, a P2-nél koripálya található.
- A napijegy 1455 UAH (több napra kicsit olcsóbban jön ki), amiben benne van az esti síelés is (16:30-19:30 1, 2, 7-es pályákon).

A városról:
- A város főútjai autóval járhatók, a mellékutakra szükség lehet hóláncra. A küzdő, csúszkáló, elakadt autók általános látványosságok voltak, viszont idegeskedést nem tapasztaltunk, nem volt veszett dudálás egy-egy esemény körül.
- Sok széntüzelés miatt a városban masszív a szmog, ez sajnos elég zavaró volt.
- A hagyományos éttermek elég drágák (Egy pizza 300UAH) viszont a városban több helyen találtunk szabadtéri grillezőt, ahol egy jó saslikot vagy melegszendvicset mindenféle grill hússal 50 UAH-ért meg tudtunk kapni. Az az igazság, hogy bár Ukrajna sokkal olcsóbb országnak számít, itt Bukovelben nem igazán tudtunk spórolni. (Talán csak egy osztrák síterephez képest jön ki olcsóbban a meleg étel étteremben)

Összegzés:
- Talán azért is mert, fiam első síelése volt, mi nagyon pozitív élményekkel tértünk haza. (10 óra vezetés, 1 óra a határon, ahol mindent kipakoltattak, ukrán pecsételős akadályt megint nem sikerült elsőre megugranom) Akik változatosságra vágynak, jó szívvel tudom ajánlani ezt a terepet, egy kicsit kalandosabb a kijutás, de abszolút túlzónak látszottak a pár éves bejegyzésekben leírt horror útviszonyokról, vagy kötekedő rendőrökről leírtak. Persze az is lehet, hogy csak mázlink volt.

Lázár András
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.