Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bad Kleinkirchheim topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
miskaatehenes
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
2020.01.20. 00:34
Január 16-18-ig síeltünk itt. A pályán kívül csak 1500 méter felett van hó, de ott is csak annyi, ami a decemberből maradt, tehát pályán kívüli síelés és sítúra nem lehetséges. A pályákon hóágyúzott hó van, amit becsületesen ratrakolnak, de azért délre, délutánra a sokat használt pályákon már sok jégfolt. Hóbuckák délutánra sincsenek vagy csak elvétve mert annyi hó nincs a pályán hogy egy kiadós hóbuckához elég legyen....

Jól élezett léccel középhaladónak/haladónak jól síelhetőek a jeges részek is, de kezdőknek szigorúan csak az a kevés kék pálya ajánlott. Minden piros pályának van olyan meredek része, ami eléggé ki tud jegesedni ahhoz, hogy egy kezdő csak kínszedve tudjon lemenni. A 18-17-19 (így ebben a sorrenben) az az útvonal, ahol egy kezdőnek esélye van lejönni (de a széles pályákon itt is mutatni kell egy haladónak az irányt) a pálya aljára, illetve az 1-es jöhet szóba, aminek csak az első egy harmada nehezebb. A 17-est most zártnak mutatják, de valóságban csak a középső 19-ről 16-ra való átvezetése van lezárva, a többi része használható.
Középhaladóknak a 20-as egy ideális pálya, és amúgy ez a Scharte-i rész különösen jó, mert kevesen szoktak itt lenni és nagyon széles a pályák alja. A 28-ast alig veszik észre, ezért kevesen vannak rajta.
A 13-as egy csodaszép erdei pálya, de sajnos most friss hó híján délre már lejegesedik és néhol előjönnek a kövek is.

A nap végén nagyon jó arra, hogy a Scharte-ról végig le lehet menni BKK-be egy fél óra alatt (Wieserncokból indulva 18-17-16-13-13T)
A Kaiserburg részen a 2-esen és az 5-ösön kevesen vannak és nagyon jó pályák, de az alsó 5-ösnél vigyázni kell, mert van egy szűk és meredek letörés benne.
Általánosságban a csapatnak a Nockalm-Scharte rész jött be jobban, meg a Kaiserburg 1-2-5.

Összességében nagyon jót síeltünk, de azért kipróbálnánk friss hóval is... 18-án 1500 m felett esett kb 5 centi, de azt a nap végére nagyrészt lefújta a szél.
Előzmény: (Bence1004 207621)
Bence1004
5 élménybeszámolót írt
5
5 éve tag
2020.01.19. 12:04
Sziasztok! Valaki tudna írni pár sort, hogy mi a helyzet a síterepen? Sajnos a webkamerából nem sokat lehet megtudni.
Előre is köszönöm!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.