Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Semmering - Stuhleck topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
csibaj1
3 élménybeszámolót írt
3
7 éve tag
2021.01.18. 21:24
Kedves HofEE! Érdekelne hogy Magyarországról mentetek-e. Ha igen, kérlek írd meg nekünk, hogy a hatàràtkelés problémàs-e, karantén stb.
Előzmény: (HofEE 210960)
HofEE
44 élménybeszámolót írt
44
10 éve tag
2021.01.18. 10:38
Tegnapi napon (Január 17, Vasárnap) megnéztük magunknak milyen snowboardozás, síelés a Stuhleck-en Lockdown idején. A pályák az időjárásnak köszönhetően nagyon jók voltak, egész nap esett, szállingózott a hó, néha a nap is kibújt, szóval kellemes síidő, a W11-től felfelé viszont mintha hirtelen egy teljesen más világba került volna az ember, egész nap köd és a hegytetőn nagyon erős szél, párosítva a -14 fokkal. Ennek ellenére azért arrafelé is csúsztunk kicsit.

Ami viszont több mindenkit érdekelhet a speciális helyzet miatt:
Ugyebár elővételben kellett jegyet venni, én az utolsó jegyek egyikét vettem meg pénteken, tehát számítani lehetett a teltházra. 9 óra körül érkeztünk ekkora még nem volt vészesen sok ember a parkolóban, viszont már itt feltűnt, hogy csak osztrák rendszámú autókat látni. (Végül nap végén összesen 5 db külföldi autót láttom, 1 szlovák, 1 horvát és 3 német autó, de ezek is nyilván mind Ausztriában élnek dolgoznak)

A délelőtti órákban jól eloszlott a nép, viszont 13 óra magasságában miután mindenki megtartotta az ebédszünetét kezdett kaotikussá válni a dolog. A Mittelstationnál induló 4-es felvonót 14 óra körül le is zárták és átirányították az embereket más pályarészekre mivel akkora sor és tömeg alakult ki, hogy a beszállási idő meghaladta a fél órát. (Mi kb 20 perc alatt tudtunk beülni.

A Hütték éttermek közül néhány nyitva van és Take away lehetett kávét levest rendelni amit kinn elfogyaszthatott a kedves vendég.

Ami a korlátozásokat, maszkviselést illeti: Törvény szerint FFP-2es maszkban használható a felvonó, valamint 2-nél több ember nem ülhet egy 4üléses liften. A beszállás, sorbanállás alatt 1méteres távolságtartást kell tartani.
A valóságban a távolságtartást igazából hálóval elkerített egyes sorokkal oldották meg amik a végén összefűződnek (akár a cipzár elves besorolás az autópályán) ami érthető okokból ennyi embernél torlódást okozott. Az FFP-2 maszk már nem volt annyian szigorúan véve , jómagam is normál símaszkkal szálltam be mindig, nem volt gond. Véletlenszerűen szólnak csak rá emberekre hogy meglegyen a látszata, de szerintem a személyzet is tisztában van a korlátozás értelmetlenségével. Ugyanígy az sem volt szigorúan véve, hányan szállnak fel egy felvonóra, ha együtt voltatok simán felengedtek 4en is egyszerre.

Összességében a szokásos (és most egy kicsit durvább) Stuhleck tömeget leszámítva egy teljesen korrekt napot tudunk magunk után, remélem még sikerül a szezonban pár hasonlót megejteni, de sajnos nem tudni mi vár ránk a jövőben.

Galéria:
https://sielok.hu/fotoalbum/stuhleck-2021-01-17/kep/1/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.