Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ki milyen síszezonra számít? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2020.10.19. 19:44
Az egy dolog, hogy a teszteknek ára van, várni kell az eredményre... stb De: a hivatalosság sehol nem teszi egyértelműen elérhetővé, hol, hogyan kérhetek akár pénzért is vizsgálatot, mi az eljárás módja! Az unokám múlt héten jött haza egy franciaországi önkéntes építőtáborból Németországon, Csehországon és Szlovákián keresztül. Nagy nehezen talált egy Kazincbarcikán jegyzett honlapot, ahol el tudta intézni a teszteléseit(!) mert szombaton már egy tanfolyamon kellett folytatnia a tanulmányait. Na ez neki sikerült. Mi van, ha valaki nem ennyire rámenős? Jó lenne, ha tiszta vizet öntenének a pohárba (mielőtt vihar keletkezne benne)- hogyan és hol is lehet - és pl. mennyiért - valós tesztet csináltatni.
Szóval tudja-e valaki, mi a reális tesztelési mód? WFeri
Előzmény: (Sörapu. 209543)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2020.10.19. 18:15
...az egyik aki már volt...
Ebből is kétféle van. Az egyik aki 60-as, erősen azt ajánlja, hogy ha azt gondolod, túl kell esni rajta aztán kész, na azt ne próbálja ki senki. Nem volt lázam, nem köhögtem, de egyre jobban fájt mindenem. Különösen a hátam és az izületek. Kórházba nem kerültem. Az első hét vége felé volt a krízis. Addigra teljesen legyengültem, nem tudtam kajálni mert szörnyű ótvaros ize volt mindennek és egyre nehezebben vettem a levegőt. Gyakorlatilag foteltól fotelig. Aztán fokozatosan jöttem helyre, de még most több mint 3 héttel a "gyógyulás" után érzem, hogy nehezen regenerálódok, hamar elfogy a levegő, akár egy gyorsabb beszédnél is.
Míg a nejem hasonlóan szenvedte végig, addig a 16 éves gyereken meg sem látszott semmi. Két hétig itthon volt velünk, aztán ment suliba. Mivel nem voltak tünetei neki nem is csináltak tesztet. A mai napig nem tudjuk, hogy tünetmentesen átvészelte vagy mi nem fertőztünk tovább. Mert elkülönülés itthon csak az idősektől volt, már a hullám kezdetétől és úgy néz ki eredményesen. Az én tesztem, mivel üzemorvosi hálózaton keresztül cég által fizetett volt, 3 nap múlva már megvolt, eredmény rá két napra. A Nejemnél már nem jöttek ki, a jelenkezéstől 3. napra kapott egy hívást, rá 2. napra kapott egy időpontot, hogy menjen be egy XIII. kerületi ellátóba (Covidosan), ahol levették a mintát, újabb 3 napra rá az értesítés. Határozat, rendőri ellenőrzés nem volt (Budapest, kollégám aki Érden lakik pár km-re tőlünk naponta ellenőrízték). 2 héttel később azonosítottak telefonon keresztül minket, mint gyógyultakat. De ez csak a statisztika.
Előzmény: (Sörapu. 209543)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2020.10.19. 13:17
Itt elsősorban nem is a tesztek áráról van szó, bár egy négytagú családnál már az is egy szemmel jól látható összeg. Amennyire hallom a hírekben nem is olyan egyszerű ezeknek a teszteknek az elvégzése, ráadásul az eredményekre is várni kell. Egy hosszú hétvégés síelés után 6-10 napot otthon maradni, hiányozni az iskolából nem arányos. A szabályokat direkt úgy hozzák, hogy elvegyék a kedvedet az utazástól, nem sokat kell már arra várni hogy ismét kérjenek minket, hogy maradjunk otthon.
Nekem egyébként az a kialakult álláspontom a helyzetről, hogy kétféle ember létezik: az egyik aki már volt , a másik aki majd lesz koronavírusos.
Előzmény: (D.Dani 209542)
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2020.10.19. 10:34
Két teszt jelenleg 40000 forintba fáj, egy komolyabb síelés ennek a többszörösébe, szóval szerintem nem kéne az egész idényt úgy, ahogy van elengedni. Nyilván van olyan, akinek ez a pénzkülönbség már nem engedhető meg, de ők felteszem máskor is csak egy, viszonylag olcsó síelést szoktak vállalni. Ezen kívül valamikor szeptember környékén helyezték kilátásba, hogy Ausztriából is elég lesz a szlovákokhoz, lengyelekhez, csehekhez hasonlóan egy teszt, ha ez tényleg bekövetkezik, akkor pláne nem hinném, hogy nagyon sokunknak el kéne halasztani a komplett idényt. Persze ahogy a kolléga is írta, a hónapokkal előre szervezett, csoportos síelések valószínűleg nem kivitelezhetőek. Emellett azt se felejtsük el, hogy a szezon második fele még 4-5 hónap, addig még kb. akármi történhet, ha csak abba belegondoltok, hogy mi volt 2-3 hónapja, mi volt az előtt 2-3 hónappal, és az előtt 2-3 hónappal.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.