Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2020.01.24. 10:41
Nem akarok illúziókat rombolni, de nemcsak sípályán, hanem semmilyen tömegturisztikai csomópontnál ne várj nemzeti gasztronómiai csúcsbemutatót. Jó esetben illúzió az lesz, mert az kell ilyen helyeken, de Ausztriában is ugyanúgy előveszi a magyar-szlovák-lengyel idénymunkás a Metro-s mirelit gőzgombocót és felgőzöli a mikróban, mint ahogy a Tátrában is mikróból veszik ki a pohár forralt bort (aminek következtében a pohár megéget, a löty benne meg hideg).
De mikor Kismartonban (Eisenstadt akinek nem magyar nyelvű a GPS-e) a Schnitzelhaus-ban a török személyzet klofolta a bécsi borjút, valahogy az sem volt az igazi, pedig nagyon jó volt.
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2020.01.24. 08:57
előjött a Nagymagyar? megragadtad a lényeget 😂
Előzmény: (antfer 207776)
patkaizsolt
43 élménybeszámolót írt
43
4 éve tag
2020.01.24. 07:30
A kajás részhez egy megjegyzés.

Tavaly olaszban voltunk, ahol meséli az idegenvezető, hogy sok turista szidja az olasz kajákat, mert nem az "otthoni" ízek. Mondja, hogy aki külföldre utazik, ne akarjon otthoni ízeket, mert ha azt akar, akkor egyen otthon. Más ország, más szokások, más fűszerek satöbbi. Egyetértek.

Szóval ha én külföldre megyek, akkor nem otthoni kaját választok, hanem helyi "specialitást". Azért megyek oda, hogy megismerjem, kipróbáljam, átéljem. Aztán, hogy az mennyire ízlik, az már egyén függő. Itthon sem eszem meg minden magyar "specialitást", mert egyszerűen nem ízlik.
Előzmény: (tomika 207743)
antfer
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2020.01.24. 00:25
Jó film.csak akinek Bécsújhely Wiener Neustadt.
Előzmény: (minerel 207774)
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2020.01.23. 21:48
Szívemből beszélsz, én nem mertem ennyire direkten leszólni a "helyzetelemzést", kis iróniával kezdtem. WFeri
Előzmény: (minerel 207774)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2020.01.23. 21:30
Kár volt ennyi betűt elpocsékolni erre a mérföldes hisztire :-) Murauban megtaláltátok a leggagyibb pizzás de csakis a minőségi gasztro jegyében 😂
Egy kis útmutató az osztrák kajákhoz mert annyira szar:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (tomika 207743)
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
2020.01.23. 17:32
Nagyon jó beszámoló, jó helyzetelemzés! Kiválóan alkalmas arra, hogy ritkítsa a Magyarország legmagasabb hegyére látogatók számát. A Hotel Lercher tényleg Murau óvárosában van (150 m-re a síbusz megállójától, valóban nem több 3 csillagosnál) - de ha nem vagy biztos benne, hogy ott laktatok, akkor hogyan minősíted? Egyébként a kajálási lehetőségek a sípálya hüttéiben azért változatosabbak, arról nem is beszélve, hogy a Strudel (rétes) ott több helyen is kifogástalan (mert így valódi osztrák). A családbarátságosságról pedig csak annyit, hogy ez rajtunk - odalátogatókon is múlik. A felvonók, kabinok kapacitása pedig kiszámítható, 10 percnél többet még sosem vártam az első feljutásra, a továbbiak pedig csak átgondolt pályaválasztáson múlnak. WFeri
Előzmény: (tomika 207743)
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2020.01.22. 21:22
Elhatároztuk egy cimborámmal,hogy a szilveszteri dömping után csúszunk egyet valahol,de mivel sokáig halogatta a foglalást már csak Murauban volt elérhető szállás,ott is az óvárosban azt hiszem a Hotel Lercherben.Három részre osztanám a beszámolót.
1 rész:A szállásról röviden. A hely 4 csillagosnak hirdeti magát én max három csillagot adnék,nálunk egy színvonalasabb panzió hozza ezt a szintet. Végeredményben az árat leszámítva /25 ropi /nap/ reggelivel,meg némi szaunával,azért nem volt annyira rossz(mármint a szállás).Ha éhes vagy lehet vacsorázni is a szokásos reménytelenül rossz osztrák gasztro csodás választékából:))) ezek még mindig nem tanultak meg főzni jeligével:)
2 rész: A pályarendszer. Az idei év ugye nem bővelkedik nagy havazásokban,ergo annak is örülni kell,hogy van elég víz a tározókban,hogy a pályát be tudják havazni. Na ennek eleget is tettek,de alapvetően itt azért mindig gyártanak valahogyan síelhető hóminőséget.Családbarát síterepként hirdetik magukat,na itt megállnék egy picit...Mi az a családbarát kérdem én?Az,hogy évek alatt nem oldják meg a feljutás problémáját a hegyre a reggeli órákban, szinte közelharc alakul ki a felvonóra való beszállási elsőbbségért (régi elavult éppen hatszemélyes kabin) veszekedő gyereküket védő anyukák ordítoznak a lökdösődő fiatalokkal,halált megvető bátorsággal tolakodnak a maguk elég kötözött menni nem tudó kicsikkel.Ez családbarát? A következő sokk akkor ér bennünket,amikor az igen jónak kinéző,kabinos végállomásáról induló nagyszerű jó leejtésű kéken vissza akarunk csúszni a végéig(6 os kabinos közepe)amikor is szembesülünk a szomorú valósággal,hogy hoppá nekem azzal kell visszamennem,amivel a tömeg hömpölyög felfelé és ha van 1-2 szabad hely bepréselődöm közéjük vagy a szélén az ótvar kb 40 éves hiper lassú (kb20perc) felvonót választom ha éppen üzemel..Ez családbarát?Na amúgy a visszajutás is hasonlóan zajlik,aki nem akar élete kocáztatásával visszajutni a pálya aljára (délutánra síelhetetlen fekete pálya) annak újfent kumite, hogy be tudjon szállni a lefelé menő tömegeket szállító kabinba (1 tipp a tetején kell beszállni és akkor a középállomáson már nem kell 30 percet állni mire bejutsz...csak fent 15 öt:))) amúgy ezeket leszámítva egészen jó pályák vannak,fent már úgy ahogy eloszlik az emberáradat 17,18 as jól lehet rajtuk csapatni. Továbbra sem értem mire fel rajong ezért a terepért ennyi honfitársunk, hiszen cirka 40 km-re van Katchberg -Aineck,Oberntauern (60km kb) Flachau PFF de csodás,amit hát össze sem lehet hasonlítani Murauval.Katchberget is megjártuk a minap,szinte egész nap 2-en kabinoztunk a modern 10 személyes lifteken a pályák szinte kongtak az ürességtől. Jó nyilván ez a január közepének tudható be valószínű,ez január 2-án nem így volt,de akkor is ennyien tuti nem voltak. Az infrastruktúra is ezerszer jobb,több a pálya,szóval megéri 40 km-rel többet kocsikázni.
3.rész A híres" osztrák gasztronómia:)))
Kabinos középállomás hütte(asszem állatok is vannak gondolom ilyen gyerekcsalogató jó trükk nem mondom:))) Nah akkor hajrá teszek egy próbát megkóstolom a nemzeti kajánkat "Gulasszuppe" ahogy ők mondják istenem bár ne tettem volna.Ez a gulyás meggyalázása,amit ott elkövettek. Keserű Íz(gondolom kicsit odakapott a paprika és DARÁLTHÚS,uram isten csak azért nem öntöttem ki,mert borzalmasan éhes voltam.Én nem értem ezek nem tudnak olvasni magyar szakácskönyveket?Felháborító....aztán a nemzeti strudel mit vaniliazuppe:))( asszem ez a rétes megcsúfolása rettenetborzalom egy nálunk az albán pékségekben kapható förmedvényt eláztatnak vanilia sodóval de nyakig brrr borzalom:)))) mindezt 4-5 juroért:)))) Másnap mondom eszünk valamit a Rosenkrantz alján.Ki is választottam a ház pizzáját(house of pizza)na mondom ez jó lesz. Sajnos előbb mentem be érte ...bár ne tettem volna,mert akkor nem látom, hogy a csaj akkor veszi ki a fagyasztóból a mirelit Spáros pizzát:))) mindezt 10 juroért:)))) JAJJ és skiwassert senki ne kérjen(csapvíz némi kevés szörppel rémálomszar)Viszont ,amihez nagyon értenek sógorék a vendégcsalogatás.Szép igényesen berendezett szerethető családi fotókkal ellátott hütték, igazi stájer mulatós csak ,hát őket is elérte a mirelit és a lehúzzuk a vendéget korszak:((( ez elkeserítő,mert mindenhol ezt tolják. Szóval szerintem még a balatoni vendéglátás igen pocsék szintjét sem éri el. DE tényleg van aki ezt szereti??Na de mindegy is,maga a síelés feledteti az emberrel az átélt gasztro borzalmat,és aki mondjuk akar egy jót enni,annak ajánlanék estére egy jó pizzériát Murau óvárosában a főtéren van,az első emeleten.Na ott megtanultak jó olasz pizzát csinálni,és ha nincsen befizetett félpanzió mindenképpen ajánlanám.Szóval csak annyit mondanék még,ha valaki tényleg jót akar csúszni menjen egy kicsit messzebb kb 40-50 km -rel:))) A kaja ott is csapnivaló, de legalább jobb az infrastruktúra némileg:)))
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.