Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
bouquetk
383 élménybeszámolót írt
383
12 éve tag
2021.01.13. 09:03
Olvasva a beszámolódat, két dolog fogalmazódott meg bennem:
1 Ez az ország egyre inkább Abszurdisztán. Vadászat miatt zárva, noormális? Meg a többi kis színes.
2. Én ide biztos nem megyek.
Előzmény: (bertazs 210774)
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2021.01.12. 12:43
Bízva abban hogy az iskolai szünetben tett látogatáskor tapasztalt hosszú sorbanállás után - tényleges hétköznap lévén + az azóta bevezetett létszám korlátozás miatt javult a helyzet, tegnap (01.11. hétfő) újra Eplény felé vettük az irányt egy barátommal most gyerekek nélkül. A sípálya, a környéken folyó vadászati tevékenység miatt csak délben nyitott így részben örültünk, mert nekünk sem kellett korán kelni de azért volt bennünk egy kis félsz hogy így azért többen lesznek, mint mondjuk hétfő reggel 9-kor. A fenti parkolóba érkezve 12-kor már alig volt hely, az alkalmazottak rádión egyeztetve irányították a folyamatosan érkező autókat a még itt-ott előforduló szabad helyekre. Hát nem épp a pénztár tőszomszédságában sikerült megállni :).

Bár online szerettük volna a jegyet megváltani de az internetes jegyvásárlás számunkra nem lett opció, ugyanis online nem lehet szép kártyával fizetni. Már az is érdekes, hogy csak 4 órás vagy egész napos jegyet lehet venni (2- v. 3 órásat nem). Gyors öltözés és sietve beálltunk a pénztárhoz vezető sorba, ami már a lépcső alján a büfé előtt kígyózott. 20 perc sorban állás után sikerült bérlethez jutnunk. Nem igazán érthető, hogy a mosdó épületében lévő lenti pénztárnál miért nem lehet jegyet is váltani, vagy legalább az online vásárolt bérleteket kiadni, hogy azok ne a jegypénztár sorát növeljék, akik már kényelmi díjat is fizetve megvették a jegyüket.
A pályán az iskolai szünetben tapasztaltakhoz képes jóval kisebb sorokat kellett kivárni. Sokkal kevesebb volt a gyerek és a felvonó folyamatosabban haladt kevesebbet kellet megállítani vagy lassítani. Valahogy most a sor is gyorsabban haladt. Míg a múltkor 4 óra alatt 10x tudtunk lecsúszni addig most 15 csúszást abszolváltunk. Ez még ugyan mindig elmarad attól mint egyszer egy esti síelés alkalmával, amikor szinte csak mi voltunk a pályán, 3 óra alatt 16x tudtunk lejönni. Ha valaki szereti a statisztikát: az iskolai szünetben 10-et csúsztunk, netto 20 percet síeltünk 1 órát ültünk a liften és jóval több mint 2 órát várakoztunk. Most 15 menet, 30 percet csúsztunk, másfél órát lifteztünk és kicsit több mint másfél órát várakoztunk. Míg a szünetben a 4 órás felnőtt jegyárral 890 ft-ba - addig most a kedvezményesebb hétköznapi árral (7500 Ft/ 4 óra) 500 Ft-ba került egy csúszás.

Volt még egy érdekes szituáció. Valamikor fél öt magasságában a liftből kiszállva látjuk hogy üres a pálya és mindenki fent az induló ponton áll. Mint kiderült két jobb sorsra érdemes alkalmazott azt az utasítást kapta, hogy ne engedjenek senkit lecsúszni mert reklámfilm forgatás van a pályán. Érdeklődésünkre elmondták hogy úgy tudják pár percről van szó, de rádión felszólnak ha mehet a nép. Jó 5 perc után még mindig semmi. Az emberek meg csak gyűltek. Zsebükben ugye a nem olcsó bérlettel statisztáltak a filmforgatáshoz. Már éppen kezdtek a régebben ott állók zúgolódni amikor két kisfiú kiszállva a felvonóból rögtön neki indult, hiába kiabált az apjuk utánuk hogy álljanak meg ők csak mentek. A két srác is kiabált utánuk, hogy még nem szóltak, mások meg utánuk indultak hogy megállítsák őket de ezt meglátva a hátul lévők meg azt gondolták hogy lehet menni és mindenki nekiindult.

Végül néhány szó a pályáról. Csodás napsütéses szélcsendes idő fogadott tökéletes -4 fokkal. Nyitáskor a pálya a megszokott tökéletes formában, hibátlan műhó, szépen kifagyott tökéletes alappal. Később fent kicsit buckásodott az alsóbb részeken előkerült a jeges alap. Ahogy kicsit romlottak a fény viszonyok jobban oda kellett figyelni. Sajnos a világítást elég későn kapcsolták fel és 2 csúszás közben szinte semmit nem láttam a pályából sötétben szemüvegben, mivel egész nap mentek a hóágyúk. Az egyik csúszásom alkalmával olyan érzésem támadt mintha géppuskával taroltak volna le mindenkit előttem mert vagy 10-15 snowbordos és síelő feküdt szanaszét a pályán, vagy esett el épp akkor, alig tudtam kikerülni mindenkit.
Hát ilyen ez az Eplény!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.