Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Fedett sícsarnok Magyarországon? topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
2020.09.21. 21:18
A műanyag pálya kiváló oktatásra, kb 100 m hosszig, be-kiszálló helyeken sífelvonóknál és székes kötélpályáknál, hogy ne kopjon ki a hó annyira illetve helyettesítse azt.
A sátoraljaújhelyit már felszedték. Ha nem esik rá, vagy nem készítenek legalább 30 cm-es havat, géppel nem kezelhető, tönkre teszi. Annak meg gratulálok, aki téli idény elején felszed, tavasszal meg visszarak több ezer négyzetméter anyagot. A munkadíjat sem hozza vissza a bevétel.
Tudomásul kell venni, hogy nyári forróságban , tréningruhába öltözve (mert ugye anélkül eséskor a bőr kevésbé marad meg a sportolón...) ez a lehetőség senkit nem érdekel. Újhelyen ingyen pályahasználattal sem volt közönség.
Másrészt technikai korlátai vannak a műanyagoknak, nagyobb sebességnél megolvad a síléc alatt. ez nem hibája, ez a fizika. Lehet kenegetni, (az anyag vagy környezetbarát, vagy nem, de plusz költség) nedvesíteni, vannak más, kifejezetten nedvesítéssel működő pályabevonatok.
Szép az elmélet, de előbb a valóságban körül kell nézni, hol, mennyi több száz méteres pálya üzemel és hogyan? Hangsúlyozom: megnézni, nem újságcikkre és TV riportra hivatkozni !
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
2020.09.21. 19:01
Épp most agyaltam rajta és akartam egy topicot nyitni, de először beírom ide, hátha rápörög a nép: Neveplastot Budapestre!
Egy fedett, műhavazott csarnok brutális befektetést, nagyon lassú megtérülést jelent. Neveplast pályát ellenben bárlol lehet fektetni némi földmunka után. Ráadásul nem fáj neki, ha kinő rajta a fű, ha havazik, akkor lehet folytatni a karcolást valódi havon, és nem baj, ha helyenként koppra lekopik. A Normafa Projekt keretében már megálmodtak egy ott ma életképtelen technikai havas sípályát és nem álltallottak volna milliárdokat beleönteni. De mi lenne, ha egy 365 napos műanyagpályáról beszélnénk?
Nem kis oktatópályára gondolok, hanem olyasmmire, ami Sátoraljaúlyhelyen is van. Hosszú, széles pályára. Koppenhágában életképes ötletnek bizonyult, pedig domb sem volt, egy hulladékégető oldalába építették. Itt miért ne lehetne az?
És igen, ennek elengedhetetlen feltétele még egy olyan liftkapacitás, ami képes ezt kiszolgálni télen-nyáron.
Hozzáteszem, nem vagyok nagy Neveplast rajongó, de ha lenne, én is kijárogatnék.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.