Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Golte topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2020.03.04. 16:48
Szerencsére azért nem ilyen rossz a helyzet:

- egy normális időjárású szezonban azért messze jobbak a hóviszonyok és a viszonylag magas elhelyezkedésnek köszönhetően is tartósan megmarad a hó, az előző 2 szezonban az 1-2 méteres hóvastagságok sem voltak ritkák: https://sielok.hu/holap/golte/archivum/

- ha rövidebb a tél, akkor a nyári szezon hosszabb, tavaly októberben - köszönhetően az akkori melegnek - soha nem látott mennyiségű vendég látogatta a helyet. És az elmúlt években sokat fektettek a nyári turizmusba is: kerékpár/e-bike pályák, "zipline" canopy átcsúszópálya, valamint mászófal is épült.

(Igen, van köztük drónos kép is :) )
Ádám István
18 élménybeszámolót írt
18
5 éve tag
2020.03.04. 14:40
Irtó jó lehetett!
Remek képek, persze gondolom drónnal!
Kb. 25 éve járunk ide, legutóbb Szilveszterkor voltunk. Az utóbbi években egyre kevesebben vannak, szerintem rövidesen csődbe fognak jutni:(
Reméljük, még lesz egy-két jó szezon addig!!!
Előzmény: (admin3 208839)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2020.03.04. 12:04
Golte - a "privát" síterepünk

Március 1. és 3. között felkerestük Golte síterepét, ami életre szóló élmény marad! A völgyben már zöld a fű és tombol a kora tavasz, de ahogy felért a kabinos lift az 1400 méteres állomásra, egyből szakadó hó várt minket, ami meg is alapozta a következő két napra a kellő hómennyiséget a pályákon! Sajnos az idei síszezonban messze átlagon aluli időjárási viszonyok voltak jellemzőek nem csak Goltéra, hanem közel az összes szlovén síterepre, amin ha átmenetileg is, de az elmúlt napok havazásai azért segítettek. Hétfőn és kedden egy igazi téli mesevilág fogadott minket napsütéssel, havas fenyőfákkal és szinte nulla emberrel a pályákon.

Az egész Hotel Goltéban hozzávetőlegesen 20, míg a síterepen kb. 40 fővel kellett "osztoznunk" köszönhetően a rengeteg visszamondás miatt (főként a horvát vendégek részéről), amit a koronavírus pánik okozott. Ez persze nekünk kapóra jött, még soha nem volt szerencsénk ilyen üres helyen síelnünk, szinte "VIP" vendégekként érezhettük magunkat a nyugalom szigetén. Bárkivel is beszéltünk az országban, nem érződik, hogy bármilyen szinten is pánikhelyzet lenne, a boltok teljesen fel vannak töltve, az emberek vidámak és remélik, hogy mielőbb visszatérnek a turisták.

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/golte-marcius-2020/galeria/
DJI-0478.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.