Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szerbia: Kopaonik, Brezovica topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
dav1208
4 élménybeszámolót írt
4
10 éve tag
2020.06.09. 23:28
"minden nap áthaladtunk a nemzeti park kapuján, ahol 300 dínárt kell fizetni naponta"

Van lehetőség 1 hetes gépjármű belépő vásárlására is. Már nem emlékszem pontosan mennyibe került, de arányaiban jelentősen olcsóbb, mint a napidíj. Így az esetleges sort sem kell kivárni, nyugodtan el lehet haladni a "napijegyesek" mellett, csak fel kell mutatni a nyugtát az ellenőrnek.
Előzmény: (Csiki 208885)
Csiki
42 élménybeszámolót írt
42
19 éve tag
2020.03.07. 16:54
Március első három napján síeltünk Kopaonikon. Szombaton mentünk el, Tiszasziget fele (5 perc alatt átjutottunk), majd végig autópályán Preljináig. Onnan pedig lassabban, de jó minőségű úton Josanicka Banja fele, innen kissé rosszabb minőségű az út vezet fel a hegyre. Visszaúton Raska fele mentünk, nem bántuk meg, ez a gyorsabb út, kevesebb faluval. Ekkor a régi röszkei átkelőt választottuk, ahol semennyit se vártunk. A tiszta menetidő Szeged-Kopaonik között 6,5 óra. Nekünk nem a centrumban, hanem lejjebb a Vikend telepen volt a szállásunk, így minden nap áthaladtunk a nemzeti park kapuján, ahol 300 dínárt kell fizetni naponta, de némelyik őr elfogadta az előző napi nyugtát is.

A szállásunk kiváló ár/érték arányú modern apartman-komplexumban volt (Milmari). Ajánlatos befizetni legalább reggelire (nagyon változatos, finom és bőséges volt). A centrumban lévő parkoló (a Konaci és a modern parkolóház között) napi 500 dínár. Lehet menni sibusszal is, ami oda-vissza 300 dinár.

A sipályákon kissé olvadt volt a hó. A (ülő)felvonók modernek és gyorsak, alig kellett várakozni, az utolsó nap azonban a szél miatt csak 2-3 ülős működött, így akkor 5-10 percbe telt a beszállás. A pályák többsége lankásabb, családias jellegű, kissé rövid. Aki hosszabb pályára vágyik, érdemes felmenni a csúcsra (a Páncsicsra) és onnan a hegygerincen egészen a Suncana Doliná aljáig csúszni. Véleményem szerint családi síelésre kiváló Kopaonik, mivel sok a kék pálya és 4-6 fős ülős felvonókkal szinte az egész pályarendszer besíelhető.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.